Çoğu kişi eski arabaları daha sağlam sanır... Buda yeni araçlarda inceltilmiş sac veya içine başka başka maddeler katılmasından dolayıdır... Aslında markaların amacı ezilmeyen kasa yapmak değil yasam alanını güvende tutmaktır... Uzun zamandır üzerine titrediğim resmi kaza testleri sonucu ortalama hangi markanın ne zaman ne kadar sağlam olduğunu az çok bilebilirim... Her ne kadar bu testler bizi aracımızın sağlamlığı ile ilgili az çok birşeyler düşünmeye yöneltse de gunluk hayattaki kazalar buradakiler gibi adil olmuyor. Yeri geldiğinde bir yerlinin bir almanı ağır yaraladigini yeri geldiğinde bir almanın yerliyi parçaladığını görebilirsiniz... Malibu malibu Çelik tampon desteği sayesinde civic i acımadan ezen ford'un ve civic in bireysel testleri... Yapım amaçları içerisine güvenlik katılmamış bazı araçlar Yüksek hızda bir duvara çarparsanız ve sağ çıkarsanız Rabbinizi hatırlayın gerisi yalan http://youtu.be/R7dG9UlzeFM Uzunca bir kasa ve içerde alem yapan siz, ansızın gelen bir kaza http://youtu.be/NplHRuNL0R4
Ya bu en baştaki 59 impala bildgin çürümüş içten içe çarpışma esnasında her yerinden pas tozu fırlıyor.Ben o aracın metal yorgunlugu yaşadıgı kanatindeyim. 0 km üretimi getirilip çarpıştırılsın.Bakalım kim sag kim selamet.
0 ı da gelse emin olun yeni Malibu daha etkili olacaktır... Ki 59 Malibu da gayet diri duruyor, belki pas tozu değilde renk dolayısıyla maddeler ortaya çıkmış olabilir...
Her marka her model için öyle değil fakat çok modeli için öyle olduğuna izlediğim testlerde şahit oldum Askeriyeye verilse bana mısın demez sanki gerçekten çok yapılı ve sağlam bir araç hissi oluşturuyor testler dolayısıyla...
Megane II lere plastik derler ama şasesi sağlamdır.. önemli olan aracın giysisi değil, kemikleri sağlam olsun
Megane 2 clio vs... Çeşitli reno araçlarında plastik karışımlı çamurluk veya tampon bulunuyor, ama bunlar sağlam değil demek değildir... Zaten 50-60 km hızda sac emme felan yapmıyor tamamen hikaye... Onun yerine güçlendirilmiş sasi ve guclendirilmis motor boşluğu önemli... Eğer araç konsola kadar ememiyorsa darbeyi o zaman sıkıntı
Açıkçası ben aynı düşüncede değilim, Volvo geely ye satıldıktan sonra bana biraz ruhunu kaybetti gibi geldi... S60 Civic le kafa kafaya denilebilir C serisininse üstünlüğü aşikar