Arkadaslar merhaba Son 2 sene icinde 2 tane hasarli kazam oldu 2 side kaskoluydu ve cebimden ucret cikmadi Yani kasko sirketlerinin gozunde potansiyel kaza yapacak biri olarak gozukuyorum Bu yuzden bir sonraki aracimi kasko yaparken ucreti cok riskli oldugum icin bayagi bir yuksek cikicak Ama olayin birde su yuzu var Her 2 hasarli kaza olayimda da yuzde 1 bile kusurum yok Bu tutanaklarda da belirtiliyor Acaba kasko sirketleri bu hatasizligi goz onune aliyor mu Yoksa yuzde yuz hatali olanlarla kusursuz olanlari da ayni kefede mi degerlendiriyor Eger oyle ise bunun onune gecmek icin bir kanun maddesi vsr mi Saygilar..... GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alıyormu bilmiyorum ancak alması gerekir. Sonuçta siz şirketinizi zarara uğratmadınız. Kazalarınızda şirketiniz karşı taraftan alacağı parayı gayet güzel alıyor.
Bildiğim kadarı ile kusur oranı 0 ise şirketiniz ödeme yapsa dahi diğer taraftan parayı temin ettiği için bir zarar a ugramiyor yukselmemesi lazim örneğin geçen sene yandan araç sürtmesi sonucu %100 karşı taraf kusurlu çıkmıştı ve yeni aracıma sigorta yaptirirken hasarsizlik indirimi verildi daha düşük fiyata yaptirdim kaskoda böyle olması lazım yanilmiyor isem
Karşı tarafın kusurlu olduğu durumlarda hasarsızlığınız bozulmaz. Kasko şirketi karşı tarafın trafik sigorta şirketine rücu eder. Hasar onarım sırasında ikame araç temin edilmesi bile etkilemez. Tecrübe ile sabit.
Emre bey , ben bu yıl 17 Eylül günü yaptığım kazada sıfır kusur , karşı araç 100 de 100 kusurlu bulundu. Zaten son değişiklikle kusur oranları ya yüzde 50-50 yada yüzde 0-yüzde 100 şeklinde oluyormuş. Benim durum da sizinkiyle aynı , en son değer kayıbı için uğraşırken tecrübeli bir sigorta acentesi arkadaşla görüştüm ( değer kayıbını da bu arkadaş vasıtasıyla talep edip aldım) ,bana 100 de 100 kusur karşıda olduğu sürece senin trafik ve kaskon değişmez , gelecek rutin zamlar dışında bir kayıbın olmaz dedi. Kazanın ilk günlerinde görüştüğüm bir sigortacı ise nasıl bir kişi adli olarak sabıkalanıyor , siz de artık potansiyel kaza yapacak kişi olarak addedilip tabiri caizse sabıkalanıyorsunuz ve önümüzdeki yıl en az bir %5 fazla ödersiniz demişti. Ancak değer kayıbı ile ilgili işlerimi takip eden sigortacı arkadaş mevzuaatı çokiyi bilen ve değişiklikleri takip eden bir arkadaş ona inandım, bakalım 2018 de ne çıkacak bekliyorum.
Karşı tarafın tamamen suçlu bulunduğu hallerde hasarsızlık indirimi bozulmaz.Kaza durumundan kaynaklı fiyat artışı olmaz.Diğer hallerde ise şirkete göre değişen durumlar söz konusu.Mesela ben Anadolu sigortada hasarsızlık için ayrıca '' Tek Hasar Koruma Klozu'' yaptırıyorum.Özellikle 5. kademede hasarsızlık var ise çok işe yarıyor.Anadolu Sigorta için ''hasarsızlık indirim klozu'' ve ''tek hasar koruma klozu'' aşağıda göreceğiniz kademelerde bozuluyor. http://www.anadolusigorta.com.tr/i/content/21_1_KZ_601.0114.pdf
Kasko şirketi karşı taraftan parayı rücu eder ve sizin kaskonuz bozulmaz lakin yapmış olduğunuz kaza neticesinde kaskonuz muhtemelen bozdurmus durumda kalacaksınız haliyle karşı tarafta sigorta yoktu demiştiniz işin kotu tarafı çekme belgeli olmasi o aracın sigorta olsa Söke Söke parayı alır dı karşı taraftan kasko dosyaniz bozdurmalarda mutlaka her yıl artış oluyor GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi