Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kaskolu Araç Kazası Hakkında

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda Tsefa61 tarafından 5 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. Tsefa61

Tsefa61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Sefa ÇOLAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşlar ;
    Kardeşimin başına gelen olay hakkında net bilgisi olan yazabilir mi..

2003 Model 1.2. Fıat Palio ile E-5 Baglantı yol ayrımında bariyere vurulurak bir kaza gerçekleşti. Sonrasınra bulundugu yerde 3-4 Tane fotografını çektim. ve aracı sanayiye götürdüm. Araçta ön kısımdan baya bir hasar var. Sayide 3 yere sordurdum hepsi toplam maliyet : 3,500 TL çıkardılar..(anlaşmış gibi)..
    Şimdi aracı ordan kaldırıp hareket ettirip sanayiye götürmemde ki sebep hem maliyeti merak ettim hemde polis görüp ekstra bir bariyer cezası ödememek için.
    Sonrasında kaskonun anlaşmalı oldugu servisi aradım durumu izah ettim. Onun açıklaması : Abi aracı getir bir beyan yazarız fotografları verirsin. Sornasında aracının yaparız... oldu..Benim ise kafama takılan bazı sorular vardı. Alkol testi ve trafik çagırmama gerek var mı problem çıkmasın dedim. Oda sorun olmaz dedi..

Şimdi sizlere sorum aracın kazalı resmini ekledim.Sanayidekiler şaşiler egilmiş motor inebilir falan dediler.
    Kasko aracı perte ayırmaya kalkar ise alkol ve trafik polisi tutanagı ister mi ? İster ise olmadığı için problem olur mu ? Yoksa aracı yine aynı yere götürüp polisi aramalımıyım? Polis bariyer cezası yazar mı ? Baya ceza yazıyor diyenler var. vidanın bile fiyatı pahalı falan diyenler var.

Cevaplarınızı bekliyorum Teşekkurler.

Son düzenleme: 5 Ağustos 2016
  2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bariyer tamiratını sizin trafik sigortanız veya kaskonuz karşılar, size küçük bir trafik cezası gelir.

ancak sigortayı arayıp hasarla ilgili konuştuysanız aracı aynı yere çekip polis çağırmak işleri çok değiştirebilir. sizin durumunuzu gayet iyi anlıyorum, herhangi bir art niyet yok ama sigorta şirketine "art niyetli" görünebilir.

3. Tsefa61

Tsefa61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Sefa ÇOLAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:

Sigortayı aramadım. Sigortanın bana en yakın özel servisini arayıp durumu izah ettim. o bana beyan yazarız problem olmaz dedi. Çekicilik aracımın durumu dedim. Çekici ile getirin aracı dedi. Önden agır hasarı var veya plaka kimlik bilgisi isim falan vermedim. Yani kaskonun şuan durumdan bir bilgisi yok.

4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Geçmiş olsun. Kasko üzerinden yaptırırken beyana baglı olarak alkol vs test istemiyorlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. cenker_baba

cenker_baba Guest

olan olmuş artık aracı çekmişsiniz.
    polisi arayıp durumu anlatın bilmiyordum vs vs

6. Tsefa61

Tsefa61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Sefa ÇOLAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:

Evet bende daha önce beyan üzerine bir kaç kez kasko ile durumu hallettik ama bu sefer hasar agır oldugundan problem olur diye düşünüyorum. Perte ayırmaya kalkarlar ise polis ve alkol raporu isterler olmadıgı için al başına belayı olur.

7. Tsefa61

Tsefa61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Sefa ÇOLAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Tek taraflı kaza oldugu için zaten polis gelmiyor yaralanmalı kazalarda normalde geliyor. Polisi aradım. Tutunak siz tutun diyor. Kasko için falan diyince 5 saat sonra anca geliriz falan dedi.

Bu Sayfayı Paylaş