Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Katarakt ameliyatı :/

'Sohbet-2' forumunda TuAF2007 tarafından 7 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Aramızda gözünden herhangi bir cerrahi operasyon geçiren varmı acaba.? Benim sol gözümde doğuştan katarak var ve önümüdeki günlerde ameliyat olucam inşallah. bir kaç video izledimde birazcık tırstım açıkcası... nede olsa göz en önemli organlarımızdan biri. televizyonda bile bakamıyorum göz ameliyatlarına öle açıolar kocaman gözü içim bi hoş oluo :S aramızda bu tecrübeyi yaşayan varsa ve beni biraz aydınlatırlarsa çok sevinirim herkeze saygılar...

2. loverbadi

loverbadi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam ben sağlıkçı değilim ama çevremden edindiğim bilgilere göre hiçte öyle göründüğü kadar zor bir ameliyat değil. Ameliyat öncesi gözüne bir sıvı veriyorlar, sanırım bu lokal anestezi gibi bir şey oluyor ki gözdeki acı ve refleks hisleri kayboluyor sonra gerekli işlemler yapılıyor.

Ha bu arada nette bu konuda çok detaylı bilgiler var. Bi tanesi burada.
    http://www.sagliksiteniz.com/katarakt-ameliyati-ve-ameliyat-sonrasi-sorunlar.html

Geçmiş olsun

3. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Doğru göz doktorunu bulunuz.
    Genelde Göze iğne ile yapılan ameyatların yanında hiç iğne yapılmadan
    kızıl katarak ameliyatı yapabilen doktorlar var.

4. adnan20

adnan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    72
    Ad Soyad:
    ADNAN EĞDİR
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    S.A öncelikle hayırlı Cumalar....Göz ameliyatı artık korkulacak bir operasyon değil.Ben 2003 yılında Dünya göz Hastanesinde miyopi ameliyatı oldum.5 dk lık bir operasyondu.Çok şükür şimdiye kadar hiç bir komplikasyon yaşamadım.Dünya göz bu konuda Kompedan dır.

5. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    öncelikle geçmiş olsun, kayın babamı ege üniversitesi tıp fakültesinde katarakt ameliyatı yaptırdık, sonuç mükemmel ötesi 77 yaşındaki adam benden iyi görür oldu. siz denizlidesiniz, ege üniversitesini ameliyat için düşünebilirsiniz.

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    geçmiş olsun..katarkt ameliyatı korkulacak bişey değildir..yeni yöntemlerle galba adına fako diyorlardı 10dk gibi kısa bir zamanda yapılıyor ameliyat..dikkat edilmesi gerekenler doktor ve hijjen..zira allah korusun gözünüz enfeksiyon kaptıgında gözünüzü bile kaybedebilirsiniz..
    Allah şifa versin..

7. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim de babam iki gözünden de oldu.Çok çabuk oluyor.Birini olduktan sonra diğerini 15 gün sonra olmuştu.Son derece memnun şimdilik.Korkacak çok bir durum yok

8. adnan20

adnan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    72
    Ad Soyad:
    ADNAN EĞDİR
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifMurat arkadaş Ordu dan yazıyor..DENİZLİ li olan benimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yorumlarınız için herkeze teşekkür ederim :) burdaki çoğu doktora göründüm ve genelde hepsi dünya göz,cerrahpaşa ve çapa tıp fakültesini önerdiler istanbul için. bakalım hayırlısıyla atlatırız inşallah... aslında dediğiniz gibi 10 dk lik bi opersyon ama gözden acayip bir korkum var ya geçen doktora gittim gözüme damla damlatıcaktı yarım saat uğraştı benle :) birisi karşıma geçip gözünü kocaman açsın, gözün altındaki kırmızılıkları göriyim bayılacak gibi oluyorum. öyle sağlık açısından hiç bi korkum yok ama göz konusunda bi acayibim valla :) tekrar yorumlarınız için teşekkürler...

10. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    geçmiş olsun. size tavsiyem int. bakıp, izleyip cok fazla incelememeniz. bu sayede her şey daha kolay olucaktır.
    ayrıca teknoloji o kadar ileri seviyedeki cok kısa sürede hiç bir acı yaşamadan ameliyatınız geçekleşicek. kafanızda suan kurdugunuz sıkıntı ve üzüntülerinizin boşa oldugunu görüceksiniz:)
    şuan bu yazıyı yazarken üstteki reklam dikkatimi çekti. dünya göz hastanesi SGK ile de anlaşması varmış. bu konuda kendini aşmış ve bir çok başarılı ameliyat yapan, uzman kadro ve ekipmana sahip bir hastane.

Düzenleyen : Tülin

11. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Geçmişolsun. Zor bir ameliyat değil hatta günümüz yöntemleriyle ve teknolojisiyle iyce kolaylaşmış bir operasyondur. İçiniz rahat olsun. Ameliyat olacak hastanın yaptığı en büyük hata ameliyat olmadan önce konuyla ilgili birçok video seyrederek kafasını iyice karıştırmasıdır. Bu nedenle hem biz sağlıkcıların işi zorlaşmakta hemde hastanın psikolojisi etkilenmektedir. Tekrardan çok geçmiş olsun.

12. kmurat40

kmurat40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle geçmiş olsun arkadşım
    bende iki sene önce özel bir hastanede katarakt ameliyatı oldum.fako denilen bir yöntem kullanılıyo tamamen bayıltmıyolar sanırsam lokal anestezi yapıyolar yani operasyonu izleyebiliyosun.öyle ağrı sızı falan yok 15 dak falan sürüyo sorunlu merceği çıkarıp yeni mercek takıyolar.sonrasındaortalama1 saat hastaanede kalıp çıkıyosun.

burada önemli olan göze mikrop kaptırmamak çok dikkatli olman lazım ben 1 hafta boyunca pansumanlar haricinde evden dışarı çıkmadımeşim temizlik falanda yapmadıtoz kalkar diye,ve sonunda sorunsuz iyileşti şuan çok iyiyim yanlız katarakt benim göze zarar vermiş astiğmat olmuşum onuda gözlükle hallediyoruz.
    tekrar geçmiş olsun korkmana hiç gerek yok ve sonra dünyayı daha net berrak görüyosun bunları düşün korkun geçer:)

13. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    oyyii hakkaten yav ameliyat olcak arkadaş ordulu, denizlili olan sensin https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif. kafam nasıl dağılmış ya

14. bahadırbey

bahadırbey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Lütfi ALAGÖZ
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Arkadaşım katarakt ameliyatı korkulacak bir operasyon değil, yalnız uzmanını iyi seçmende fayda var,kullanılacak malzemenin iyi kalitede olmasını özellikle belirt, geçenlerde ege illerinden birinde yaşananları gazetelerden okumuşsundur. ben 80 yaşındaki annemi bir yıl önce ameliyat ettirdim gayet iyi. geçmiş olsun.

15. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    herkeze destekleri ve yorumları için çok teşekkür ederim içim biraz rahatladı sayenizde. benim tek gözümde var katarakt diğeri sapasağlam. aslında çok çok önceden bir sürü doktora gittim ve geneli gözümde doğuştanastigmat ve tembellik olduğunu söylediler. son 1 yıl içinde GATA ve dünya göz hastanelerine gittim ordada baya bir incelemeden sonra katarakt teşhisi konuldu şuan bulundğum ildeki hastanelerde katarakt teşhisi koydu... bakalım hayırlısı ile sorunsuz bi şekilde atlatıcaz inşallah... tekrardan herkeze teşekkürler.

16. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    nasıl yaniiiiiiiiiiiiiiiii, ben de senelerdir sol gözümden astigmat ve göz tembelliğinden çekiyorum. yanılmış mı doktorlar yani. o zaman ben de kesin dünya göz hastanesine gidecem.

17. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    aynen öle abi bende yanılmışlar. daha önce devlet ve özel hastanelerinde gösterdiğimde gözümü o zamanlarda liseye yeni gidiyordum işte. astigmat ve göz tembelliği var dediler.gözlük verdiler.
    bundan 1 yıl önce evvelde Gata'ya gittim.Ordaki doktorlarda gözünde katarakt var dediler.bende dedim nasıl olur bana senelerdir gözümde astigmat ve tembellik olduğu söylendi dedim.
    sonra başına,gözüne herhangi bir darbe aldınmı kaza geçirdinmi v.s sordu. bende hayır dedim. Göze herhangi bir darbe alındığında katarakt oluşabiliyomuş o yüzden sormuş ama bana kesinlikle gözündeki kataraktın doğuştan oldğunu söledir.
    bende ikilemde kaldım ertesi günde dünya göz'e gittim ordakilerde katarakt dedi. eğer daha erken kataraktteşhisi konulsaydı hemenameliyat olup kurtulurdum.Ama daha önce astigmat var denildiği için,lazer operasyonu için yaşımın ilerlemisini bekledim göz gelişimini 21-22 yaşından sonra falan tamamlıyormuş o yüzden :(
    Düzenleyen : TuAF2007

18. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ya yok böyle bişey, aynı dediklerin bende de var abi, kayseri ünv. tıp faküktesinden bi profesöre ulaştım şimdi. muayenehanesine gidip bi de ordda baktıracam. hep devlet hastanesinde veya sıradan özek muayenelere gittim senelerce gözlük kullandım ne bi faydasını gördüm ne de düzelme oldu hatta ilerlemez denen göz tembelliği ilerlemeye başladı, ehliyeti bile zor aldım. peki sizin ameliyatınızdan sonra ne kadar bi düzelme olacakmış söylediler mi? bi de şu an dereceniz kaç?

19. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    geçmiş olsun öncelikle lokal anestezi ile olursunuz büyük ihtimal. ilk önce lidokainli bi sıvı ile gözünüzde uyusma hissedeceksiniz sonrasını zaten duymıcaksınız.İnternetten video izlememenizi tavsiye ederim aklınıza takılan seleri doktorunuza sorun izlemeniz size korku ve stresten baska bişey kazandırmaz. Korkulcak hiç birşey yok tekrar geçmiş olsun

20. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Abi benim ki tamamen şansızlık... gittiğim doktorlar göremedi gözümdeki kataraktı o kadar cihaza bilmem neye sokmalarına rağmen. Tabi içinin rahat etmesi için tekrar bir muayene olmanda yarar varabi ama çok fazla kataraktan şüphelenme sonuçta muayene olduğumuz doktorlar ve cihazlar farklı olabilir.

Mesela en son gittiğim doktor bundan 1 hafta önce Ordu devlet hastanesinde (bi akrabamı gözünden ameliyat etmişti çok met etmişlerdi bide ben gidiyim dedim) ben hiç gözümde katarak var fln demedim... bi tane aletleri var hani böle başımızı dayıyoruz delikten ışık gibi bişi var oraya bakıyoruz. tam yasladım başımı oraya gözümü açtım açar açmaz aaa bunda katarak var dedi mesela görür görmez... tembellikte var dedi bunda. ameliyata uygun gözün dedi katarakt alınınca gözün eskisinden daha iyi görür dedi ama tembelliğin derecesini katarak yüzünden anlayamıyoruz dedi artık ameliyattan sonra tembelliğin görmede asıl bi etki bırakacaını ondan sonra anlarız dedi. Abi benim şuan kullandığım gözlük sol 2 numara sağ 0... doktorda kullanmana gerek yok ztn dedi...

Bu Sayfayı Paylaş