Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kaskonuz ve Sigortanız Hakkında Kısa Bilgiler

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda okanalgun tarafından 13 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kasko Ne Zaman Başlar ne zaman biter.

Kasko, sigorta priminin tamamının veya taksitle ödenmesi kararlaştırılmışsa, peşinatın ilk taksitinin teslim edildiği andan itibaren, sigortacının, sigortalıya, poliçesini teslim etmesi ile birlikte başlar. Prim borcu sigortalı tarafından sigorta şirketine belirlenen tarihten sonraki 30 gün içinde ödemezse sigorta şirketi sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih etme hakkına sahiptir. Kasko sigortası, poliçede başlama ve sona erme tarihleri olarak yazılan günlerde, aksi kararlaştırılmadıkça, Türkiye saati ile öğleyin saat 12:00'de başlar ve 365 gün sonra öğleyin saat 12:00'de sona erer.

Kasko Bedeli Nasıl Belirleniyor

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanan araç kasko değer listesine göre tespit edilmektedir. Buna ilave olarak sese, iletişim ve görüntü cihazları ile taşıtta standart dışında yer alan ilave radyo-teyp, telefon, televizyon, air condation gibi cihazlar, aksesuar sigortası kapsamı içine dahil edilir. Bunlar için ayrıca sigorta bedeli saptanır.

Zarar tespiti nasıl yapılır ve ödeme ne süreçte gerçekleşir

Sigortacı zarar miktarına ilişkin belgeleri kendisine verilmesinden itibaren en geç 15 gün içerisinde incelemelerini tamamlayıp hazar ve tazminat miktarını tespit edip sigortalıya bildirmek zorundadır. Bu süreç içinde sigortalının aracında meydana gelen hasar sigortacı ile sigortalı arasında yapılacak analaşma sonucu tespit edilir. Anlaşamama durumunda zarar miktarının tayini hakem ve bilirkişilerce saptanır. Hakem-bilirkişi heyeti atandığından itibaren 2 ay içersinde karar ile raporlarını hazırlamak zorundadır. Araç çalınması durumunda ise sigortacının azami sorumluluk haddi geçmemek üzere aracın çalınma günündeki değeri ödenir. Ayrıca araç onarımı mümkün olmayan bir durumda ise sigortalıya aracın kaza günündeki değeri ödenir.

Araç yardım hizmetleri

Yol asistanları, kasko firmasını seçerken dikkat etmeniz gerek en önemli hizmetlerden birisi. Bir çok şirket profesyonel yol yardım firmalarıyla asistan hizmetleri vermektedir.
    Yol asistanlarının vermiş olduğu başlıca hizmetleri aracın çekilmesi, konaklama, ulaşım masrafları ve kiralık araç temini olarak sıralayabiliriz.

Kaskonuzu ne kadar tanıyorsunuz

Kasko ve sigortanın ne anlama geldiğini başımız sıkışmadığı sürece bilmeyiz. Tüketici ancak mağdur duruma düştüğü andan itibaren, haklarını aramaya başlar. Hatta çoğu kişi kasko yaptırırken, ne gibi hakları olduğunu bile bilmez. Önemli olan, fiyat avantajı ve aracın kağıt üzerinde güvenceye alınmış olmasıdır.
    Peki çoğu zaman ne içerdiğini bile bilmeden her hangi bir sigorta şirketine yaptırdığımız kasko nedir? Tüketiciye neler kazandırır?

Kaskonun yasalar çerçevesindeki tanımını anlamak biraz güç. Sigorta ile sigortacı, sigortalının, karayolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz (taşıtlar), römork veya karavanlar ile iş makinelerinden ve lastik tekerlekli traktörlerden doğan menfaatinin doğabilecek zararlar dolayısıyla ihlali sonucu uğrayacağı maddi zararları temin eder.

Kısacası araç sahibinin karayolunda aracına gelebilecek zararlardan dolayı aracını bir sigorta şirketi ile güvence altına almasıdır.
    Araca gelebilecek zararlar denildiğinde ise akla ilk olarak trafik kazaları, hırsızlık ve kötü niyetli hareketler gelir.
    Kasko sigortası ekstra teminat primleri yatırılmadığı sürece Türkiye sınırları içinde geçerlidir. Fakat yurt dışı için hizmet veren sigorta şirketleri de bulunmaktadır.

Şikayetleriniz

2. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bi sorum olacak arkadaşım 23.000 tl ye 2007 model aracını kasko yaptırdı.2008 yılı sonunda kaza yaptı ve aracı pert oldu.
    kaskodan aldıgı para 16.750 tl.peki aracin kasko bedeli 23.000 tl iken neden 16.750 aldı.kasko tarafından söylenen aracın piyasa değeri bu dediler..
    madem bizde kasko yaptıracağımız zaman aracı piyasa değerinden kosko yaptırabilirmiyiz yoksa araç değerleri koskoların belirlediği sistemden farlı yaptıramıyormuyuz..?

3. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracın Aynı modelinin Km ve Daha önceden gördüyse hasar tespiti ( boya veya değişen ) buna göre fiyat düşürüyolar.

fakat sizde kendiniz araştırıp piyasaya sorun eğer 23.00 lük araca 16.750 veriyolarsa itiraz etme hakknız var hatta aracın aynısından isteme hakkınız da var yani ben bulamadım sizin biçdiğiniz değerde araba siz bulun aynısını o paraya verin bana gibi durum oluyo
    Düzenleyen : okanalgun

4. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim bildiğim aracın yenisinin verilmesi aracı 0 km aldığında ilk seneki kaskoda veriyorlar ikinci yıl için aracın yenisi verilmiyor kasko fiyatı veriliyor ama 23.000 nerde 16.750 nerde https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif

5. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

aracın yenisini tabiki vermezler 2.el olarak kendi araçlarına km vs en yakın aracı veriyolar ( aynı model )

6. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bunu hic duymamıştım bi araştırmak lazım
    ayrıca arkadaşım hür sigortadan parasını çok geç aldı hiç kimseye tavsiye etmem...

7. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    araştırıcak bişey yok ki çoğu kişi bunu biliyodur zaten sigortanda ( kaskonda ) zaten böle bi anlaşma genel de vardır. amAhür sigorta ilk defa duydum. varmı bilmiyorum.

8. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Fiyat kırmaları normal hür sigortanın adını duymuş 10 kişi çıkacağından emin değilim bu sitede...

9. mysugar

mysugar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o kadar parayı kurtarmış ona dua etsin bence.. hür sigortada neymiş yahu..

10. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öyle valla https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

11. msarp

msarp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    muzaffersarp
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    selam. hür sigortayı bende hiç duymadım.?neredeymiş bu şirket istanbul da mı..?

12. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hür sigorta Hürriyetindir. Yani Doğan Holding kuruluşudur.

Bu Sayfayı Paylaş