Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Katkılı Otogaz'a Dikkat

'LPG Sistemleri' forumunda MSC tarafından 6 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arkadaşlar tam olarak bahsetmedim ama tatilimin son günü LGP sistemimin regülatör diyaframı arıza yaptı, sağolsun Ayvalık Yıldız Otogaz gereken hassasiyeti gösterdi ve garanti kapsamında regülatörümü değiştirdi, birde üzerine güzel bir ayar yaptı. Şimdi yeni yeni neden daha 10.000km'de arızalandığını öğrendim. Malüm Hyundai 'nin BRC (2A Mühendislik) ile anlaşması var ve sıfır araçlara BRC takılıyor. Bu konuda 2A mühendisliğin bayilerine attığı mail aşağıdadır. Mağdur olmamanız adına bu konuya özen göstermeniz gerekmektedir. Selamlar.

Sayın Bayimiz,

Piyasada mevcut Otogaz kalitesi ile ilgili LPG dönüşümü mevcut araçların bazılarında buharlaştırıcı regülatörlerindeki diyaframların, gaz filtresi takımı ve contaların, enjektör membranlarının zarara uğradığını ve neticesinde parçaların arızalandığını görüyoruz. Bu tip durumlarda tespit ettiğiniz arızalarla ilgili bilgileri bizlerle paylaşmanızı, gerekiyorsa yaşanan sıkıntılara ilişkin fotoğrafları tarafımıza göndermenizi istiyoruz. Otogaz kalitesinden ötürü zarar gören LPG kiti parçalarının garanti kapsamında değerlendirilemeyeceğini bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,

2A Mühendislik

(Mail'i paylaşan Faruk bey'e teşekkür ederim.)

2. raver

raver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyide bunun katkılı otogaz ile ne alakası var onu anlayamadım?

3. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam ilk olarak benim başıma geldi ordan biliyorum. İkinci olarak gaz filtreleri değişirken katkılı kullanıp kullanmadığım soruldu. Sebebini sorduğumda LPG Sakızı diye tabir edilen pisliğin 2. filtreye kadar geldiği söylendi. Yani katkılıda bu madde çok inceliyormuş ve selenoid valf içinceki filtreden geçerek regülatöre ulaşabiliyormuş (Benim yaşadığım arıza). Zaten işin ehli LPG Montajları konu hakkında bilgi veriyor. Selamlar.

4. 2A Teknik

2A Teknik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Alıntı yapılan mesajımız, ülkemize ithal edilen, kalitesi belli olmayan otogazla ilgilidir. Aygaz' ın piyasaya sürdüğü Katkılı Otogazla bir ilgisi yoktur. Katkılı otogaz için yazılmış bir mesaj gibi algılanmasını ve kullanılmasını önlemek için bu mesajı yazmak mecburiyetinde kaldık.

Katkılı otogaz LPG pazarı için yeni bir ürün.
    Şu anda motor yanma odası ve sübapları temizleme özelliğinden ziyade, otogaz dönüşüm kitlerini oluşturan ekipmanlar üzerinde herhangibir olumsuz bir etkisi olup olmadığını inceliyoruz.
    Bu inceleme uzun bir süreç. Sıfır veya yeni araçlarda 20-30-40-50.000 km. lerde kontrolların yapılıp tamamlanacağını tahmin ediyoruz. (Ürünlerimize standart EN589' a uygun yakıt kullanmaları halinde en az 100.000km garanti veriyoruz)
    Bu arada takibe aldığımız araçların sadece katkılı gaz almalarını sağlayacak ve bunu kontrol edecek bir uygulamanın da hayata geçirilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz.
    Dolayısıyla bu aşamada katkılı otogaz alın veya almayın diyecek ve yönlendirme yapacak posizyonda değiliz.
    Tüm otogazcılara iyi günler dileriz.
    2A MÜHENDİSLİK A.Ş.
    BRC TÜRKİYE
    OTOGAZ MÜHENDİSLİĞİ
    -----------------------------------------------------

5. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle hoş geldiniz, üyeliğiniz veaçıklamalarınız için teşekkür ederiz, umarım sizi formumuzda daha sık görürüz zira üyelerimizin oldukça yoğun bir kısmı LPG sistemlerinde çözüm bulamamaktan çok şikayetçi, hatta bu işe kalkıştıklarına pişman olanlar bile ver, yaklaşık 15.000 ziyaretçisi olan sitemizde bulunan hem bu arkadaşlara yardımcı olmak adına hemde güvenilir bir firma olduğunuzu düşünerek yeni takacak arkadaşlara destek olma açısından sizi sık sık burada görmek isteriz....

6. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Yanlış anlaşılmasın....... Sadece sıradan üyelerin bulunduğu bir forum değilde, Kurum ve Kuruluşların da takip ettiği bir forumumuzun olması beni mutlu ediyor........

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    2A Teknik forumumuza hoş geldiniz, bölge dağıtıcılarınız ve bayilerinizden bunu sıklıkla duymaktayız, zaten sizede bu konuda raporlar sunuluyordur, kesinleştirdiğiniz zaman bilgilendirmelerinizi bekliyoruz. Selamlar.

8. 2A Teknik

2A Teknik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <a href="http://destek.2a-lpg.com/" target="_blank">
    Otogaz hakkında 7/24 destek veren çağrı merkezimize soru ve sorunlarınızı yazabilirsiniz.
    Saygılarımızla,
    2A MÜHENDİSLİK A.Ş.

http://destek.2a-lpg.com/ </A>

9. fzthg80

fzthg80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tamamen uydurma bir olay katkılı otogaz olayı sadece reklam için yapılyor.o çok övülen geçen sene şener şen in oynadıgı reklamda aygaz kullanıyor araba rampada diger arabayı yiyor hikayesi.tamamen hayal ürünü oldugu gibi katkılı olayıda tamamen hayal ürünü.ne performns artışı hissediyorum ne daha uzun götürme farkediyorum.hatta şunu söyleyeyim yücel gaz-güven al gaz-yaman gaz aldıgımda araba daha uzun km yapıyor defalarca ölçtüm.

10. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    demekki daha fazla km yaptığın dgazı aldığın yer normal veriyor gazı kimiside hava basıyolar dikkatli olalım

11. fzthg80

fzthg80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hava basma olayı demeyelimde buna denetlemeye gelen şahıslarla yakın diyologu olan petroller(rüşvet olayı) fazla litre gösterip az litre veriyor.1 litre lpg bildigim kadarı ile 520 gram veya 560 gram olması lazım işte pompa ayarı kilogram olarak ayarlandıgı için buradaki litre/kg oranı değişebiliyor ara sıra kontrole gelen oda yetkilileri ölçüm yapıp eger yanlışlık varsa mührü kırıp ayarı düzeltiyor.petrollerin bu mührü kırması kesinlikle yasak o nedenle onlar ayarlayamaz ama işin içine başka şeyler girince petrolcünün istedigi şekilde ayarlanıyor.bu petrollerin sayısı öyle çok fazla olmuyor ama yinede denk gelince geliyor işte
    Düzenleyen : fzthg80

12. ege efe

ege efe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <TABLE style="TABLE-LAYOUT: fixed" cellSpacing=0 cellPadding=5 width="100%">

<TD vAlign=top width="85%" height="100%">
    <DIV =post>Arkadaşlar son 15 günde yaşadıklarımı paylaşmam gerekir diye dfüşünüyorum zira aracımda ciddi problemler nüksetti.
    son yazdığım mesajdan sonra aracımda çekiş,silkeleme ve egzost sesi bozulması gibi problemler oldu.Önce egzostla ilgili bir problem olabileceğini düşünerek egzostu gösterdim. Bir sorun olmadığı anlaşılınca ateşleme sisteminde bir problem olduğu anlaşıldı,çünkü aracın çekişindeki problemler benzinle çalıştığında da devam eder hale gelmişti. Öyle ki benzinde dahi 3000 devrin altında silkeleme,rolanti devrinde düzensizlik,egzoztdan patlakmış gibi gelen sesler geliyordu.Önce araç bilgisayara bağlandı beğinde arıza kodu arandı.Araç arıza kodu vermedi. Sonra takılalı sadece 7000 km olan bosch platinium bujiler söküldü ve yeni bujiler ile değiştirildi.Sorun büyük oranda giderildi. Daha sonra araca lpg montajı yaptırdığım BRC servisinde erken olmasına rağmen filtreyi söküp bakmaya karar verdik.Filtre söküldü ve filtre adeta bir yağ filresi gibi yağlı çıktı.Normalde filtreler aşırı kirli bile olsa budenli yağlı olmuyor denildi.İşin kötü tarafı yağ benzeri tortular filtrenin her yerini kaplamıştı ve enjektörlere de geçmiş olduğunu düşündürüyordu.
    Filtre değiştirildi, genel yakıt sistemini temizlemek için benzin ve gaz ddepolarına BRC'nin ithal ettiği ve tavsiye ettiği temizleyiciler koyuldu. Yaklaşık 100-120 km sonra sorunlarım tamamen çözüldü.Bu arada belirtmeliyim bu durumda enjektör arızası olsaydı BRC yakıttan kaynaklanması sebebiyle enjektörleri garantiden karşılamıyacaktı.
    Bu durumu belgelemek için montajı yaptırdığım servisten filtreyi aldım ve durumu açıklayıcı bir rapor yazdırdım.

Ardından Aygaz ile iletişime geçtim.Aygaz otogaz ürün müdürü Murat Yılmaz konu ile ilgileneceklerini böyle bir problem ile karşılaşmadıklarını,takip edeceklerini söyledi.Kendilerinden euro lpg 'nin hangi araçlarda denendiğinin ve test belgelerini istedim.İşin ilginç tarafı euro lpg binlerce km. sadece Fiat Albea araçlarda denenmiş.Bırakın Mazda'yı Toyota corolla veya Hyundai accent'da bile denememişler.
    Sonuçta euro lpg almaya devam ederek bir süre sonra aynı problemlerin nüksetmesi halinde tekrar Aygaz ile görüşeceğim. Buradan sizi de bilgilendireceğim. Bu problemleri yaşayana dek mümkünse daima Aygaz almaya çalışırdım. Yani sistemde oluşan problem büyük ihtimalle euro lpg'den kaynaklandı diye düşündürüyor bu durum. Şimdi bir süre daha euro lpg ile devam edip sonucu gözlemleyeceğim. Sizi de haberdar ederim.
    Ayrıca problem ilk nüksettiğinde uzun yola çıkmadan önce Opet Dolapdere istasyonundan gaz almıştım. O yolculuk burnumuzdan gelmişti.Bu istasyonu OPET'e yazılı olarak şikayaet ettmeme rağmen bir sonuç henüz çıkmadı.
    <DIV =post>Yukarıdaki bilgiler şasıma ait değildir alıntıdır.
    <DIV =post>izmir ege

<TD =smalltext vAlign=bottom width="85%">
    <TABLE style="TABLE-LAYOUT: fixed" width="100%">

<TD =smalltext width="100%" colSpan=2>

<TD =smalltext id=modified_299961 vAlign=bottom>

13. faruksevgili

faruksevgili Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <DIV =z01>
    <DIV =z01>Sevgili HCT üyeleri Burada yazdığım ilk yazıda sizlere kocaman bir merhaba diyorum :)
    <DIV =z01>Türkiye genelinde takip etmek istediğim aşağıdaki forumu dikkatlice okuyarak Kopyalayın ve doldurarak ,
    <DIV =z01>faruksevgili@gmail.com adresine mail olarak yollayın bende bunların çıktılarını alarak dosyama koyacağım, gerekli çalışmaları ve başvuruları sizler adına yapacağım.
    <DIV =z01>
    <DIV =z01>Sevgilerimle dostlar.
    <DIV =z01>
    <DIV =z01>...................................................................................................
    <DIV =z01>
    <DIV =z01>SEVGİLİ MESLEKDAŞLARIM VE OKURLARIM

<a href="#" target="_blank">müşterilerimin görüşlerini alabailmek için bir anket formu düzenledim.
    Bu forumu sizlerde kullanarak müşteri gözlemlerinizi alabilirsiniz.

Daha sonra bu anketi büyük bir titizlik ve gizlilikle LPG firmaları ile paylaşarak demokratik bir görüş belirtmek istiyorum.
    Bu anket LPG firmaları içinde iyi bir referans teşkil edecektir.

Forum üzerinde ilave edilmesini uygun gördüğünüz fikirleride yazabilirsiniz.

Sevgilerimle

Merhaba sn. müşterimiz

LPG Dönüşümü yaptırdığınızın aracın, bizden sonraki adımı, sizin de bildiğiniz gibi temiz yakıt almak ve 10.000 km bakımlarını zamanında yaptırmaktır. Ancak son zamanlarda bakıma gelen araçlarda sıklıkla aşırı kirli LPG filtrelerine rastlıyoruz ve 10.000 km. de müdahale ettiğimizde bile geç kaldığımızı hissediyoruz. Eğer aşağıdaki sorulara doğru yanıtları verirseniz, bu anketle birlikte yakıt aldığınız firmalara konuyla ilgili başvurup yakıtlarının kalitesini gözden geçirmelerini ve dolayısıyla sizi ve aracınızı korumak istiyoruz.

Son bakımınızdan sonra kaç km. yol yaptınız?
    (ilk bakımınız ise LPG dönüşümü yaptırdığınızdan bu yana kaç km. yol yaptığınızı yazınız.)

.....................................................................................................................................
    Sürekli yakıt aldığınız LPG firmasının markasını ve hatırlıyorsanız istasyonun ismini yazınız.

.....................................................................................................................................
    Son zamanlarda aracınızın performansı ya da yakıt tasarrufunda değişiklik oldu mu?
    (bir depo ile yaptığınız menzil değişti mi?)

LPG bakımlarınızda, aracınıza LPG katkısı ya da <a href="#" target="_blank">benzin katkısı uygulatıyor musunuz?
    (LPG ve benzin ekipmanlarınızın –özellikle enjektörlerinizin- sağlığı açısından önemlidir.)

Bugüne <a href="#" target="_blank">kadar en uzun menzili yaptığınız gazı nereden aldığınızı hatırlıyor musunuz?

......................................................................................................

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz Faruk bey/Sultan Hanım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifDaha önceki görüşmemizde bilgi istediğim Hyundai Kore fabrikasında üretilen kit ile ilgili gelişmeleri uzun bir süredir sizden öğrenemedim, çalışmalarınız tamamlanınca forum üzerindende bilgi verirseniz memnun oluruz. Selamlar.

15. faruksevgili

faruksevgili Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mrb Serdar bey

Adı geçen kitin adı CGS (Core gas system)
    Şuan Satış md. Nedim bey Tüm türkiyeyi dolaşarak ve titiz bir çalışmayla bayilik görüşmeleri yapıyor ve Ardından bayilik almayı kabul eden firmaları bana listeleyerek (Güzergâh üzerinde) Bana rapor ediyor.
    Bende yanıma teknisyenimi alarak yeni bayilerimize montaj ve proğram eğitimi vermeye gidiyorum.

Türkiyemde ağırlıklı illerde bayiliklerimi oluşturduktan sonra Bayii listemi açıklayarak tanıtımlarıma ağırlık vereceğim.

Takdir ederseniz şimdi tanıtıma başlasam heryerde bayim olmadığı için tanıttığım gün unutulmaya terkederim bu güzide kiti :)

Bu kit türkiyede meşhur olacak https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bilgi: Sultan hn. burada yazmaz , o sadece fsotogaz.com da yazar :)

16. faruksevgili

faruksevgili Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Anketime rağbet yok

Hani nerede şikayet edenler, işte size ses getirme fırsatı.

Susma Türkiyemin güzel vatandaşı, sorunlarını paylaş https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

17. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    (ilk bakımınız ise LPG dönüşümü yaptırdığınızdan bu yana kaç km. yol yaptığınızı yazınız.)

henüz yaptırmadım....

Sürekli yakıt aldığınız LPG firmasının markasını ve hatırlıyorsanız istasyonun ismini yazınız.

bütün eleştirilere rağmen aygaz alıyorum...

Son zamanlarda aracınızın performansı ya da yakıt tasarrufunda değişiklik oldu mu?

hayır değişmedi

LPG bakımlarınızda, aracınıza LPG katkısı ya da <a href="#" target="_blank">benzin katkısı uygulatıyor musunuz?
    (LPG ve benzin ekipmanlarınızın –özellikle enjektörlerinizin- sağlığı açısından önemlidir.)

evet...

Bugüne <a href="#" target="_blank">kadar en uzun menzili yaptığınız gazı nereden aldığınızı hatırlıyor musunuz?

aygaz yuro lpg 36,5 ltre gaz ile 480 km yaptın uzun yolda...şehir içi 170 şehir dışı 120 yakıyor arabam era 1,4

Not 1: Bu anketi doldurmanızı rica ediyor olmamız, yakıt aldığınız istasyondan ya da markanızdan şüphe duymanız anlamına gelmemelidir, amacımız yalnızca araştırmak ve bu sayede size en iyi hizmeti sunmaktır.

Not 2: Bu kısıma özel notunuz varsa belirtiniz :

18. faruksevgili

faruksevgili Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Filtrenizi son değiştirdiğinizde durumu nasıldı bilgi verirmisiniz.
    Bu bilgileri dosyalıyorum

19. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    yaklaşık 7450km

aygazdan alıyorum. d.bakır geterler petrol(opet), özbal petrol(kadoil)
    tasarrufu iyiye doğru gidiyor. sanırım km artışından kaynaklı.
    bakımlarınızda, aracınıza LPG katkısı ya da <a href="#" target="_blank">benzin katkısı uygulatıyor musunuz?
    lpg takıldığında tunap katkı maddesi uygulanmış..
    genelde opetten aldığım lpg daha iyi götürüyor...

NOT: aracım henüz 7500 km de. henüz bakıma girmedi...

Bu Sayfayı Paylaş