Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

karbon temizliği

'Getz Forum - Club' forumunda blkgtz tarafından 30 Ağustos 2007 tarihinde açılan konu

1. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    arkadaşlar bu gün karbon temizliği yaptırdım arabama sanayi dilinde enjektör temizliği de deniyor
    aslı şu araba çalıştığı süre içinde yanan yakıtı atıkları supaplarda enjektörlerde kurum olarak toplanıyo bunun iki sonucu var supap hareketleri kısıtlanıyor ve enjektörler işeme tabir edilen duruma geçiyor.Bu bir arıza değil çalışan motorun doğal olarak çıkardığı bi sonuç tıpkı kışın boruların olması gibi.arabaların normalde 20 000 kmde bir bu bakımı yaptırmaları gerekiyor.
    yapılmaması durumunda kurumların egzoz dumanına karışıp kötü kokması konvertör tıkanmaları yakıtın verimsiz yanması ve tüketimin artması egzoz ömründe azalma,yakıt tüketiminde artışve motor ömründe kısalmalara neden oluyor.
    Nasıl yapılıyor:bunun için üretilen bir makina var makina yakıt hattına bağlanıyor benzin deposu devre dışı kaldıktan sonra özel temizleme solüsyonu ile 20 dk çalıştırılıyor araba zaten ilk etapta çok pis bi duman çıkıyor.bu esnada atabildiği kadar karbon atığını atıyor kalanı da 70 km yol yaptıktan sonra temizleniyor.Bu uygulamayı benzin istasyonun da satılan katkılarla karıştırmayın onlar esas olarak depodaki suy gidermek üzere iş görüyor temizleme yapmıyolar demiyorum ama bu işlemi yerini tutmuyor.Aslında bunişlemi servislerin periyodik bakım listesine alması gerekir ama nenden bilyorum almıyolar.
    Fiyatı 80 ytl ye yaptırdım bu bilgileri ayrıntılı olarak vermemin nedeni acemi arkadaşlar başka bi işşlem le karıştırmasın ve kazık yemesin diye.
    sonuç:araba rahatladı gaz pedalı rahatladı vuruntu sarsıntı gitti ses azaldı aslında yok oldu
    yaklaşık 50 km gittim işlemden sonra daha da rahatlayacağını sanıyorum benzin tüketiminin azlalacağını umut ediyorum.Her şey bi tarafa iyi bi temizlik oldu :)
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : blkgtz

2. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bakalım sonucları objektıf olarak yazarsınhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif

3. blkgtz

blkgtz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdal dedeleroğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.4 (2007-2012) FD
    dün çevre yolunda giderken arabada biraz değişikik hissettim her zaman kullandığım gibi kullanıyodum baktım 140 farkında değilim yavaşladım normalde o stil kullanışta 100 civarı oluyodu hızım ilk farkettiğim değişiklik bu birde rahat çalışıyo bol bol hava alabildiği için kalkışlarda falan oldukça seri

4. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bilgiler için teşşekkürler...

5. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ewet bende eski h 100 ümün enjektörlerini 20,000-30,000 km de bir pompacıda temizletiyordum aracın hem perfomansı hemde yakıtı değişiyordu.güzel bi şey.
    şimdi ki aracım iyi fakat 60,000 i devirdikten sonra yani seneye temizletmek gerekebilir.

6. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    peki bu temizletme olayını nerede yaptırabilirim?ve nasıl güvenebilirim araca bi zarar gelmiceni??

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    25.000 de bende yaptırmayı düşünüyorum...

9. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bilgi için teşekkür.

10. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kaç model sizin araba ?

11. ahmetva

ahmetva Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    100.000 i devirmiş araçlara önerilmiyor... faydalı bende önceki aracıma yaptırmıştım...

12. Misafir

Misafir Guest

CC'den tam randıman alabilmek için her 30.000'de bir yaptırmak gerekir, 50.000'den sonta yapılan CC anca yakıt yollarını temizler başka bir işe yaramaz....

Düzenleyen : Coşkun Uçar

13. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    100.000 i geçmiş araçlarda önerilmiomu??benim araç 200.000 e yaklaştı ozaman hiç gereği yoktur sanırsam???

14. Misafir

Misafir Guest

İkisi aynı şey değil, CC'nin amacı piston kafalarında biriken kurumun temizliğidir...

Carbon Clean = Karbon temizliği.

15. Misafir

Misafir Guest

Sizin aracınızdaki kurumadeğil CC keski çekiç bile işlemez, ancak rektefeye ile temizlenir....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

16. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    100.000 i geçmiş araçlarda niçin önerilmiyor acaba?

17. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ya coşkun abi haklısın benim arabaya hiç bişe işlemez ama bak benim arabanın kilometre 200.000e yaklaştı ama arçata maşallah hiç bi sorun yok,yani ufak tefek var ama hiç bizaman büyümüyo sorunlar.ama pederde 1.3 multijet albea 2004 var.araç 49.000 kmde fakat arabanın bujiler sorun çıkardı.nebilim ayna telleri koptu,teyp arızalandı.yani bunun içinde satmak gelmiyo içimden gerçekten ya bana denk geldi yada tum hyundailer böyle ama adamlar iyi araç yapmış

18. Misafir

Misafir Guest

Tekrar yazmaya üşendim....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

19. Misafir

Misafir Guest

motorda problem yoksa gerek yok böyle şeylere, CC'nin amacı eğer motor aşırı kurumdan dolayı avans vuruyorsa kurumu temizlemek için yapılır ama malesef bu konularda pek bilgimiz olmadığı için ilk akla gelen CC yaptırmak oluyor...

20. ahmetva

ahmetva Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çünkü artık sızdırmazlık görevi yapan kurum vs temizlenirse, kompresyon kayıpları yaşanabiliyor eski motorlarda.

Bu Sayfayı Paylaş