Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kaşmir Kahverengi İ20 - Yeni Şöför :(

'İ20 Forum - Club' forumunda Gokhan.78 tarafından 9 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. Gokhan.78

Gokhan.78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Gökhan Yıldırım
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Babam hyundai İ20 yeni kasa aldı rengi Kaşmir Kahverengi çok havalı duruyor fakat sürekli bir yerlere sürtüyorum ehliyeti alalım 3 ay oldu :)

- Sol alt tamponu dönerken kaldırıma sürttüm ve boyası kalktı altından siyah bir renk çıktı neyse bunu nasıl düzelttirebilirim? Önerebileceğiniz İstanbul - Avrupa yakası bir boyacı kaportacı var mı? Sağ tarafta boydan boya çizik :D

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,221
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Geçmiş olsun aracınız da hayırlı olsun bu gidişle desene araba bayağı hırpalanacak zaten nasıl olsa aracı alan baban kullanan siz " babam sağ olsun " yazdırdın mı arkaya.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

3. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun yerinizde olsam bi tofaş alırım şöförlük belli bir seviyeye gelene kadar binerim sonra i20 ye devam

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

ardaozdemir ve cenker_baba bunu beğendi.
  4. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de 1 aylık ehliyetle almıştım, aracın her yeri çizik dolu :) imkanın varsa kuş serisinden bir araç al. kullanmayı öğrenince satarsın i20 ye devam edersin.

5. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    şişli tarafına yakınsan iyi bir usta var uygunada yaptırırız düşünürsen yazarsın yardımcı olurum

6. cenker_baba

cenker_baba Guest

bende epey bir babayla pratik yap sonra geç direksiyona tek başına para kolay kazanılmıyor malum

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Yeni ve çaylak bir sürücü olarak yollara çıkan hiçbir arkadaşıma eski bir araba ile acemilik atmasını ve eski arabada tecrübe kazanıp sonra iyi bir arabaya geçmesini önermedim ve önermemde, öneren varsa da karşı çıkarım yanlış bulurum

Çünki eski araba pekçok özelliği ve performansı tam veremeyen yapıya sahiptir, eskidir yani, kısacası eski bir arabanın kullanımı yeni otomobile göre oldukça zordur, ben sürücülüğe yeni başladığımda renault 9 spring vardı babamda hepi topu 40-50km yapmışımdır onunla ve o arabada hidrolik debriyaj yoktu gaz pedalı spiral telinin bozulmaya başlamasından ötürü kaskatı kesilmiş ayrıca 50-60km hızla giderken bile birinci vitese geçebilen şanzımanı ile acemi bir sürücüye kolaylıkla şanzımanını dağıtmaya izin veriyordu, yol tutuşu ve fren mesafesi trafikte çevremdeki diğer otomobillere göre oldukça kötü olan bir otomobildi direksiyon turu bile çok kötüydü bozuk yolda kuru sistem direksiyon elinizden kaçıveriyordu şimdiki yeni teknoloji ve modelli arabalara bakarsak acemi sürücü düşmanı idi, sabahları soğuk motoru çalıştırmak için harcanacak efor ve zihinsel gücü yeni bir araba için harcasak yol almaya başlanıp kilometreler katedilebilirdi, böyle bir araba ile sürücülüğe başlasaydım her viraja korkarak girmeye alışacaktım, her kavşakta debriyajı pompalayarak kalkış yapmaya alışacaktım birçok melankoliye sahip olacaktım ve şu anki teknolojiye sahip yeni bir otomobilim olduğu zaman birde onun yumuşak ve kibar hassas kontrollerine reno spring ten sonra alışmak eşekten inip yarış atına bindiğimde yarış atına eşek muamemelesi yapmama sebep olacaktı. Kısacası ağaç yaş iken eğilir lafından yola çıkarsak genç yaşta sürücü olan birisi iyi otomobil ile iyi sürücü kötü otomobil ile kötü sürücü olur bu olay beyaz ve siyah arasındaki fark kadar kesin birşeydir.

Ben aktif sürücülük tecrübeme iyi denilebilecek bir otomobil ile başladım, çok faydasını gördüm, yeni başlayan birisine eski araba tavsiye edip vura çarpa öğren demek park halindeki kazalara ve trafikteki kazalara davetiye çıkarmaktan başka birşey değildir bu adam nereye çarpacak? duvara vursa duvarın boyasını sıvasını dökse duvar sahibi şikayetçi olur direğe çarpsa direk kamu malı başka arabalara çarpsa neler olur biliyorsunuz o zaman?, onun yerinde yeni bir otomobil ile çaylak sürücülüğe başlanıyor ise bu şans ele geçmiş ise bunu elde eden gençlerin yada çaylak sürücülerin aklını başına toplaması ve elindeki yeni olan harika sayılabilecek otomobilden iyi sonuçlar çıkarması beklenir, yapacağı hatalara karşı elinde yeni bir otomobil varsa hatalarını düzeltebilmesi için daha fazla imkan olduğu çok belirgindir. Frenleri yenidir debriyajı yenidir vites kolunda boşluk yoktur tek marşta çalışır ilk çukura girmede sizi yolun dışına savurmaz daha fazla konsantrasyon imkanı ve emniyet sağlar yeni araba.

O sebeple zaten her model otomobili kullanabilme tecrübesi olan eski sürücülere çaylaklara karşı eski araba önermemeleri gerektiğini düşünüyorum ve daha önemliside elinde yeni araba ile acemilik giderme şansı olan çaylak sürücülerin aklını başına toplaması ve çaylaklık dönemini kazasız ve belasız biçimde geçirebilmelerini öneriyorum. Yeni araba ile acemilik gidermenin nasip olması Allah ın bir lütfudur sebat edin herşey daha iyi olur.

8. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    dikkat edeceksiniz. hiç kimse ben kaza asla yapmam diyemez. ama mümkün olduğunca tedbirli olacak şoför. yeterli tecrübeyi ufak ufak kazanırsınız. ama her ne olursa olsun ben acemiyim demek asla bahane olmamalı... sonuçta trafikte olunca acemiyim bahanesi işe yaramıyor..

Asel Kaan Efe ve ardaozdemir bunu beğendi.
  9. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    Bende 19 yasimdayim surtme sıkıntım falan hic yok arabanin boyutlarini ezberledim artik tek sıkıntım arka mesafeyi ayarlayamiyorum pek

Bu Sayfayı Paylaş