Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kaskolu Aracımla Kaza Yaptım

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Hâlife tarafından 27 Haziran 2023 tarihinde açılan konu

1. Hâlife

Hâlife Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Mustafa kaynar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Merhabalar arkadaşlar aracı yol kenarına çekeyim derken ağaç kökünü görmedim alttan radyatör tutan alt muhafaza tampon radyatör ne varsa bıraktım.

Bi şekilde radyatörü sabitledim tekrar çok az su kaçağı var bu şekilde 180km geldim evime şimdi ne yapmam lazım. Kasko kullanmalımıyım kasko kullanmak istesem ne yapmalıyım. Yol gösterebilirmisiniz.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 27 Haziran 2023
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Geçmiş olsun , altta / önde hasar alan yere göre masrafınız ne kadar tutuyor ? Olay olduğu yerde detaylı foto çektiniz mi , kaskoya karar verecekseniz gerekli evrakları tedarik edip başlayın. Diğer yandan kasko delinmesin diye düşünüp , kendiniz de yaptırabilirsiniz. Nereye ne kadar ve tutarı ne hasarın , bu detaylara bak. Biz bir 2018 Tucsonun sol ön tampon ekinin uç kısmını ve sol davlumbazı sakatladık kaldırıma fazla girip geri gelmekle , yetkili servis 3 haftada ve 16.700 TL ‘ ye yaptı kaskodan.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme: 27 Haziran 2023
  3. Hâlife

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Mustafa kaynar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim hocam ben kaskodan yaptırmak istiyorum ne yapmam lazım bilmiyor sigortanın sitesine girdim evraklar bakmak için alkol raporu vs diyor hiç aklıma gelmedi o. tek taraflı kazalarda şartmı mı yada şimdi gidip alsam üstünden 14-15 geçti olayın ben anlmadım

4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bizden tek taraflı kazada alkol raporu istemediler , detaylı fotolar ve : İlgili Makama Beyanımdır , şeklinde olayın oluş biçimini anlatan bir dilekçe aldılar.
    Kalan işlemler , bu evrakları teslimden sonra , exper gelecek diye haber verdiler bir gün önceden ertesi günü arabayı hazır ettik servise , exper raporu verdi ve başlandı , araya yıl başı tatili falan girince uzadı iş. Bu süre içinde evimize ikame aracı getirdiler , iki kez süre uzatımı yaptılar araçta , tamirat bitti yıkayıp teslim ederken ikame aracı teslim alıp bizimkini verdiler. Tek taraflı kazalarda değer kayıbı istenemiyor bir muhattap olmadığı için , zaten plastik parçaların ( tampon , davlumbaz , far vs gibi) hasarından her türlü kaza ve tamiratında değer kayıbı ödenmiyor. Sizin kaskonuzu yapan acente ile birebir konuyu görüşmenizi tavsiye ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurforces bunu beğendi.
  5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    geçmiş olsun

sigorta acentenize ulaşın sizi yönlendirsin. alkol raporu istemez, beyan dilekçesiyle yapılır. doğrudan kaskonun anlaşmalı olduğu bir servise de gidebilirsiniz.

maalesef orjinal parçalar ve anlaşmalı servisler pahalı. bu sebeple hasar kaydı en az 20-25 bin tutar. cebinizden yaptırsanız bunun 3te biri gibi bir para cebinizden çıkar.

daha önce hasar kaydınız yoksa bu hasar sizin aracınızın ikinci el değerinde en az 20-30 bin değer kaybına yol açar.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. kutsayulu

kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Hocam direk servise gidip hasarı gösterin ve kasko ile anlaşmaları olup olmadığını sorun. Kasko anlaşmaları varsa hiç harici bir servisle falan uğraşmadan verin yetkili servis gerekeni yapsın. Adınıza bir dosya açılıyor ve işlemler başlıyor. Seneye kasko yaptırırken hasarsızlık indiriminde bir alt basamaktan işlem göreceksiniz tek olacak olan budur. Tamir masrafı yanında açıkçası alt basamaktan biraz yüksek kasko ödemek daha mantıklı geliyor bana.

7. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    çok geçmiş olsun kaza süreci sıkıntılı ve sinir bozucu süreç neden bu kadar süre beklediniz sıcağı sıcağına işlemlere başlasaydınız keşke .

onurforces bunu beğendi.
  8. Hâlife

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Mustafa kaynar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Valla dağın başındaydı saat geçti neredesin köy gibi bir yerdeyim eve gelebilecek miyim çekici çağırsam gelir mi ertesi gün iş var stres var yani birçok şey var kafayı toplayamadım arayıp görüştüm bayramdan sonra diyorlar kapalı şu an bayramdan sonra anlaşmalı olan servise gidip görüşeceğim bakalım

Cevaplar için herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar Allah size kaza bela göstermesin

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    anladım allah kolaylık versin sıkıntısız atlatırsınız inşallah