Selam Arkadaşlar. Size birkaç sorum olacaktı. aracım 200 model 1.5 Accent GLS Yumurta kasa. Ben Aracı alalı 3 ay oldu. Araçta katalizör yok. Size sorum, katalizör olmaması araçta neleri değiştirir yani taktırıyım mı yaklaşık 700-tl civarı istiyorlar. 2. si, benim araçta katalizör Motora yakın bir yerde mi yoksa aracın altında mı (Telefonla eksozcudan fiyat almak için aradığımda adam bana bunu sordu) 3-Aracımı çalıştırıp yola çıktığımda yani birinci vitesdeyken aracın motor kısmından bir ses geliyor, sanki bir şey sürtüyor gibi 4- Aracı 2. vitese atarken vites kutusundan bir ses geliyor. Bunun nedeni ne olabilir. 5- Birde aracımda ilk aldığım güne nazaran bir güç kaybı var katalizör yok diye mi. Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim. Allah'a Emanet Olun.
1 - Katalizör zehirli gazların yayılmasını önlemek içindir, taktırdığınız taktirde azda olsa ufak bi performans kaybı olacaktır, taktırıp taktırmamak sizin vicdanınıza kalmış bir şey, eğer vicdanınız 700 TL'yi yeniyorsa taktırın..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif 2 - 3 - Sesle ilgili uzaktan yorum yapmak zor oluyor 4 - " " " " " 5 - Katalizör aksine performansı düşürürü, bakım yaptırmayı deneyin.