Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kaza Sonrası Birkaç Sorun??

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda palpatine tarafından 28 Mart 2017 tarihinde açılan konu

1. palpatine

palpatine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    remzi gökçen ataözü
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    selam arkadaşlar,

forumu ve interneti çok araştırdım ama pek bişey bulamadığım için açtım konuyu.

97 model accent gls aracım var.
    1 - hafta sonu dar bir sokakta bir arabaya yol verdim ve aracımın bunu hafif meğilli bir yere soktum. geri vitesle yola çıkmak istediğimde araç vitese geçmedi ve boştaymış gibi bağırmaya başladı. bi 5 dakka uğraştım baktım olmuyo boşa alıp aracı ittirerek düz yola çıkardım. bunu neden yapmış olablir?. son zamanlarda sanki geri vitesi bazen tam kavramıyor motor çok sarsıntılı çalışıyor. ilk otomatik vitesli aracım bu modellerde baskı varmı onunmu değişmesi lazım. D viteste sadece 2 ye geçerken hafif vuruntu oluyo fakat 3 4 geçişlerinde sorun yok.

2- Araca yeni tüp taktırdım. Tüp takan arkadaşlar tam randıman için ateşleme bobini değiştirmemi söylediler. bunu kendim değiştirebilirmiyim? zormudur?

3- ve sonuncu olarak otobanda 90 la giderke el freninde sarsıntı hissediyorum. neden olabilir?

Yılbaşı haftası kaza yapmıştım. sağ arka tekerlekten araç vurdu ve 180 derece döndük. aracı teslim aldığımdan beri bu şikayetlerim var.

Kusura bakmayın iş yoğunluğundan arabayı götüremiyorum ustaya. Ustalardan çok canım yandığı(bir tane şereflisi çıkmadı) için sizlere soruyorum.

Teşekkürler

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    otomatik vites problemleri zordur vites kolunda bir problem olabilir siz R ye çektiğinizde hala N de olduğunu zannediyordur şanzımanda değilde vites kolunda bir temassızlıkta olabilir, ateşleme bobinini değiştirmek ne çok kolay nede çok zor birşey bu size kalmış, arka tekerlekten araç vurduysa herşeyin garanti bir biçimde düzelmesi için aracın çarptığı tekerleğin çevresinde ne varsa değiştirmek iyi olurdu poryanın rulmanı, jant, arka taşıyıcıyı şasecide düzeltmek fren diskinin veya kampana gibi aksamların sağlam olup olmadığını kesin kes bilmek gerek eğer bu parçalardan biri eğri yamuk ise yüksek hızda el freni kolunda titreme yapması görülebilecek gibi duran bir şey.

3. palpatine

palpatine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    remzi gökçen ataözü
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Selamlar tekrar,
    haftasonu izmir çiğli atasanayinin yolunu tuttuk.

1 - otomatik vitesle ilgili olarak yağ eksilmiş o tamamlandı. 1 den 2 ye geçerken vuruntu azaldı. ama geri vites için otomatik şanzımancıya gittik(çiğlideki sanayide 1 tane var) hemen şanzımanı indiricez en az 2.000 masraf çıkar dedi. birkaç yere daha gidip göstericem içime sinmedi.
    2 - ateşleme bobinini 85'e aldımm ben taktım. takılması kolay. motor stabil çalışıyor.
    3 - arka tekerlerdeki fişeklerin değişmesile düzelir dediler. onu yaptıramadım.

Bildiğiniz izmirde güvenilen otomatik şanzımancı varmıdır.

Teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş