Merhaba, i20 active 1.4 Benzin+LPG aracım var. Geçen ay motor arıza lambası yandı. Ustaya gösterdim, LPG gaz ayarını yaptı ve hatayı düzeltti. Dün ise tekrardan motor arıza lambası yandı ve bugün tekrar götürdüm. Bu sefer Katalizör arızası çıktığını söyledi. Hatayı sistemden sildi ve bir kaç gün benzinde kullan, hata vermezse devam et dedi. Daha önce bu tarz sıkıntı yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim? Sorun LPG kaynaklı mı acaba? Katalizör temizleniyor mu yoksa değiştirmek mi gerekir? ( Değişim ücretleri çok pahalı sanırım )
merhaba, sorun kalitesiz kit yada beceriksiz usta. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/sabah-ilk-calismada-arac-gaz-yemiyor-tekliyor.36679/#post-656523
Yanıt için teşekkürler. Fakat çok tecrübem olmadığı için sormak istiyorum. Katalizör hatası, gaz ayarıyla alakalı mıdır demek istiyorsunuz?
Ben bu problemden 2. Sensore uzatma takarak kurtuldum. Aynı aracın benzinlisi var arkadaşım da sürekli yaşıyor bu problemi Hyundai nin garip huyu. Büyük ihtimalle P2096 arızası veriyor katalizör değişimi vs gibi işlemler yaptırmayın Ltft ayarı düzgünse göz ardı edip binmeye devam edin ayrıca egsozda olası kacakta da yakıyor lambayı. Her motor ışığında LPG ye top atılıyor dediğim gibi benzinde de çok da normal bir araba değil Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi