Birkaç ay önce almış olduğum 2010 Accent Era aracımla geçen gün ufak bir kaza yaptım. Kazadan sonra polisler aracı hemen kaldırmam gerektiğini söyledikleri için bendebir çekici ile aracımı Hyundai Servisine çektirdim. Daha sonra servise gittiğimde aracı bir haftada teslim edebileceklerini bildirdiler. Bende bu süre için ikame araç talep ettiğim. Kaskoyu yapan AKSİGORTA şirkti ile yapılan görüşmelerde aracınAksigorta tafaından servise çekilmediği gibi saçma bir gerekçe ile araç talebimi kabul etmediler. Ben de daha önce tanıdıklarımın yaptırdığı kaskolarda böyle bir şart olmadığını bildirerek itiraz ettim. Fakat Aksigorta şirketi bütün çabalarıma rağmen araç talebimi kabul ettiremedim. İnsani nedenlerden dolayı yoğun araç ihtiyacım olduğunu söylememe rağmen beni mağdur ettiler . Ben araç alırken kasko poliçesi Hyundai Bayisi tarafından yapılmıştı ve bende Aksigortayı araştırmadan imzaladım. Kasko yaparken böyle anlayışsız şirketlerle muhattap olmamak için dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Geçmiş olsun, konuyla ilgili firma forumumuzun üyesidir (AKSİGORTA) Kendilerine açtığınız başlıkla ilgili bilgi maili atıldı, bu başlık üzerinden gerekli desteği vereceklerdir.
Siz yazana kadar bende poliçeyi tam olarak okumamıştım. Poliçe dikkatli okunduğunda "...... Aksigorta Hizmet Merkezinin çekici aracı ile ulaştırılması koşuluyla (ikame araç) sağlanır. ....... Ancak, sigortalının Aksigorta Hizmet Merkezini aramasına engel teşkil eden zorunlu hallerde (yaralanma vb durumlarda hastane raporu verilmesi kaydıyla) ve/veya kamu otoritesinin, aracın başka bir çekici ile çekilmesini gerekli gördüğü hallerde aracın çekildiğinin belgelenmesi durumunda da bu hizmet verilecektir ." diyor. Bu kamu otoritesi trafik polisiyse eğer ondan böyle bir belge alabilirseniz, sanırım sigorta şirketi sizin talebinize olumlu cevap vermek zorunda kalacaktır.
aksigortanın web sayfasına şikayetinizi yazın hemen size döneceklerdir. ben fiba ya aynısını yaptım ikame aracımı ancak öyle aldım Düzenleyen : batuhan3000
Sayın üye, Öncelikle geçmiş olsun dileriz. Yaşanan ikame araç problemi konusunda size yardım olmak isteriz. Sigorta poliçe numarası ve irtibat bilgilerinizi tarafımıza forum üzerinden veya bilgi@aksigorta.com.tradresine iletirseniz sizlere dönüş yaparak gereken kontrolleri gerçekleştireceğiz.
Sayın Ak Sigorta Yetkilisi ben zaten gerek mail yolu ile gerekse telefon ile firmanıza başvurdum. Fakat bana her defasında üzgün olduklarını belirterek olumsuz cevap verdiler. Ben bu mesajı başka kişilerde mağdur olmasın diye bilgilendirme amaçlı yazdım. Yoksa zaten aracımın serviste tamiri bitmek üzere. Bu saaten sonra bana nasıl yardımcı olacaksınız ki.
gecmiş olsun.. çok saçma..aracın yürüründe bir problem yoksa yani arac kendi servise gitmişse ne olacak.?
Sözleşmede yazması firmayı yükümlülükten kurtarmaz. Sonuçta olayda mantık dışı bir durum var. Ben aracımı illa sigorta şirketinin dediği kişiye çektirmek durumunda değilim. Kanuna aykırı sözleşme maddesi geçerli olmaz. Buna benzer bir konuda Aydın Ayaydının bir yazısı vardı. http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=262068&Categoryid=4&wid=153
Bende ERGO sigortadan mağdur ediliyordum,arabayı garaja çektim sabah kalktım arabanın yanına bi gittimki 4 tane jant kapağını çalmışlar,polis çağırdım rapor tutturdum daha sonra volkswagene gittim,ergoişviçreden hasar dosyası açtılar fakat polis raporlarına ve belgelerin eksiksiz olmasına rağmen ergo sigorta dosyayı redetti ve ödemeyeceğini söyledi.4 jant kapağı 350 tl fiyat verdiler.Bende ergonunbölge müdürünü arayarak kasko poliçemde hırsızlığa karşı %100 teminat olduğunu söyledim,yine inkar edip redettiler.Kasko poliçesini elime alıp götürdüm iptal ettirmek istiyorum dedim,bunu duyunca tamam ödüyoruz dediler.Ergodan böyle mantıksız bir sorun yaşadığım için ertesi gün iptal ettirdim ve anadolu sigortadan yenilettim. Ergonun bikaç kötü yönü; Serviste bana ergonun hep sorun çıkarttığını afedersiniz öküz altında buzağa aradığını iyi bir şirket olmadığınıda söylediler.. Hasar anında çamura yatması ve ödeme yapmak istememesi, Cam değişiminde orjinal cam takıldığında %35 fark alması, Eksik teminat vermesi Ücretsiz araç temin etmemesi hasar dosya sayısı 1 sene içinde 4 taneden fazla olursa poliçeyi tek taraflı fes etme hakkının olduğunu söylemesi.. Hasar dosyası 1 sene içinde 4 taneyi geçerse (tutarı önemli değil diyorlar) tüm firmalar %100 zamlı yapıyorlarmış... Tüm arkadaşlar tavsiyem ergo sigortaya yanaşmayın,ilerde başınıza gelebilecek en ufak şeylerde bile mağdur edilebilirsiniz.... Ben AXA ve Anadolu'dan çok memnun kaldım... Düzenleyen : mmt.88
Bir Ak Sigorta şikayeti de benden o zaman. 3 Nisan 2012 günü geçirdiğim trafik kazası sonrasında aracım ağır hasar aldı. Kaza ile ilgili şikayetçi olup olmadığım sorulduğunda kaskom olduğunu zannettiğim için,şikayetçi olmadığımı belirttim. Gün içerisinde kasko yaptırdığım Tekirdağ Aksigorta temsilcisi olan Ekol Sigorta Aracılık Hizmetleri acentesini arayıp aracın çekilmesi vs. gereklilikleri söylerken tam 9 aydır farkında olmadığım bir gerçeği, kaskomun aylar önce benden habersiz iptal edilmiş olduğunu öğrendim. Acentenin açıklaması: Kredi kartı ödemelerimle ilgili bir sorun oluştuğu, kaskonun 2. taksitinden sonrasının ödenmediği için kaskomun iptal olduğu ve kendilerinin bu durumda yapacak bir şeyleri olmadığı yönündeydi. Acentenin aylar boyunca ne bir telefon ne bir ihbar mektubu ne de bir e-mail yoluyla şahsımı uyarmamış olması ise olayın ayrı bir boyutu. Her yıl kasko yenileme zamanım geldiğinde günler öncesinden beni arayabilen Aksigorta çalışanları, maalesef bana aylardır kaskosuz trafiğe çıktığımı haber verememiş. Aracım hurdaya çıktı ve aracın çekilmesinden diğer tüm detaylara kadar her şeyle kendim ilgilendim.Aksigorta'dan en ufak bir yardım alamadığım gibi konuyla ilgili en ufak bir özür vs telafi çabası da olmadı. Şikayetime cevaben ise bana ihbar mektubu yollandığını ancak adresime ulaşılamadığını iddia ettiler. Oysa adresim 8 yıldır aynı, üstelik tel numaram ve iş adresim de. daha da kötüsü hiç bir telafi olmadığı gibi beni bu iddialarımda kötü niyetli olmakla suçladılar. Bu süreci ağzım açık bir şekilde takip ettim ama sanırım insanları Ak Sigortaya güvenmemeleri konusunda uyarmaktan başka yapacak bir şey yok. Herkese çok dikkatli olmalarını tavsiye ederim.
benimde şirketten arkadaşımın ak sigortadan kaskosu haber verilmeksizin iptal edilmişti hasar anında aslında kaskosunun olmadığını öğrenmişti böyle ilginç bir firma
<ul>[*](Lord Lyttleton)[*]Banker, güzel havalarda size bir şemsiye verip yağmurlu bir günde geri alan adamdır.[*](Onur_Team ) [*]Bunu sigortacılara çevirince[*]Sigortacı, güzel havalarda size bir şemsiye verip yağmurlu bir günde geri alan adamdır.[/list]
Merhaba, Poliçe numaranızı tarafımıza iletmeniz halinde gerekli kontroller sağlanacaktır. Sayın Müşterilerimiz, Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili her türlü öneri, soru, şikayet ve talebinizi www.aksigorta.com.tr internet sitemize, bilgi@aksigorta.com.tr e-mail adresimize veya 444 27 27 no’lu telefondan Hizmet Merkezi’mize iletebilirsiniz. Saygılarımızla, AKSİGORTA Hizmet Merkezi Müdürlüğü