Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Katkılı Otogaz (Aygaz euro lpg + ) ++++++++++++++

'LPG Sistemleri' forumunda Sovyet tarafından 12 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. Sovyet

Sovyet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kullanan varmı, performans ve fiyatı nasıl

normal lpg den daha mı pahalı ?
    Düzenleyen : Sovyet

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Henüz kullanmadım ama ilerleyen günlerde kullanarak sonuçları buraya yazmayı düşünüyorum. Piyasada çok kalitesiz lpg gazı bulunmaktadır. Propan ve bütan oranları değiştirilmiş bu LPG'lerin motora herhangi bir zararı yoktur ancak düşük performansı nedeniyle çabuk tüketilir ve istenilen yakıt verimini vermez. Selamlar.

3. Sovyet

Sovyet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    eskiden euro lpg dedikleri gazın farkını göremedik, şimdi katkılı demelerine inansak mı?
    4 yıldır aracımı sadece lpgde kullanıyorum, 90 bin km yol yaptım, önceleri sadece aygaz alıyordum, şimdi shell gazın daha iyi oldugunu düşünüyorum.

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Son seyahatimde kurtköymehmetçik vakfıopet'ten yeni gazı doldurdum. Normalden sanki biraz az yaktı araba ama nedense son sürat olarak 170'i geçemedim. Son olarak araçta triger değişti bununla bir ilgisi olduğunuda sanmıyorum. Deneyenler lütfen sadece yakıt ekonomisine bakmasın, araç çekişiyle ilgilide gözlem yapsın.

6. Misafir

Misafir Guest

Normaldir hocam, kimyasal yapısı ancak bu kadarına müsade ediyor, daha fazlasına yetişemiyor...

7. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    170 den sonra allaha emanetsin zaten
    ne gerek var bu kadar basmaya

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    normalde bu sac kalınlığıyla 120 'den sonra Allah'a emanetiz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Cahil bir görüş vardır ülkemizde; 120 ile kaza yapıp sakat yaşayacağıma, 180 ile ölmek daha mantıklıdiye...

Hız hiç bir zaman iyi değildir, ben gerekli düzlük ve sakinlik olmadığı sürece hız yapmam, makas hiç atmam.

9. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

düzlük ve sakinlik olsa bile hız yapma.malum türkiyede yaşıyoz yolda bi taş olur allah göstermesin.avrupada olsan neysede burası türkiye:D

10. Ferhat Göldeli

Ferhat Göldeli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aygaz, shell gas, akpet gaz, ipragaz, bizimgaz vs. vs. vs. aklınıza gelebilecek ne varsa hangi gaz olursa olsun :) hepsi rafineri gazı.. hepsi rafineriden gazı alırlar kendi dolum tesisindeki tanklarda saklarlar. sonrada farklı isimlerde piyasa çıkarlar.. aygaz euro lpg olayını ilk tanıddığında gaz gerçektende gemilerle yurt dışından geliyodu ama şuan hangi gazı alırsanız alın (korsan lpgcilerden bahsetmiyorum) hepsi aynı.. babam senelerdir otogaz taşımacılığı yapıyo.. rafineriye gire çıka babamla birlikte her markadaki gazın aynı olduğunu iyice öğrendim.. marka ne olursa olsun hepsi aynı otogazların.. ambalajları farklı sadece ;)

11. Misafir

Misafir Guest

Diğer yakıt türleri içinde geçerli bu kural, rahmetli amcam'da Ambarlı'da bulunanpetrol ofisinde'ki dolum tesislerinde görevli idi.......https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

12. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    burnumun dibinde rafineri.mazotu babam 2.09 a alıyor.dışarda 2.70.
    ikiside aynı yerden çıkıyor ama,tankerleri tanıdığım için biliyorum.

13. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Katkılı deerken, lpg ye ne KATmışlar bu adamlar merak ettim.

bugün aygazdan katkılı gaz aldım performansı tam ölçemedim ama iyi gibi sanki.

14. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yalnız size şunu söyleyim.her firma dolum tesisine rafineriden gazı alır.ama unutmayın yakıta konulan katkılat tamamen şirket yapısıdır,yani rafineride konmaz.

15. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <STRONG =icbaslik>Türkiye’de ilk kez katkılı Aygaz Euro LPG+
    [/b]
    Tüketicilere her zaman yüksek kaliteli ürünler sunarak hayatlarını kolaylaştırmayı hedefleyen Aygaz, bu amaç doğrultusunda Türkiye’de bir ilke daha imza attı ve katkılı otogaz Aygaz Euro LPG+’ı geliştirdi. Artık aracınızdan daha üstün performans alacak ve yakıt tüketimini daha da azaltacak hem de daha da çevreci bir yakıt kullanabileceksiniz. Tüm bu faydaları, Aygaz liderliğinde geliştirilen, özel formüllü Aygaz Euro LPG+’ı kullanarak yaşayabileceksiniz.

Aygaz Euro LPG+’ın içerisinde bulunan katkı maddesi, motorda kurum oluşmasını engelliyor ve motorda birikmiş olan kurumu yok ediyor. Bu temizlik etkisiyle, yakıt motorda daha verimli yanarken, aracın performansı artıyor ve yakıt sarfiyatı azalıyor.

<STRONG =icbaslik>Test edildi, onaylandı!
    [/b]
    Aygaz Euro LPG+’ın yarattığı temizlik etkisi, performans artışı, yakıt sarfiyatı ve emisyonlarda iyileşme İTÜ OTAM (Otomotiv Teknoloji AR-GE Merkezi) gözetiminde tarafsız laboratuarlarında gerçekleştirilen testlerde de kanıtlanmıştır. Testlerde çıkan sonuçlara göre katkılı Aygaz Euro LPG+ kullanımı, motor içerisinde, özellikle silindir, piston ve supap gibi parçalarda, daha önceden oluşmuş olan kurumları temizlemekte, yeni kurum ve kir oluşmasını önlemektedir. Bu temizlik etkisi sayesinde aracın ivmelenme süresinde katkısız Aygaz Euro LPG kullanımına göre %5.13’e varan iyileşme görülürken, yakıt sarfiyatı ise %3.9‘a varan oranda azalıyor. Bununla birlikte hidrokarbon emisyonunda %20.2, karbonmonoksit emisyonunda %33.5’e varan iyileşme sağlanıyor.

BÜTÜN BUNLAR PALAVRA OLMAMALI

16. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    nerden biliyorsun???

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arkadaşlar LPG her firmada aynı değildir. LPG dediğiniz 2 adet gazdan oluşur. Bütan ve Propan.Kuzey avrupaülkelerinde performanslı olarak satılanve soğuk havalarda daha iyi çalışan LPG 'nin %70 'i propan %30 'u Bütan. Türkiyede ise bu oran her firmada değişmektedir.

http://www.mmf.gazi.edu.tr/journal/2006_2/DERGI2006%20V21%20NO2%20_sayfa303-310_.pdf

ilgili dökümanı okumanızı tavsiye ederim. Selamlar.

18. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sen nerden biliyorsun

19. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim dibimde rafineri var,hangi yakıtın ne olduğunu iyi bilirim usta.

20. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rafineriden nasıl anlıyorsunuz
    her firma kendi deposuna depolarken artı katkı maddeleri koyabilir bu normaldir

Bu Sayfayı Paylaş