Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kasko-Trafik Hasarları

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda wildrain tarafından 16 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir kaç konu açılmış ve eksik bilgiler olduğunu düşündüm.

Bu başlık altında site admini ve moderatörleri izin verirse Kafanıza takılanları cevaplayabilirim.
    Düzenleyen : wildrain

2. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aşağıda kaza tespit forumunu excell tabanlı olarak yükledim.

Bilgisayarınızdan çıktı alarak kullanabilirsiniz.

http://rapidshare.com/files/199201843/kazatespittutanayeni.xls.html

Ayrıca kısa bir bilgilendirme,

Mümkün olduğu sürece kaza sonrası olay yerinin resimlerini çekmeye çalışın. Hemen hemen herkeste kameralı cep telefonu vardır. Çarpıştığınız araçla birlikte kendi aracınızın resimlerini çekin.

Bu tutanak; yaralanmalı kazalarda, tek taraflı kazalarda ( duvara çarpma, kaldırıma çarpma vb. ) kamu araçları ile yapılan kazalarda, karşı tarafın alkkollü yada ehliyetsiz olduğu kazalar dışında doldurulursa geçerlilik kazanacaktır. Saydığım durumlarda isetrafik polislerine başvurunuz.

3. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Aracımızın arka tamponu uzun süredir hasarlı ve böyle geziyoruz herhangibir resim vs çekmedik kasko o şekilde hasarı karşılarmı acaba?

4. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sadece arka tampon hasarı ise, beyanla hasarını talep edebilirsin. Resim çekmeye gerek yok. Zaten ortada şüpheli bir durum olursa, eksper olay yeri incelemesi için senden hasarın meydana geldiği yer hakkında kroki, yada açık adres isteyecektir.

Çok ufak tefek bir hasar ise bırakmayabilirsin bu senin insiyatifinde. Allah korusunbüyük bir hasar yaşarsan onuda beraberinde yaptırabilirsin.

Benim önerim, hasar tarihi üzerinden çok fazla zaman geçmeden kasko poliçenin vadesi dolmadan yaptırman.

5. repsol

repsol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    cumartesi başıma gelen olayın kısa bi özetini anlatayım,bayan sürücü sıkışık trafikte birden bire arkamdan çıkıp sağdan benim önüme çok mantık dışı bi manevra yaptı sonuç sağ çamurluğumda çizikler oluştu.durduk derken polis çağıralım dedi bende gerek yok tutanak dolduralım dedim.oda benim zamanım yok alın plakamı ne yaparsanız yapın dedi.ne dediysem kadına dinletemedim.bastı gitti ,bende daha sonra çok uğraşıcağımı bildiğim için ( karakol,trafik şube müd.kayıt çıkarma felan ) peşini bırakmadım.birazda inatlaştık aslında.en az 1 saat ikitelliyi turladık.en sonunda halkalı da durdu ve yanıma geldi arabaya oturdu.özür diledi ve telefon numarasını verip hasarınızı en kısa zamanda karşılıcam sözünü aldıktan sonra bıraktım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif.

şimdi mesaj atmış benim trafik sigortam var diye,bende ona o anda tutanak doldursaydık işleme koyardım bunu size söyledim ama beni dinlemediniz dedim.

sonuç olarak o aksam takip ederken trafiğe bilgi verdim şu plakalı araç çarptı kaçtı diye,atladığım lehime gelişecek bi olay varmı bilene danışalım veya yapmam gereken.?

( ne hikaye ama dimi ne daha anlatmadığım ne estantaneler yaşadım o aksam bilseniz )

6. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    polislerle irtibata geçip, daha önce şikayette bulunmuştum şikayetimi geri alıyorum çünkü uzlaştık diyebilirsin. Burada polislerden bilgi alabilirsin. Anlaşmalı tutanak doldurup doldurmamak hakkında. Belki polis ortada bir şikayet olduğundan dolayı, ikinizden de ifade isteyebilir.

Eğer polis ifade için gelin demezse, madem kadınla uzlaşmıssınız bulusup anlaşmalı tutanak tutturabilirsiniz.

7. cef_60

cef_60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    meraba dostlar aranıza yeni katıldım. benim bir sorunum varbundan 3 ay önce sokaktakendi evime 100 metre kala kavşağa yaklaştım yanımda arkadaşım oturuyordu. sokak içinde bilinçli olarak fazla surattan kaçınırım kavşağa gelince hızımı biraz daha azalttım nerdeyse 20 km saate girdim yol kenarında büyük kamyonlar vardı görüşü engelliyordu kavşağa hafif girince birden bire sol tarafımdan hızla reno kango tipi arabanın hızla kayarak geldiğini farkettim ben farkeder farketmez durdum ve bekliyorum o kişinin bana vurmasını ben kendimi yan tarafa salınca kapıyla kalçalarım temas ettiği için bana bişey olmadı ama yanımda oturan arkadaşımın kolu kırıldı. bende indim hemen arabadan arkadaşıma yöneldim neyse onu taksiye bindirdik hastaneye gönderdik. sonra polisi çağırdım. polis 1 saat sonra geldi. ehliyetler ruhsatlar felan tutanak tuttular. sonrada bizi aldılar karakola götürdüler ifadeler felan alkol muamelesi derken bırakılmadık tabi. neden arkadaş yaralı onunda ifadesi alınacakmış. ben karakola saat öğlen 13 sıraları girdim. akşam arkadaş geldi saat 20 sıraları ifadesini aldılar şikayatçimisin diye sormuşlar. kimse kimseden şikayetçi olmadı ayrıldık karakoldan. bende arabamı servise götürdüm, kaskosu var tabi. elimde tutanaklarla servise girdim durumu anlattım evraklar felan bana dediler senin kaskon delinir diye. bende afallaştım nasıl olur dedim yavaş gelen benim duran yine benim. ama karşı taraftaki sürücü duramadı bana çarptı hemde 9 metre sürüklenerek. tahminim 80 km hızla geliyordu. benim arabam h100 tci açık kasa kamyonet. araba o hızda 9 metre kayarak bana çarpıyor ve benim arabamıda 1 metre sürüklüyor. benim frenizim 20 cm onun frenizi 9 metre. tutanağa bakıyorum ''asli kusurlardan fu** durs*** kod(08) diğer sürücü cafe* gökd**** yani ben diğer kusurlardan (52/1-a) kusurunu ihlal ettiği her iki sürücünün beyanında ve yapılan araştırma inceleme neticesi anlaşılmıştır''. anlamadığım nokta bu durumda benim kaskom nasıl delinir . tramerden baktım kasko poliçeme hasarlı yazıyordu kayda girmiş. kafama takılan yer ise rücu oranı %75 yazıyor.
    unutmadan ekleme istiyorum benim kaskom axa oyak karşı tarafın sigortası ise axa oyak. yani her ikiside aynı firma acaba bunu bilerek yapmış olabilirlermi. şimdiden teşekkür ederim.

8. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sanırım kavşaklara girerken hızını azaltmamak kusurundan dolayı polis sana %25 kusur vermiş. Tali kusur.

Diğer araç ise kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymamak ( kontrolsüz kavşakta sağdan gelen araca yol vermemek )sucundan %75 kusur almış. Asli kusur.

Bu durumda şöyle bir hesap yaparsak, 1000 liralık bir hasarın 250tl sini sen ödersin, 750 tl sini karşı tarafın trafik poliçesi karşılar.

Kazada kusurlu olduğun için, kasko poliçendeki hasarsızlık oranını kaybedersin. ( şirketlere göre değişir )

Eğer karşı araç %100 kusurlu olsa idi hasarsızlığın bozulmadan aracını yaptırabilirdin.

9. cef_60

cef_60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler bilgin için

10. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bilgiler için teşekkürler

11. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rica ederim arkadaşlar.

12. ajanhakan

ajanhakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan ajan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Kaza tespit tutanağı için teşekkür ederim. İnşallah ihtiyacım olmaz. Umarım kimsenin ihtiyacı olmaz.

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizim sigorta şirketi AXA oyak...kaza yaptıgımda aracı servise bıraktım kusurlu olan taraf ben değildim..yetkili servisin axa oyak ile anlasması vardı..aracın hasarı 1(bir) günde halledilmesine ragmen aracı 1 hafta ellerinde tuttular..sebebide sigortadan para almadan veremeyiz dediler..benim anlamadıgım bu şartlar altında servisle sigorta şirketinin anlasması ne işe yarıyor..

14. sirhamit

sirhamit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı durum benim başımada gelmişti ama servis hiç bekletmedi.
    Biz daha sonra axa dan parasını alacağız dediler. Beni bekletmediler.
    Senin servisle alakalı bi durum olabilir.

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    benimde anlamadıgım bu işte hem anlasması var hem bekletiyor..

16. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anlaşma demek şu demek,

servis sigorta şirketine parça ve işçilikde özel iskontolar sağlıyor.

ayrıca sen servise gittiğinde cebinden kuruş para çıkmıyor. Bütün ödemeler servis ile şirket arasında. Sen gidip arabanı alıyor çıkıyorsun.
    işte bi kaç anlaşmalı servis evraklarına imza atıyorsun.

Neden böyle bişey olmuş olabilir. Servis daha önce şirkette ödeme ile problem yaşamıştır. Bi aracı yapıp göndermiştir erkenden sonra hasar red olmuştur gibi.

Senin olayınada temkinli davranmışlar. Zaten çoğu servis şuan bunu yapıyor.

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    anladım ama arabanın orda boşu boşuna durması işimizin aksamasına neden olması bana sacma gelmişti..ilginize tesekkur ederim..

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar.

Dörtyol ağzı bir kavşakta akşam 9 civarı yokuş yukarı kavşak ağzına gelirken sağ yönden rampa aşağı gelen aracı farkedip durup geçmesini beklerken aracımın sağ uc kısmından bana vurdu.İkimizinde geldiği yol cadde olarak geçmekte. Aramızda tutanak tuttuk fotoğrafları çektik. tutanakları gerekli makama yolladık, ve olayda %100 ben suçlu bulundum. Hemen Tramere çektiğim fotoğraflarla gerekli bilgileri e-posta ile yolladım.

Verdikleri cevab işin o kısmı ile sigorta şirketlerinin ilgilendiğini kararın kendileriyle alakalı olmadığını, başka cevabta ise verilen karar ne olursa olsun şimdiye kadar bozulmadığı.....

Bu konudaki görüşler nelerdir ?

Düzenleyen : GRAFTT

19. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kontrolsz kavşakta,

iki sokağın kesiştiği kavşakta, yada 2 caddenin kesiştiği noktada aksine bir trafik işareti bulunmuyorsa, yol hakkısağdan gelen araca aittir.

Diğer araç senin sağından geldiği için, sende ona göre soldasın yol onun hakkıdır ve kazada sen %100 kusurlusun.

20. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    41 ysf 87

böyle durumlarda sigorta şirketinin oto kiralama bölümünü ara ve kiralık araç talebinde bulun. Senin aracının onarımının tamamlanma süresi kadar sana ücretsiz araç veriyorlar. Yakıtını kendin karşılıyorsun sadece. Maksimum 1 hafta verebiliyorlar.

Bu Sayfayı Paylaş