Arkadaşlar, araba evin kapının önünde park halindeydi.. evin dış cephe boyası yapiliyordu.rüzgardan dagılmış araabın ön kaput ağırlıklı olmak üzere kısmı yerlerince ufak ufak nokta şeklinde boya olmuş. araç koyu renk oldugu için belli oluyor... ilk başta tırnak ile çıkıyordu şimdi çıkarmı bilemiyorum.. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. pasta cila mı yapsam .yada iyi bir yıkamacıya götürüp magirus next tazı şampuanlu cila ile yıkatsam çıkarmı? teşekkürler şimdiden ...
Islattıktan sonra tırnak ile çıkması muhtemel. Zamanla yıkana yıkana da çıkar. Evinizin boyası ne kadar kaliteli ise (su bazlı silikonlu plastik dış cephe boyasıdır muhtemelen)sudan az etkilenir. Dandik ise zaten suyu görünce yumuşar. Başka kimyasal kullanmayın. Nemli bezle bastırarak silin. Düzenleyen : bsdera
eğer rutubet geçirmeyi önleyici bir dış cephe boyası ise çok zor çıkıyor. başıma geldi,eskiden.sarı yeşil bulaşık süngerinin yeşil tarafı ile çıkardım birazını.sonra oluyormu göreyim diye durulayıp kuruladım ve boya yüzeyindeki verniği de kazımış olduğumu farkettim. daha sonra yarı yarıya sulandırdığım gazyağı ile sildim daha iyi netice almama rağmen, pasta cilada çıktı büyük bir kısmı.
Kil deneyebilirsin, onun dışında pasta cila deneyebilirsin ama polisaj makinesi yok ise ve tecrübeli değilsen pasta işine girme derim. Bizim cila buluşmamızda Serdar beyin arkadaşının focusunda vardı. aşındırıcı pasta ile boyalar gitti ama hare/matlık oluştu. vaktim olmadığından ben yardımcı olamadım o gün ama daha sonra serviste pasta/cila ile halletmişler.
Pasta B planı olmalı bence. Boyayı çıkartır ama arabanın boyasını da az da olsa inceltir. Benim önerim selülozik tiner. Dış cephe boyasını yalnızca selülozik tiner çıkartır, boyaya da zarar vermez. Yalnız sildikten sonra tiner sürülen yerleri oto şampuanı ile yıkamak gerekir. Tazeyken silseydiniz daha kolay çıkardı ama üstübü ile bastırarak silince çıkmayacağını sanmam. Bir de camlar için cam kazıyı kullanın ya da oraya da tiner sürebilirsin ama düzgün bıçağı olan bir cam temizleyicisiyle kolayca çıkar.