Merhaba, 2014 Yeni Kasa i20 Elite aracımla üçüncü kışı geçiriyorum. Karda, özellikle çok soğukta geri vitese taktığımda park sensörü çalışmıyor. Kesik kesik "bibip bibip bip" şeklinde (normal çalışma sesinden farklı) kısa bir uyarı verip susuyor ve sonrasında ötmüyor. Üç kez yoğun karda bu durumla karşılaştım, hatta tampon üzerinde veya içerisinde kar olmamasına rağmen bu durumu gözledim. Daha önce bu durumu yaşayan ve sebebini bilen var mı? Saygılar
Kar toz kir çamur park sensörlerini kaplarsa çalışmaz. Sensör önünde bir cisim olduğunu agılar. Silerseniz dört sensörü de çalışacaktır.
Aslında aşırı soğuk havada sensörlerin üzeri temizken de aynı uyarıyı veriyor. Tekrar ısındığında düzeliyor,soğukla alakasını çözemedim gerçekten
Arkadaşlar bununla ilgi uyarı aslında aracın kullanım kılavuzunda da mevcut. Park sensörleri aşırı sıcak veya soğuk havalarda bu tip sorunlar yaratabiliyor. Hiç tecrübe etmedim bu durumu ama sanırım illa sensörün bir cisim tarafından kapalı olmasına gerek yok, havadaki sıcaklık farkı sensörün devresini etkiliyor ve iletim problemleri yaratıyor olsa gerek. Ben bilgisayarcıyım ama elektrik ve elektronikçi arkadaşlar belki daha iyi bir tahmin yürütebilirler.
Benimde benzer arızayı ara sıra tekrar ediyor... Basınçlı yıkama falan yapınca geçiyor... Arıza olduğunu düşünmüyorum, sensör hassasiyeti...
Merhaba, Geçen hafta (karın çok oldugu Cumartesi gunu) başka bir iş için servise gittiğimde bunu sorduğumda açıkçası önemsemediler. Yok çamur birikmiş, altına kar dolmuş... "Soğukta benim kafam karışıyor sensör ne yapmasın" gibi saçma geri dönüşler aldım. Açıkçası servislerin bu saçmalıkları resmen araçtan soğutuyor insanı