Merhabalar. Arabamın arka plakasını daha önceden direk kaportaya silikon ile yaptıştırmıştım. Eski plakayı söktüm ama silikon izleri mevcut. Yeni plakayı tekrar silikonla yapıştaracağım ama silikon lekelerini çıkartmak için ne önerirsiniz ? Sonax zift ve katran çıkaracıyı denedim ama fayda göstermedi. Düzenleyen : GRAFTT
silikonu çıkarmak zor bir iştir, ısı tabancası ile ısıtarak sıyırmayı deneyin epey bir zahmetli olacak ama....
Silikonun İlacı Elindir Abi Sürttüre Sürttüre Çıkartman Gerekir...Başka Çaresi Yoktur...Yada Sert Bir Bez Olacak Yumuşak Olursa Çıkartmaz...
Parmak ucuyla denedim Ersincim parmaklarım aşındı. Pasta aklıma geldi ama pastada dükkanda olduğu için şu anda deneyemiyorum. Isıtarak çıkarmayı düşündüm ama silikonda baya yüksek ısıya kadar dayanıklı olduğu için denemedim.
İlk etapta pasta ile denedim, ve olumlu sonuç aldım. Fazla bastırmadan nazikçe ovalayınca zar kalınlığındaki silikın tabakası çıktı. Yeni APP plakamıda yaptırdım, ledli beyaz aydınlatmayla çok güzel görünüyor şimdi...
Silikon kullanarak yapılan yapıştırma işlemlerinde sağlam olması kadar işin sonunda kolay sökülebilmesini de sağlamak önemlidir. Gerek krom nikelajları yapıştırırken, gerek plaka yapıştırırken her tarafına sıkılmamalı ve sökülürken sanayi tipi fön makinalarıyla ısıtılarak sökülmeli. Isınan silikon kendini bırakır ama kalıntı bırakacağından kalıntıları tinerle temizlemek mümkün. Bu plakalıkların arkasına yapıştırılan çift taraflı bantlarıda tiner ve pamuklatemizleyebilirsiniz
kaportaya yapıştırdığım şeylerden bazıları sökülmüş. altlarındaki yapışkan kalmış. uğraştım sökemedim, nasıl sökebilirim (silikon değil) Düzenleyen : izmirlee_era