selam arkadaslar arabam 2006 model hundaı accent 1.3 mpı ( aracımdan memnunum ama aldıgımdan berı sorunları bıtmedı aracım temız memnunum ama şüphelerım war aracım da sıralı sıstem atıker war benzınde calısıp tupe gecmeden once ılk marşa bastıgımda teklıyor ıkıncıde calısıyor bı ayrı sorunu ise ben çok uzun yola gıden bı surucuyum arabamın triger setının oldugu yerden ıslık sesi geliyor ne oldugunu anlamadım rolantıdeyken ses war gaz werdıgım zaman ses kesılıyor yarın gece mersınden antalyaya yola cıkacagım mersınde guvendıgım tanıdıgım bır usta olmadıgından aracımı kımseye bırakamıyorum yola boyle cıksam sorun yaratırmı triger kayısı kopar dıye korkuyorum pekte anlamıyorum lutfen yardımmmmmmm...........
Hoşgeldiniz, Bu link belki size yardımcı olabilir. https://www.hyundaiclubtr.com/31532-ilk-calisinca-gelen-kayis-sesi.html Ayrıca kendinizi tanıtma bölümünden tanıtabilirsiniz. Tanışma
tamam kayışların gergın olması gerekıyor onu anladım soguktata oluyor bu ses onuda anladım ama anlamadıgım ko (araba rolantide çalışırken gaza basıp bıraktıgımda bir ıslık sesi gelıyor sorun burda ıslık sesını anlamadım bı sure kullandıktan sonra ara ara gelıyor sonra kesılıyor tam ustaya getırcem kesılıyor ses sonra yıne aynı kafayı yedım
Kayış ve gergiler kontrol edilmeli durumu göre degismesi gerekebilir. Gergilerin içindeki rulmanlar sorun çıkarabiliyor zamanla.
Islık sesine benzer bir seste bende vardı direksiyon pompası çıktı. Soğukken yapmıyor bende. Gaza basıyorum bırakıyorum tam normal devire gelirken böyle ıslık çalıyor duruyor. Bir süre kullandıktan sonra ise sürekli yapmaya başlıyor ıslık çalıyor. Ben içerden bass veriyorum güzel bir müzik dinletisi çıkıyor ortaya Yine para yine para
bende de buna benzer bir sikinti var gaza basmadigimda veya frene bastigimda cikan bir ses var sanki ucak motoru gibi oluyor guzel oluyor, gaza bastigimda kesiliyor bazende hic gelmiyor sacma bisey anliyamadim ben
böyle gaza basmadığınızda sürekli öter keskin bir ses, gaza bastığında gider. Motor soğukken yapmıyor işte öyleyse tireksiyon pompası imiş
anladım arkadaslar yardımlarınız için tesekkur ederım aracımı getırdım servıse sımdı bakımda direksıyon kayıslarından gelıyormus ses olay cozuldu bırde motor kapagını usta actıgında yag sızıntısı war ve yag artık tortulasmıs yanı az kalsın araba yatak sarıyormus 4 yerden yag kaçagı buldu usta bırde rot başlarından yag kacagı warmıs deli oldum uzun yola cok gıdıyorum ama bakım sıfır zaman yok yenı duğun yaptım arabamla ılgılenemedım cok memnundum fakat sımdı basım dertte masraf masraf ve yıne masraf usta 650 lıra kaçmıs arasına diyor:d