Arkadaşlar arabama amerikan park modülü bağladım.Modüle giden park lambasının +'sından köprü atıp modülün +12v girişine girdim.Park lambasının -'sini de modülün nötr girişine girdim. Parkları açtıktan sonra tahminimce voltaj düşmesi oluyor ve modülün içinde ki röle bazen çekiyor bazen çekmiyor.Kaput içinde ki sigorta kutusunu açtım 3 tane soket var fakat çok fazla kablo mevcut bazıları ecu'ya gidiyor.Bu kablolardan bir bildiğiniz var mı kontağa bağlı olarak kullanabileceğim silecekler olur uzun lambalar olur her hangi bir şey. Veya kaput içinden kontağa bağlı olarak farklı yerlerde olur nereden alabilirim + ve -
Amerikan park modüllerinde parktan sadece + alınıyor diye biliyorum. Diğer + ve - yi sinyalden alman gerekli. Ben o şekilde almıştım. Üzerinde de o şekilde gösteriyordu.
Aldığınız modülün bağlantı şeması mevcutsa onu yukleyin ona gore yorum yapalım bende bu modülden kullanıyorum bende ilk zamanlarda sıkıntı yoktu sonradan sol sinyal çalışmamaya başladı rölesi arızalanmıştı değiştirince düzeldi daha sonra da sağ tarafın rölesi de arızalandı onu da degistirdim su an sıkıntısız kullanıyorum. Belki sizinkinde de röle arızalı olabilir. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam kutunun yanında gelen bağlantı şeması arabada bunu googleden buldum ama bağlantı şekli bununla tıpa tıp aynı her şeyi aynı göstermi. Şemada aküden gelen ve 12v yazan giren kablo yerine ben park lambasından gelen + ucundan 12v yazan yere köprü attım.Bu sebeple voltaj düşüyor büyük ihtimal onun için röle çekmiyor arada.İş yerinde de çok karşılaştığımız oluyordu voltaj düşmesi sebebiyle rölenin çekmemesi.Kontağa bağlı + ve - bulabilsem sigorta kutusundan oradan bağlasam çok daha iyi olacak. Olmadı iş yerinde yaptığımız araya bir role daha koyacağım açık ucuna aküden + verip modüle götürücem.Roleyide parklardan gelen + ve - ile çektiricem.
Ayarli modullerde kısık yanma sıkıntisi mevcut akuye yakin olan taraf daha parlak yaniyor genelde keske normal modullerden alsaydıniz