Merhaba arkadaşlar. 2013 i20 aracım var. Küçük çukurlardan, rögar kapaklarından geçerken arabanın arka tarafı kayıyor.Hız 50-70 arası zaten kayma olduğu için tedirgin oluyorum hızlanamıyorum. Lastik basıncını 32 ve 30 yaparak denedim değişiklik olmadı. Bide çukurlu yerlerden geçerken bagaj tarafından pat küt ses geliyor. sorun ne olabilir bilgisi olan var mı?
Arka tekerlek bijonları gevşemesi, arka amortisörler ve lastik takozları, arka alt takım problemi gibi birşey sanki. Belkide sebebi çok daha basittir. Yakın zamanda kaldırıma çıkma alt vurma gibi bir kötü olay yaşadınızmı? lastik değiştirme gibi şeyler yapıldı mı? yada 7-8 kişi bindirerek yola çıktığınız oldu mu?
Evet bir markanın tüm modellerini her zaman kötülemek bir hyundaide var. Problem amortisörlerden kaynaklanabilir yada lastiklerden. Yada kayma olmuyor ama zıplama hissi veriyor olabilir. İ20 üstün performans mükemmel yol tutuşu sloganı ile çıkan bir araç değil. B segmenti şehir içi kullanımı baz alınan bir araç. Yaşanan sorun normall değil fakat çözülemeyek de değil. Ama bu yapıdaki bir arabanın tren rayında gibi gitmesini beklemeyin. D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
tüm modeller değil dostum i 20 lerde kıc atma var cözümüde yok bir sene uğraştım lastik amortisör vs değiştirdim yok yine aynı...
Lastik basıncını kontrol ettim farklı basınçlarda denedim değişiklik olmadı.Bu kaymalar gerçekten tedirgin edici seviyede. Arabadan pek beklentim yok aslında, şehir için kullanım için aldım, yakıt konusunda da çok iyi ama bu kaymalar biraz korkutuyor. Servise götürecez artık.
dostum lastik basıncı falan değil aynı sorun benim aracımdada var hatta forumda virajlarda yalpalama diye başlık açmıştım kopmle alt takımım yenilendi sorun devam edecek mi yarın aracımı teslim alınca belli olacak hızının bir önemi yok o çıkıntılara çukurlara vb ok gibi direk girdiğinde sorun olmuyor fakat hafif eğim viraj içerisinde denk gelirse dans eder gibi eğim yönüne göre kayıp toparlıyor sadece tedirgin ediyor araç çizgisinden çıkmıyor...bakalım yarın sorun giderilmişse tekrar yazarım
araba sürerken kayma zıplama yada stabilite kaybı yaşadığında rahatsız olan bir sürücü iseniz ufak A-B segmenti otomobiller sizi bu konularda bolca rahatsız eder. Ya alışıp sevmelisiniz yada bir dahakine araba alırken tercihiniz daha ağır bir kasaya sahip kemikli yapıda ve daha üst segment bir otomobil olmalı.
bizim elantralardada var bu durum sizin araçları bilmem ama bizimkiler bağımsız süspansiyon yok ondan oluyor ben alıştım artıık
dostum daha önce aracımda bende bu tür sorunlar yaşıyorum demiştim. komple alt takımı bakıma soktuğumda gördüm ki arka amortisörlerimin ikiside patlak ve yağ akıtmış ön amortisörlerde dengesizdi frene basınca araç bir tarafa sürekli yatma eğiliminde oluyordu. mondreo amortisör taktım salıncaklar değişti burçların bakımı yapıldı. şuan viraj tümsek engel vb hiç sorun değil ok gibi girip çıkıyor. arka tarafın yere sağlam bastığını hissedebiliyorum. amortisörlerini bir kontrol ettir bence dengesizleşmiş ya da patlamış olabilirler
Cem selam. Senin araba neydi. Birde monroe hangi seri taktirdin original mi? Yoksa refleks mi. Ben de rahatsizim arkanin kaymasindan iki kere servise gosterdim alt takim cillop gibi diyorlar. Zaten ben de baktim gozle gorunuz bir sorun bulamadim. Monroe takmayi dusunuyorum ciddi ciddi.