Bazı çizikleri çizik kalemleri ile halledebilirsiniz ancak fazla bişey beklemeyin kalemden büyük çizikleri kapatmaz.
Ufak yüzeysel çizikleri çizik giderici pasta ile temizleyebilirsiniz.Ama tampon ve kaportadaki ezikler ve derin çizikler için bir kaportacı şart diye düşünüyorum.
şimdi çeşit çeşit çizik/vuruklara çeşit çeşit çareler olur. iç plastik: en uygun fiyatlı çözüm plastik koruyucu(torpido parlatıcı diye de geçebilir) ürünlerle az görünür hale getirmek. desenli olduğu için zımpraya boya gibi aksiyonlara gelmez, daha beter olur. kapı içi noktasal atan boya: boyanın attığı yeri zımparayla kenardaki boyaya zarar vermeden 1 kat temizleyerek rötüş boyası ile rötüş yapmak. tampondaki çatlaklar: idare edilecek seviyede değilse boyatmaktan başka çare yok. rötüşlük bir iş değil. tampondaki ufak sürtmeler ve boya atmaları: ufak sürtmeler pasta ile giderilebilir, boya atmaları ufak çapta ise rötüşle göze batmaz hale getirilebilir, göze batacak kadar büyükse boyatmaktan başka çare görünmüyor. metal aksamdaki boyada bulunan çizikler, sürtmeler:derin değilse(tırnağınla hafifçe yokla, çiziğe takılmıyorsa) pasta ile giderilebilir. metal gövdeye veya astara kadar inmişse sabırla ve güzelce rötüş+zımpara+pasta+cila gerekir.
Köksalım Tamponları Kaç Kere Boyattım Aynı Olayları Bende Var İnan Öyle Bıraktık Yıkayıp Kurulayıp Biniyorum Satınca Yapıp Temiz Satmayı Düşünüyorum
Sözüm meclisten dışarı.Kimse üzerine alınmasın Adamın arabası komple boya istiyor, tekerler kabak, debriyaj bitmiş vs. orjinal döşemesi kirlenmesin diye kılıf takmış.binerken yaptırmıyor rezil rüsva oluyor.Satacak olduğu zaman yaptırıyor.Ben kullanmayacaksam o arabanın bana ne gereği var.Fiyattan düşersin masrafı.Alacak olanada söylersin şu masraf var diye.İşine gelen alır.15.000 lik arabaya 2.000 tl harcayıp 16.000'e satacağıma 2.000 liram cebinde kalır 14.500'e satarım.Zaten fiyat piyasadan aşağı olduğu için alacak olan masrafı kabullenmiş olur. Bilmem yanlışmı düşünüyorum?
Bende senin gibi düşünüyorum abi sen dokundurmasan sana dokunduruyolar yaptırsan bir misafirlikte falan biri dokundursa yaptırdığına yanarsın... Bence öyle değil alacak kişiyi kendimiz gibi düşünelim bakacaksın masraf var e arabayı alıp kapına koymak isteyeceksin arabayı alır almaz boya için verseniz hiç yoksa 2 gün kalacak ee noldu araba aldım ama boyacıda bence sorunsuz masrafsız araba almak gerek bende alırken neler vardı aklımda ama birçok sıkıntı çıkarınca sadece binmek için kullanıyorum modifiyelik hiç bişi yapamadım boşa masraf oluyormuş onuda anladım
Benim ona itirazım yok ama adam yıllarca çürük, arızalı olarak biniyor.Hiçbir masraf yapmıyor.Gittiği yere kadar diyor.Ama satacak olunca bir ton masraf ediyor. "E adam madem masraf yapacaktın niye rezillik içinde kullandın.Neden alan adam kadar da kendini düşünmedin?" Diyesim geliyor
bence satarken de binerken de yaptırılması gereken bir şey yok arabada.hepsi ufak tefek şeyler,zaman ve para harcamaya,kafa yormaya hiç gerek yok.
bence şimdilik pasta cila + çizik giderici uygula.. Boyası atan yerlere de rütüş boyası yapabilirsin..