Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kaskoyu 2.kez delmek

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda afaydin33 tarafından 29 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. afaydin33

afaydin33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kurban bayramı öncesi traktörden kçaçayım derken az daha şaranpole uçuyordum. Neyseki allah kurtardı. Aracımda biraz hasar oluştu ama maşallah servis komple yenilemiş nerdeyse. Kasko servisle anlaşmalı olduğu için çekici ücreti yada herhangi bir ücret ödemedim. Sorum şu şimdi benim yedek anahtarım kayıp. Yenisini KASKO'dan çıkarsam herhangi bir problem çıkarırlar mı ? Bir daha ki sene fahiş bir fiyat çıkarırlar mı ? Yada kasko yapmama gibi bi durum olabilir mi ?

2. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Kasko bir sefer delindikten sonra seneye artik %30 hasarsizlik indiriminden yararlanamazsiniz,ikinci hasariniz ise bunu etkilemez. Bir yil icinde de eger uc hasariniz olusmussa kara listeye girer veyenilemede sikinti yasarsiniz.

3. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anahtar işine bildğim kadarıyla kasko el atmıyo onu servisiyle görüşeceksinis onunda çipinimi ne değiştiriyoarlarmış oda 300-500tl civarında olduğunu duydum bunuda bana connect kullanan biri söledi o kaybetmiş 500tl faln bulduğunu söledi tam emindeğilim ama öle bişey olacakdı...

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Öncelikle Geçmiş olsun.

Seneye yaklasık %30-%50arasında daha fazla kasko parası ödemeniz muhtemeldir. 2009 senesi için 670tl kasko ücreti ödedik. 2010 senesinde ise %40 daha fazla fiyat cektiler. Calınma güvenliği ve hasarsızlık indiriminden dolayı yine %40lik bir indirim yaptılar ve yine 670tl civarında bişi ödedik. Eger kasko bozulsaydı yaklasık 1000tl ödeyecektik.

Yedek anahtar konusunda ise kasko yedek anahtarı kaskoyu bozmadan karsılar. Fakat, suanda zaten kaskonuz bozuldugu için hiç bir sorun olmaz.

5. santa_fe

santa_fe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ANAHTAR KAYBI kaskoyu bozar. ben bunu özellikle sormuştum sigorta acentesine.

6. afaydin33

afaydin33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    poliçede 500 TL teminat var. Servisle görüştüm poliçe ,ehliyet fotokopi filan gönderin dedi. Servisin sorun çıkaracağını düşünmüyorum. İşte önemli olan KASKOnun ne yapcağı... Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    katılıyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

8. santa_fe

santa_fe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2 çeşit anahtar yapıyor kasko. 1.cisinde kapıları açan ama motoru çalıştırmayan ucuz bi anahtar var . 2.sinde ise moturuda çalıştıran pahalı bi anahtar var, 500 tl lik teminat bunu karşılamayabilir

9. afaydin33

afaydin33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    375 TL fiyat istediler karşılıyor

10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    O acenta hangi ürünü sattıyorsa o ürün paketinde yedek anahtar teminatı olmadıgından bozuyordur. Fakat, piyasadaki arac kasko ürünlerinin %90nında yedek anahtar teminatı var.

Ayrıca, yedek anahtarın nasıl olacagını konusu kaskonun elinde olan bir durum değil. Yedek anahtar teminatı, orjinal anahtarın yedegidir ve bu anahtarı kasko değil, yetkili servis temin eder ve parasını kaskodan alır. Kasko sadece belirli bir limite kadar anahtar kaybını teminat altına alır. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

11. santa_fe

santa_fe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yedek anahtar teminatının olması, kaskonun bozulmayacağı anlamına gelmez , keza benim poliçemde teminat olmasına rağmen kaskonun bozulacağını söylediler

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9

3 aylık bir minibus var. Normalde hatlı minibuslere kasko yapılmaz ama
    kredili oldugundan dolayı kaskolusu var ve 2 hafta önce söför anahtarı
    kaybetmiş. Bizde servise gittik, 2 gün sonra yedek anahtarı verdiler.
    Masraflar sigortadan karsılandı ve kasko ödedi. Kaskoda bu yuzden
    delinmedi. bu satın alınan kasko policesi ile alakalı
    bir durum. Bazı firmalar nasıl mini hasarlarda anlasmalı yerlere
    gidilirse kaskoyu bozmuyorsa bazı paketlerde ise cam, anahtar, ayna vb
    seylerde kaskoyu delmiyor. Bu tamamen satın alınan ürünle ilgili. Sizi
    de dediğiniz gibi bazı firmalarda 300-1000tl arasında anahtar teminatı
    var, bazı firmalarda ise hiç bir sekilde anahtar için ödeme yok. Bizim
    kasko axa nın en ful paketi ve yedek anahtar da kaskoyu delmiyor. Ama,
    gecen seneki aksigorta ya baktım simdi o deliyormus.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Bir cok kişi sadece ucuz olsun yeterlidir diye kasko yaptırıyor. fakat, is basa gelince kasko policesninin ne kadar önemli oldugunu görüyoruz. Aynı sekilde, bir aracı 40 bin tl e sigortalıp kaza sornasında sigorta firmaları genelde aracın guncel degeri üzerinden ödeme yaparlar her ne kadra siz 40bin tl üzerinden prim ödesenizde. Mesela axa da maximum pakette kaç liradan ödediyseniz o parayı geri veriyor. police satın alırken aslında araba alıyor gibi iyi arastırma yapmak gerekiyor.

Konuyu acan kişinin kaskosu her halikarda bozuldugu için onun acısından değişen bir durum olmayacak.

13. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Zaten kasko bozulmuş seneye indiriminiz yok bu yüzden anahtarı almanızda herhangi bir sorun teşkil etmez Fakat 1 sene içinde 4 kez hasar olursa hemen riskli listeye alıyorlar ve seneye 2 katı fiyatına yapıyorlar.

Aslında bu 4 kez olayı çok saçma....Adam 4 defa ufak tefek 500 lirayı geçmeyen hasarlar yaptırdığında riskli sürücü oluyor.Ama öbür taraftan üçkağıtçılar bilerek şarampole yuvarlayıp perte çıkartıyorlar ve 20,000 tl lik zarar veriyorlar onlara hiç bir risk yok....

14. afaydin33

afaydin33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kusur %100 karşı tarafta olduğu için kaskom delinmiyormuş. Ben bu kaskoyu sevdim yaa. Başka bir ilden çekici geldi,7 gün kullanabileceğim otomobil kiraladılar hatta bayram gününe yetiştirdiler.Serviste anlaşmalı olunca hiç bişeye dokunmadım.Herşeyi fazlasıyla yenilediler:)) Allah yinede kimseye kaza bela vermesin arkadaşlar

Düzenleyen : afaydin33

Bu Sayfayı Paylaş