Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Karbüratör Temizliği Hakkında (benzinde yekinme)

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda ihsan tarafından 13 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar tek nokta enj.karbüratörlü aracım benzinde yekinme yapıyor 80 km hızı geçemiyor.bazen hiç gitmeyecek gibi oluyor.

Büyük ihtimal sanırım karbüratör temizliği gerekiyormuş.

Bir arkadaş bişey söyledi ama tabi pek güvenemedim karbüratöre wd 40 sık bolca dedi,düzelir dedi bende açıkcası inanmadım...

Karbüratör temizliği sökülmeden yapılırmı sizce?Karbüratörün içine yakıt katkısı atsam ne olur?

2. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Birde enjektör geldi aklıma ama enjektörde bişey yoktur sanırım.büyük ihtimal karbüratör...

3. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    aracın karbüratörlü 1.3 yumurta kasa mı yoksa 1.5 era dizel mi??

karbüratörlü araçta teklemenin bi kaç nedeni var.. birincisi karbüratörün temizlenmesi gerekmektedir.. bunun için komple dağıtılıp iğne deliği kadar olan yerlerin bile temizlenmesi lazım.. balata spreyi felan sadece boğazdaki kısmı temizler.. iyi bi karbüratörcü usta bulup temizlettirin.. ikincisi de diyafram yırtılmıştır.. ki fazla yakmasına da bu etkenler neden olmaktadır..

4. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    araç 1.6 tempra tek nokta enjeksiyon

sorunun karbüratör temizliğiyle çözüleceğinden %90 emin oldum ama şu an lpg'de problemsiz kullanıyorum yani durduk yere ustaya arabayı dağıttırmayı istemiyorum.

Fakat lazım olduğunda veya ara sıra benzinde rahat kullanabilmek için kendi imkanlarımla karbüratörü sökmeden yapabileceğim basit bir işlem varmıdır diye araştırıyorum...

Arkadaşımın önerisine pek inanmamıştım ama internette araştırdım karbüratör spreyi veya wd-40 ile oluyormuş fakat nasıl yapmalıyım neye dikkat etmeliyim.Herhangi bir sorun olurmu nereye ne kadar sıkmalıyım...Wd40 yanıcı madde araç çalışırken sıkarsak tehlike yaratırmıyız gibi tüm sorulara bir cevap arıyorum

Yardımcı olabilecek bu işten anlayan birilerine ihtiyacım var

teşekkürler

5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    karbüratör temizliği yaptır hem perfonmansın artar, hem de yakıtın azalır.. bende de 2000 model 1.3 LX var.. ben yaptırdım 3 sene önce.. 2.viteste bile araba patinaj atıyordu.. Öyle balata spreyi sıkmayla olcak bişey değil bu.. Usta bi karbüratörcü bulcan.. Karbüratörü komple dağıtacak.. vidaları somunları memelerine kadar söküp tinerle temizleyecek.. sonra da ayarını yapacak.. büyük ihtimal karbüratöründe diyafram da yırtılmıştır.. O yüzden de fazla yakıyordur..benim istanbulda 40 sene bu işi yapan ustam vardı, elleri dert görmesin, çok güzel de yapmıştı.. hemen yanda da lpg ayarını yaptırmıştım..

karbüratör temizliği ve ayardan sonra rölantin ve otomatik jiklen de bi ayara girmiş olcak.. devrinde çalışmış olcak.. sonra buji ve buji kablolarını, hava filtreni değiştir derim.. benzin depon çalışmıyorsa benzin pompasını değiştir.. arada bir benzinde de kullanmak lazım.. yani en azından gaz bitince, benzinliğe kadar benzine alıp öyle kullanmak lazım.. ben öyle yapıyorum..

6. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Lpg'deki yakıtı düşermi?

Lpg de kullanıyorsan karbüratörün pis olması sorun yaratmaz demişlerdi.

bakalım iyi bir usta ve iyi bir fiyat bulursam yaptırırım...

7. -OmeR-

-OmeR- Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Ömer Faruk Şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    bişi soracağım konuyla alakalı değil ama yukarıda 1.6 tempra TEK NOKTA ENJEKSİYON yazılmış enjeksiyonlu motorda karbüratör olmaz boğaz kelebeği olur yanlış mıyım ?

8. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    otomatik olarak o da düşer.. karbüratörün içinde kim bilir ne kadar toz çamur birikmiştir..

2.0 lar enjeksiyonlu motor, 1.6 lar karbüratörlü diye biliyorum.. tek nokta enjeksiyon yazmış iyi dikkat etmişsin bak.. doğrusun doğru:RpS_thumbup:

9. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Valla arkadaşlar daha önce kullanmadığım bir araç Bende karbüratör yok diye biliyordum ama kime sorduysam tek nokta enjeksiyonlu motorda karbüratör var diyorlar ve karbüratörde gözüküyor...

Bu arada 1.6 tempra motorları tek nokta enjeksiyon...

Ama 2.0 ları nasıldır bilmiyorum belki onlar çok nokta olabilir

10. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yaza doğru sıfırlamak istiyorum erayı satınca bunu kullanmak durumunda kaldık ama eğer hesaplar tutmazda yaza bunu kullanacak olursam hem karbüratörü söktüreceğim hem fren merkezleri elden geçecek hemde şanzumanı indireceğim volant dişlisi baskı balata değişecek triger seti değişecek falan filan derken en az 1000 1500 lira gidecek hayırlısı

Bu Sayfayı Paylaş