Arkadaşlar arabayı çalıştırığım ilk anda rolantide kayıştan cikcikcik diye sesler geliyor 5-6 saniye sonra kesiliyor sonra bidaha yapmıyor. Tekrar yapması için arada 10 saat falan geçmesi gerekiyor. Anlamadım ne sesidir bu? :S
arkadaşım benim arabadada aynı ses geliyordu kayışın sertleşmesinden olabilir.en iyisi 10 tl.verip kayışı değiştirin kafanız rahat olsun.
ben bütün kayışları değiştirdim bende de aynı ses var..kayıştan değil yani https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif abi büyüksün...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifpeki bunların çözümü nedir?bu sesten kurtulmak için neler yapmak lazım..
Senin kayışların dişleri kopmaya başlamış.Yolda patlamadan degiştirmeni tavsiye ederim koptugunu farketmezde yol yaparsan motoru yakmaya kadar uzanır...
Merhaba Benim yumurtanın şu şekilde bir sorunu var yağmur yağmış ve yollar ıslanmış ise hemen kayışlardan ses geliyor Sorum şu bütün yumurtalar böyle midir yoksa benim yumurta mın kayışlarımı eskidi Geri dönüşleriniz için teşekkür ederim.
SLM ARKADAŞLAR BENDE 1,4 BENZİNLİ ERA VAR 1000-1500 DEVİRDE MOTORDAN BİR ŞIRILTI SESİ GELİYOR 1500 DEVİRDEN SONRA YAPMIYOR.SİNİRLERİMİ BOZDU SERVİSE GETİRDİM BAKTIRDIM SERVİSTEKİ USTA BANA BUTUN 1,4 BENZİNLİ ERALARDA AYNI SES VAR ÇALIŞMA SİSTEMİ BUNLARDA BOYLE DEDI SİZCE BÖYLE BİŞEY OLABILIRMI BENZİNLİ ERA SI OLAN ARKADAŞLAR SİZDEDE AYNI PROBLEM VARMI
kayışlar eskimiş yenisiyle değiştirirseniz düzelir aynı problemi benim getz ile yaşıyordum klima kayışı şarj su pompası kayışını ve direksiyon hidroliği motoru kayışını değiştirdim düzeldi, bu kayışlar zamanla sertleşiyor iç tırnaklı yüzeyleri bozuluyor ve su teması halinde nemlendiğinde bile ses yapmaya başlıyor kasnağı tam kavrayamıyor çünki ve hışırdıyor hatta zamanla ufak ufak kaçırmaya başlar ve şarj dinamosu dönüşü bozulduğunda çekiş kaybı yaşatır bu yüzden fazla bile yaktırır, belli bir ömrü yok zaten aşındığında değiştirilecek parçalardandır Yetkili bayi olan gözünüzün tuttuğu bir hyundai servisten orjinal kayış temin edip kendi imkanlarınız dahilinde tanıdığınız bir motorcudan yardım alarak dikkatlice kayışı fazla germeden yada gevşek bırakmadan katalog değerlerindeki sıkılıkta takmaya yada taktırmaya özen gösterin parmakla bastırarak kontrol edeceksiniz, eski kayışları servise götürüp yeni kayış isteyin eski kayışların üzerindeki numaraları çaplarını enini boyunu ve diş sayılarını falan yeni kayışlar ile mukayese edin ve taktırın ideal güvenilir ve ucuz olacaktır taş çatlasa 100 lira tutmaz.
Benim eski arabam yumurta kasada kayislardan hic ses gelmiyordu senin arabanin kayislari sertlesmis galiba
arkadaşlar konuyu hortlatıyım şu an aynı ses benim erabamda da var bir kaç gün yağmurda su aldı sıyırma yaptı şimdi rolantide çalışırken de ciyk ciyk ötüyor.kayışlar eski değil aslında bu soruna çözüm bulamadım,su geldim mi sıyırıyor kayış altına koruma taktırdım plastik çözüm olmadı.
arkadaşlar geçen gün sanayide bir usta ya sordum motor rolantide çalışırken kayıştan gelen sesi,usta kayış dönerken kayışın dış kısımına bildiğimiz kalıp sabundan sürdü, bütün ses kesildi şimdi rolantide çalıştığını bile duyamıyorsun tabi siz bu işlemi kendiniz denemeye kalkmayın bir bilene yaptırın,çünkü kayışlar dönerken elinizi o bölgeye sokmak tehlikeli.
Sabun geçici çözüm , talk pudrasıda kesiyor sesi ama bir süre sonra tekrarlıyor kayışların değişmesi gerekli kayışlarınız ne kadar yeni bilmiyorum ama genelde eskimiş sert kayışlar bu sesi çıkarıyor belkide başka marka kayış taktırmalısınız.
haklı olabilirsiniz,zaten ses tekrarlarsa özel servise gidip v kayışını değiştirmeyi düşünüyorum,her ne kadar kayış yeni olsa da malzeme kalitesi fark ediyor dediğiniz gibi