Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kasko ne kadar ödeme yapmalı

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda alptekin tarafından 16 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. alptekin

alptekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar

24.12.2009 tarihinde kaza yapmıştım. P.tesi salı pert olup olmayacağı belli olacak. servis 13.500 tl masraf çıkardı. Kaza tutanağında karşı taraf kusurlu bulundu.aracım 2010 model 5.000 km de idi.

- kasko poliçemde yeni değer klozu var ancak devamında pert olması durumunda sigorta bedelini aşamayacak şekilde ödeme yapılır diye madde var.sigorta bedeli 26.350 tl şuanki liste fiyatı 29.650 tl kasko poliçesinden ortaya çıkan sonuç 26.350 ödeme yapacak diye düşünüyorum ancak kusur karşı tarafta olduğundan sigortam karşı tarafa rucü edecek ve hatanın karşı tarafta olduğundan bire bir bana aracımı vermesi gerektiğini düşünebilirmiyim?

-araç pert edilmez ve yapılacak denirse yaptırmayı düşünmüyorum , kazalı halde satıp kasko dan yaptırma parasını alarak üzerini tamamlamayı ve yenisini almak istiyorum. sigorta tamir ücretini bana ödermi ? her iki durumda oluşacak zararımı karşı taraftan veya sigortasındantalep edebilirmiyim.

yardım ve yorumlarınız için teşekkürler.

2. hotebike

hotebike Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle geçmiş olsun;

Yeni değer klozu bulunan araçlarda bazı sigorta şirketleri pert oranını %85 olarak belirlemekte. Kasko bedeli 26.350,00 TL olan aracın pert olması ancak hasarın 20.000,00 TL civarında çıkması durumunda mümkündür.

Aracın piyasa rayici üzerinden hareket ettiğimiz taktirde aracın (sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilir) %50'nin üzerinde hasar almış olması gerekli ki şu durumda %50 nin üzerinde hasarlı görünüyor.

Sigortadan alacağın onarım rakamı aracın ne şartlarda onarılacağı bilinmediği için piyasa şartlarında ki onarım tutarından KDV ve çıkan parçaların sovtaj tutarı düşülerek yapılır buda sizin için çok yeterli bir tutar olmayacaktır.

Kasko sigortalarında işlem yapılırken rucu durumuna bakılmaksızın hareket edilir. İşlemler tamamlandıktan sonra dosya rucu servisine gönderilerek karşı sigorta şirketi yada şahıstan hasar tutarı tanzim edilir.

Son durum ile ilgil ibilgi verebilirseniz sevinirim.
    Düzenleyen : Tymerrus

3. TayyEra

TayyEra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim kasko poliçemde, ilk yıl oluşan kazalarda aracın o günki sıfır aracın piyasa değerinin ( anahtar teslim ) tamamının ödeneceği bilgisi yer alıyor.

Bu Sayfayı Paylaş