Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Karda araba sür ama Dolu da sürme..

'Sohbet-2' forumunda koray2907 tarafından 10 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Arkadaş bu ne biçim yağmurdur ya.. Yağmur değil sanki hortumla su tutuyorlar.. Bi de doluya dönmesin mi yağış...

Bugün sabah Antalya otogarından merkeze gideyim dedim.. Gidemedim.. Alt yapı çok kötü.. 60 km ile ilerlediğiniz yolda biriken sular nedeniyle LANKK diye durmak durumunda kalıyorsunuz.. Yavaş gideyim diyorsunuz ya hızlı giden araçlar su atıyor ya da sellektör yakıyorlar.. Fan yetersiz kalıyor.. Camlar buhar yapıyor.. azıcık aralıyım diyorum, yağmurun ıslattığı yetmezmiş gibi bi de yandan geçen araçlar ıslatıyor içeriyi .. Özellikle sol şeritte su birikintisi çok fazla.. Otobüsün birini geçiyim diyorsunuz.. O basıyor, siz basıyorsunuz, o basıyor, siz basıyorsunuz........ E otobüsü geçmeyince koca koca lastikleriyle camınıza su sıçratıp görüşü SIFIRA indiriyor, geçmeye kalkınca da sol şerit su olduğu için sanki lastikler yola temas etmiyormuş gibi ilerliyorsunuz.. Bugün çektiğim rezilliği kimse çekmemiştir.. Kar da bile daha kolay araba kullanmak.. En azından araba kaldı mı? bırak kalsın.. Ya da tak zinciri devam et.. En azından üşüyorsunuz ama ıslanmıyorsunuz.. Atletime kadar ıslandım ne yalan söyliyim.. Kafa deseniz banyodan çıkmış gibi.. Yağmurda araba kullanmayı hiç sevmiyorum.. ama mecbur olunca çıkıyorum..

Sizin de varsa buna benzer yasadıgınız olay yada yok kardeşim yağmurda sürmek daha iyi çünkü...... dediğiniz durumlar yazalım.. ben yağmurda kullanmayı sevmiyorum

2. gokhandokumcu

gokhandokumcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    gökhan dökümcü
    yagmurmu allah korusun istanbulda yerler azıcık ıslansın bir trafik oluşuyoki sorma kar yagıdında insanlar araclarıyla cıkmıyor trafik rahat oluyo hiç degilse bende yagmuru sevmiyorum sorun ben antalyada cok araç kullandım direksiyonu cevirince araç hala düz gidiyordu

3. cemal 03

cemal 03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Cemal ÖZDİLEKLER
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    2007-2008 yıllarında yaklaşık 20 ay boyunca her 15 günde bir, flash 1.7 arabamla İstanbul a gelip gittim. yaklaşık 20 yıldır araç kullanırım. gerçekten yağmurda araç kullanmak sıkıntılıdır.bir ara İstanbul dönüşü otabanda 100-110 km/h hızla giderken araçtan patinaj çekme gibi sesler geliyordu.dikkat ettiğimde otaban yağmur suyu ile dolmuş suyun akıp gidebileceği bir eğim yok.arç o hızda giderken terlerden bir veya ikisi boşa dönerek patinaja düştüğünü fark ettim.beni geçen yolcu otobüslerini yolda açmış olduğu teker izini takip etmek zorunda kaldım.hemen ilk işim lastikleri değiştirmek oldu.

4. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    geçmiş olsun koray ne diyeyim aksiliklerde seni bulmuş ama istanbulda olmaman daha iyi bence en azından 15 dk yolu 3 saatte gitmiyorsun yağmur yağınca

5. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    karda ve yağmurda araç kullanmak ayrı bir yetenek tabiki...

Ama xenon dedikleri beyaz farlar kış mevsiminde tam bir rezalet...Sarı farlar yağmurda çamurda hep net aydınlatma sağlıyor

6. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Valla duygularıma kılavuz olmuşsun, aynısını bende düşünüyorum.

Şiddetli yağmurda sanki araba beni değilde, ben arabayı sırtımda taşıyormuşum gibi geliyor..

7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    yağmurlu havalarda camlarda su kaydırıcı olması özellikle yan camlarda çok işe yarıyor. ön taraf silecekle temizleniyor ama ayna ve yan taraf görünmüyor kapı camlarında. trafiğin olmadığı zamanlarda uzun yolda yağmurlu havada sürmek hoşuma gider ama ş.içi tabi ki kabus gibi istanbulda. bu arada ş.içinde sürerken yayaları ıslatmamaya dikkat edelim.

8. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    KATILIYORUM kesinlikle yağmurlu havalarda araç sürerken yayaları ıslatmamaya dikkat edelim

9. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Dün aynı sorunlar İzmirde vardı.Bütün yollar göle döndü bir iş için evden çıktım çıkmaz olaydım.Artı insanlarda saygı diye birşey kalmamış.Adam ne sinyal veriyor ne yol istiyor direk önüme kırdı.Benimde bazen inadım tutar yol vermedi açmış camı bağırıyor.Sinyal verseydin yol verecektim dedim.Ben istediğim gibi geçerim demezmi?Ben şimdi burdada senin önüne geçecem gör bak nasıl geçiliyormuş deyince benim tüm sigortalar attı en sağ şeritteydim Yeşildere caddesini bilen bilir kaldırım bir aracın rahat gidebileceği şekilde geniştir.Bende aracı n sağını kaldırıma çıkarıp adamı 10 araç kadar geçince beyefendi mos mor kaldı.Yaptığım tabiki yanlış ancak böyle insanlarda beni deli ediyor.Birde lütfen yağmurlu havalarda mutlaka farlarımızı açalım,bu çok önemli.

10. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    sizin taktiriniz ama bana hiç öyle gelmiyor

11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Haa.. yayalar dediniz.. ilerde yayalar yürüyor, su birikintisini görüyorum, yavaşlıyorum.. Sonra arkamdakiler DAAT DAAT korna basıyor.. Yahu bizim insanlarımızda hiç anlayış yok..Acaba neden yavaşlamış olabilirim, insan bi düşünür..

Özellikle park yaparken ŞANS eseri park ediyorum.. Ne yalan söyliyim.. Hadi ön camı geçtim yan ve arka camların buharından hiç bişey görünmüyor.. Bembeyaz.. Mecbur ön camları indiriyorum, kafamı dışarı çıkartıp öyle geri geri geliyorum.. İnanın çok aşırı yağmur ve doluda ne yaparsanız yapın, bezle silseniz bile buğu gitmiyor.. Size tavsiyem buğu önleyici spreylerden alın..

Ben istanbuldayken bu camsili kullanıyordum..

İnanın cidden işe yarıyor.. Sürücü koltuğumun yanında bulunduruyordum.. Arka cam buğu mu yaptı, arka cama püskürtüyordum, anında buğu gidiyordu.. Buğu önleyici solüsyon ürünler, cila tarzı ürünler bence hikaye.. Neden mi? çünkü içeride nefes aldıkça zaten buhar olucak.. ve içinde alkol içerdiği için anında uçucak.. ama sıkın bunu, bakın buhar kalıyor mu.. Şimdi gittim 1 tane aldım bundan

12. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Islanmayı sevmem :D:D:D

13. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    aynen yağmurda araç kullanmak çok sinir bozucu.Bi keresinde yolun karşı yönünde baya bi su birikintisi vardı oradan hızla gelen araç araç o suları olduğu gibi ön camıma fırlatmıştı neredeyse 2-3 sn bişey gözükmedi.Yağmur az yağıncada sıkıntı oluyo bu seferde silecekleri çalıştırınca kalıntılar kalıyo az yağdığı için.Ön camım tam net olmayınca rahat edemiyorum.:(

14. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Koray geçmiş olsun yağmurda sürmek sıkıntılı gerçektende Sultançiftliğine gidiyorduk geçenlerde İstoç'un ordan devam edip kamyonun biri yanımda bir su attı ön görüş sıfır :( cok kötü bir durum 2-4 sn hiç birşey görünmüyor :(

15. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Öyle Durumlarda Sen Ne Kadar Temkinli Olsanda Arkadan Gelenden Çok Korkuyorum Allah Korusun Altındakileri Bastımı Duruyor Zannedip Gaza Hala Basanlar Var ...

16. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    aynen öyle yapanlar çok var

17. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    evet çok dikkat etmek gerekiyor öyle durumlarda...

18. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    böyle durumlarda aklıma dayım geliyor, kendisi karayolcu bir gece öyle çıkmışlar yola kontrol vs çok fena yağmur varmış bakmış önden biri gidiyor yampiri yampiri su bulutu şeklinde yaklaşıp uyarmış selektör falan 3-4 km sonra bir bakıyorlar araba pert sağa sola bütün bariyerlere vurmuş kalmış ama allahtan elemanda birşey yokmuş.. dayım ilk sözü ben uyarmadım mı seni az önce niye hızlı gidiyorsun arkadaşım bu kadar demiş adam birde abi valla hızlı değil 130 la gidiyodum demiş şimdi bu adama ne dersin 120-130 u düşük kabul ediyorlar bu işlerin şakası yok saniyelik bir iş hayatına malolur adamın o yüzden yağmurda çok temkinli gitmek lazım.

19. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ama adam güzel söylemiş abi ''130 la gidiyordum'' sanki 50 le gidiyormuş gibi... :)

20. devilscream

devilscream Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Enes Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Geçtiğimiz pazartesi günü arkadaşın doğumgünü için Şile'de ev kiralamıştık oraya gittik.
    Biliyorsunuz pazartesi günü İstanbul bayağı yağışlıydı.Üzerine Şile Yolu'nun o rezil virajlarını ve o kadar para harcanan yolda biriken yağmur sularını koyunca gerçekten çok zorlu bir deneyim olmuştu benim için.20 yaşımdayım ve bu tür durumlar için çok fazla tecrübem de yok.Bir de can taşıyoruz onunda verdiği bir ekstra sorumluluk duygusu var.Bazı yerlerde 400-500 metrelik dümdüz yerler vardı oralarda bile 100 km hızı geçmemeye dikkat ettim.Bir de yağmur birikintisini son anda farkettim yol kenarında da bir amca vardı yavaşlayamadım ıslattık amcayı ona da çok üzülmüştüm ama yapacak bir şey yok.Allah hepimize kolaylık versin arkadaşlar kışın araba kullanmak gerçekten zor ve aşırı dikkat gerektiriyor.Hele yağış varsa.

Bu Sayfayı Paylaş