Merhaba arkadaşlar, Aracımın bagajına krom çıta yapıştırdım ama sökülmeye başladı şimdi tamamen sökmeyi düşünüyorum ama bant izleri kalıyor kimisi tiner kimisi wd40 ile çıkıyor diyorlar ama boyaya zarar verir diye çekiniyorum, daha evvel karşılaşan varmıdır? Yada sorunun çözümüyle ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi? Şimdiden teşekkrüler.
Benzin ile çıkar.Kaput filmini sökünce kalan yapışkan maddeleri benzin ile çok kolay çıkartıyorlar.Dikkat etmeniz gereken far, stop gibi yerlere kesinlikle gelmemeli.Buraları matlaştırır.
Ben kaplama söktüm araçtan gaz yağı denedim olmadı ısıtarak denedim olmadı en son sentetik tiner ile çözümü buldum. Suruyorsun o yapışkanlari yumuşacık yapıyor sonra temiz bir bezle siliyorsun misss Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile Bir Şekilde Gönderildi.
Aseton boyaya zarar verir yüksek ihtimalle. Aynı şekilde selülozik tinerde aynı etkiyi gösterir. Gaz yağı solvent bazlı çözücüler içinde en zararsızıdır hatta eskiden taksiciler arabalarını parlatmak için gaz yağı ve mazot kullanırlardı. tabi şimdi pahalıya geliyor ama sentetik tiner kullanılabilir yine de dikkatli olmak lazım özel zift çözücüler var araçlar için onun zarar vereceğini düşünmüyorum.
Hocam selülozik tiner de aseton da kaportaya çok tehlikeli saf olarak sürmemek gerekiyor , su ile ıslatılmış bir beze bir miktar damlatıp kaportaya sürülebilir.
Gazyagiyla deneyin çıkmazsa SENTETİK tiner ile kesin çıkartırsınız, boyaya zarar vermeden Wi-fi veya Mobil Bağlantı ile Bir Şekilde Gönderildi.
Arkadaşlar, Çözümü şu şekilde buldum, yapı marketten etiket sökücü bir madde var onu aldım sökemediğim yapışkanlı bölüme sürdüm 2 3 dakika bekledikten sonra kuru bir bezle silmeye başladım ve tertemiz oldu. İnanın buna bende çok şaşırdım ama hiç uğraştırmadan pırıl pırıl oldu. Hatta herkez faydalansın diye resimleri çektim koydum.
En etkili çözüm mazot yada benzin dir hiç boşuna masraf etmeyin 1 liraya toptan temizlik SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi