Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kasko Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda DaMdaKi_KeMaNCi tarafından 20 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar bu yıl 2. kez kaskomu aynı şirketten yaptırdım ve hiç bir kasko şirketinin siz sormadıkça söylemediği şeyler öğrendim. Örneğin: Genel de çoğumuz kasko yaptırdığımız ilk yıl aracımız ister ikinci el, ister sıfır olsun kasko fiyatını biraz fazla ödemek durumunda kalıyoruz çünkü şirketler bizi tanımıyor, acemi miyiz, deneyimli miyiz bilmiyorlar. İkinci yıl tekrar aynı şirkete gidiyorsunuz ve ben hiç hasar yapmadım ve bana geçen seneki fiyat üzerinden % 30 indirim yapın diyorsunuz ve adam size bakıp gülüyor. Tamam % 30 hakkınız var ama o indirimi bu yıl ilkkez kasko yapacak birinin taban fiyatı üzerinden yapabilirim diyorlar. Bu durumdasiz seneler geçtikçe kaza yapmadığınız için %30- % 40 indirim hakkı kazanıyorsunuz ama ödediğiniz para her sene artmaya devam ediyor. O bakımdan hangi firmaya giderseniz gidin ödediğiniz para her sene artışta...
    Malum Türkiye de yaşıyoruz, kasko şart diyenlere bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Kasko yaptırırken poliçenizde şu 2 maddenin bulunmasına özen gösterin.

* Mini Onarım ( Anlaşmalı olduğu yerleri mutlaka sorun )
    * Hasarsızlık Koruma Teminatı

Arkadaşlar bu son yazdığım Hasarsızlık Koruma Teminatınısize biraz açıklamak istiyorum: Bu madde poliçenizde olduğu sürece yıl içinde maliyeti ne olursa olsun yaptığınız ilk kazada kasko hasarınızı karşılıyor ve kaskonuz bozulmuyor ve bir sonraki sene şu işe yaramayan indirimlerden yine faydalanabiliyorsunuz. Mini Onarım da diğeri kadar olmasa bile çok avantajlar sunuyor. Vakumla düzeltme, çizikleri boyatma, ...vs gibi ufak tefek şeylerde cebinizden rahatlıkla çıkacak 200-300 TL gibi masraflarda o paranın cebinizde kalmasını sağlıyor.

Ben hem geçen sene hem de bu sene DUBAI GROUP SİGORTA dan yaptırdım kaskomu. Aracın bu yılki kasko değerini 21.350 TL üzerinden yaptırdım. Aracı geçen sene 20.000 TL ye aldığımı düşünürsek 585 TL kaskosizce nasıl bir fiyat ??? Bu fiyatın yanından bile geçen firmalar olmadı. Adana da ikamet edenlere kasko konusunda yardımcı olabilirim.
    Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi

2. Forza1903

Forza1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Sormak İstediğim Bi Kaç Şey Olucak Bende Aracımı Bu Ay Sonu 2. Kez Kasko Yaptırıcam İlk Sene Axa İdi Sanırım Yine Babam Axa Yaptırıcak..

Gelelim Soruma İlk Dediğiniz Mini Onarım Bunu Benim Söylememmi Gereki Kesin Kasko Şirketine

2. Sorum Hasarsızlık Koruma

Aracımda Ben İlk Sene Kaskoyu Bozmuştum Yapılan Yerler Oldu Bu 2. Dediğiniz Ben Kaskomu Yenilersem Hakkımmı Oluyor Yoksa Sen Saten Kaza Yapmışsn Bozmuşsun Kaskonu Sana İşe Yaramazmı Oluyor ?

Bilgiler İçinde Tşk Ederim.

3. sword22

sword22 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım ben 2009 era 1.5 cdir yeni aldım kasko konusunda adanada nasıl yardımcı olabilirsin. tşk.

4. DavutK

DavutK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mini onarım teminatı birçok sigorta şirketinde otomatik olarak kasko poliçesine ekleniyor. Ama yinde de mini onarım var mı diye sormanda fayda var.

Hasarsızlık koruma teminatı geçen yıl yaptırmış olduğun poliçede varsa hasarsızlığın bozulmamıştır. Ama poliçede bu teminat yoksa bozulmuştur. Eğer hasarsızlığın bozulmuşsa buyıl kasko için ödeyeceğin ücret; geçen yıl ödediğin ücretten büyük ihtimalle fazla çıkacaktır.

Ayrıca şunuda belirtmek isterim "Hasarsızlık Koruma Teminatı" bir çok sigorta şirketini geçtiğimiz yıllarda zarara uğrattığı için bu yıl bir çok firma bu teminatı kaldırdı. Zaten bu teminat sigortacılık mantığına ters düşen bir temminattır.

Düzenleyen : DavutK

5. mukitti

mukitti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    mustafa karanebi
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    geçen perşembe aracımın ön tamponda bir kaç yer kırıldı sigorta şirketim sampo japan banada bir açıklama yapabilirmisiniz ? mini onarım kaskomda varmı bilmiyorum cvp verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Bu Sayfayı Paylaş