Geçen gün aracımı fıskiye ile sulama yapılan çimenlik bir alanın yanına park ettim. 1-2 saat hem fıskiyenin suyuna hem güneşe maruz kaldı. İlk başta camdaki lekeleri çamur sanıp sileceklerle gidermeye çalıştım fakat hiç bir işe yaramadı sonrasında cam sil denedim o da bir işe yaramadı. Bugün küçük bir kısımdaki damla lekelerini teker teker silmeyi denedim yine bir sonuç alamadım. Forumda ve internette bir kaç arama yaptıktan sonra sorunun sadece camla olmadığı kaportayla da olduğunu öğrendim. Bu lekelerin daha fazla sorun yaratmaması için çözüm arıyorum. Nasıl bir işlem uygulamalı/uygulatmalıyım ki çözüme kavuşturabilelim? Ek olarak; ön camı her yıkadığımda sileceklerin izi kurulama aşamasında belli oluyor. Ayriyeten kaportaya detaylı bakınca çocukların araç tozluyken yazdığı yazıların izi belli oluyor. Bu ikisine de yapabileceğimiz bir çözüm var mıdır?
Su kuruyunca malesef kireç kalıyor o da çıkmıyor ben sirke ile çıkardım kaportada ve camlarda vardı leke onları da çıkardı üstüne bir güzel yıkayıp kurularsan hiçbirşey kalmaz ayrıca camlarda su kalmıyor akıp gidiyor iyi günler.
Bugün aracımı basınçlı su ile yıkadım. Sonrasında sirke, aspirin(sprey şeklinde olan kırmızı kutulu deterjan), cam sil denedim eskisine göre iyi ama yine de istediğim gibi değil. Pasta cila yaptırmayı düşünüyorum bir yerden teklif aldım komple pasta cila meguiars kullacak, fiyat için 250 TL dedi. Şimdilik pasta cila fiyatı alıp uygun bir zaman yaptırmayı düşünüyorum.
ben boya koruma cilası yapıyorum. kendim elle yapıyorum. Hem güzel parlıyor hemde su lekesi vs. kalmıyor. Aracım ilk solmaya, benzinliklerdeki hazır köpüklerden etkilenmeye başladığından beri her 3 ayda bir yeniliyorum. Sanayide boyacıdan alıyorum. Tenekeden bölüp veriyor. Beyaz süt gibi bir şey. Önce yıkanmış ve kurulanmış araca sürüyorum. 1 saat bekledikten sonra kuru bezle siliyorum.
meguiars reklamı çok fazla yapılan bir ürün showroom görüntüsü oluşturmak için ideal, fakat geçen gün bir ustayla görüştüm ürünlerinde silikon oranı fazla olduğu için ilk etapta güzel görüntü oluşturur 3-5 yıkamada parlaklık gider dedi. gerçi her şeyde olduğu gibi bunda da önemli olan ustanın mahareti. bence iyice araştırın.
Temiz bir şekilde yıkayın aracınızı kullanın aradan bir kış geçtiğin de iz filan kalmaz ter temiz olur. Karı buzu yediği zaman zaten kendinden geçiyor.
Detaylı temizlikten anlayan arkadaşlar daha iyi bilir tabiki ama bildiğim kadarıyla normal su değdirmeden direk sirke ile yıkanacaktı sanırım ama belkide ileri düzeyse bir kaç uygulama daha iyi olabilir...
Sirkeli suyla yıkayın diyorlar genelde ama kaç defa denediysem de işe yaramıyor. Tek çözüm pasta cila yaptırmak sanırım. meguiars'a yaptırtmıştım bir ara kille temizlik vs yapıyorlar araba ilk günkü haline dönüyor.. Meguiars'i tavsiye ederim..
Alıyorsun yarım yada 1 lt gazyağı Araç gölgede ve ortam gölge sıcaklığında iken ilk önce aracı güzelce yıkayıp temizleyip kuruluyorsun. bir damla su kalamsın. Sonra gazayağını mikrofiber temiz bir beze ıslanacak gibi döküyor ve kaportanı CAM dahil bastırarak siliyorsun. temzlendikten sonra temiz TOZSUZ bir mikrofiber bez ile hemen kuruluyorsun. Sonuca kendin dahi inanamazsın.