slm arkadaslar aracımı daha 1 yasını doldurmadı fakat cok sayıda minik göcük ve ezikler var bunlar boya ve macun yaptırmadan düzelten yerler varmıs. auto king gibi mesela ..bu konuda yardımcı olabilecek arkadaslar görüs ve önerilerinizi bekliyorum..saygılarla..
benim aracımda 15 aylık ve aşağı yukarı 4-5 tane ufak göçük var. bende ileride yaptırmayı düşünüyorum. artık avm otoparklarına aracımı parketmiyorum. kapı açmasını bilmeyen ayılar yüzünden bu hale geldi aracım.
forumun 2.ci el satış bölümünde neziroğlu şirketinin bir ilanı var göcük ve eziklerin tamiriile ilgili oradan yardım alabilirsiniz.
Bende de var maalesef. Auto kinge boya rötüşü için gittiğimdeufak göçükleride sordum.Herhangi bir yeri sökmeden sadece dışarıdan silikon yapıştırıcılarla vantuzgibi bir araç yapıştırıp hallediyorlarmış. Ancak göçük çok kenardaysa ya yapamıyorlar ya da boyada dalgalanma olabileceğini söylüyorlar, ama yapılan iş garantili sonuçta.Bana 2 yeri hemen yapalım dediler, bu durumdan dolayı vazgeçtim.Ayrıca arkadaşımın da dediği gibi memlekette ayı çok olduğu için yaptırırsan yine olursa iyice can sıkar diye düşündüm ve erteledim. Ama yaptırırsanız sonuçlar konusunda bilgi hatta foto alabilirsek çok anlamlı olur. Bende yaptıracak olursam bende eklerim fotolarıbu arada.
Arkadaşta sizin gibi mini onarım yaptırmıştı Auto King firmasında boya olmayacaktı hesapta ama aracını satarken lokal boyalar çıkmıştı sanırım. Dikkatli olmanızı öneririm.
Lokal boyayıda tespit edebiliyorlar demek. Bana dabirkaç çizik için teklif etmişlerdi. Bende vaktim olmadığı için ertelemiştim. Bu durumda bir daha düşünmek gerek. Gerçi lokal boyayı nasıl yaptıklarına da bağlı. Tam tekniğini de bilmiyorum doğrusu.
Sonuçta lokal boya yüzey zımpara yapılıyor ve belirlenmiş kısım boyanıyor burasıda belli oluyor. Ki helede boyaya baktıkları cihaz tam oranın üzerine denk gelirse pişti olunuyor. + parmak ucu kadar yer boyansa serviste o parça komple boyalı deniliyor.
Bence de küçük göçükleri bu tür firmalarda yaptırmak en iyisi. Hiçbir yeri sökmeden tümüyle dışarıdan müdahaleyle hallediyorlar. Ancak kısmiboya işi biraz sıkıntılı görünüyor. Kurtarıyorsa rötüş dahauygun bence.