Merhaba arkadaşlar Nereden geldi nasıl oldu ustunden gectim nasil fark etmedim bilmiyorum ama bir yerde cimentodan gecmisim ve on kapilarin alti su an cimento. Cogu pacalarin icine geldigi icin turk usulu vurma ve tazikli yikamayla dustu fakat kapinin altindakilerin cogu duruyor, yikamada zorlarsak boyayi sokebilir diye zorlamadim ve bayağıdırda duruyor hala dokulmedi, boyaya zarar vermeden nasil temizlerim? Yarin foto da atarim daha net gorulur
bi kaba tuzruhu koyun ince sulu boya fırçası elinizede ıslak mikrofiber bez hemen fırçanın ucunla çimentolara tek tek deydirin ( dikkat edin boyaya gelirse mahveder) ardından bezle silin eyer boyada izler kaldıysa polisajla pasta ile çıkar bi deneyin leke olursa boyacıya bırakın o halledecektir
Çimentonun hakkından bi tek o geliyor malesef ama bi kaç yere dene denemede başarısız olursan boyacıya havale edersin
neyse allahtan kaportaciyla aram iyi gidiyim biraz kedi gibi kapisinda dolanayim, bu tuz ruhu isi bana zor
şimdi bi kaç yere baktım sirke de çözüyormuş diyorlar ne kadar doğru bilemem ama zarasız sonuçta bu tuz ruhu olayını eski aracımdan biliyorum evin yanındaki inşaattan dökülmüştü sanayide tanıdık boyacı bu şekilde çıkarmıştı
Güzel bir konu paylaşımınız için teşekkür etmekle başlayacağım. Tuz ruhuna falan hiç gerek yok aracınızın boyasına zarar vermese dahi verniğini kaldırmaya yeter tuz ruhu içerdiği hidroklorik asit nedeni ile metale zarar verecektir kullanacağınız ürün budur. Üzerinde kullanım talimatı vardır inşallah yardımcı olabilir. http://www.koctas.com.tr/hg-cimento-harc-toz-temizleyici/8430-13930/?place=urun-liste
Bende çimento kamyonun arkasında gitmek zorunda kaldım 10 15 damla geldi iki gün sonra yıkama ya gittik 15 dk kadar su tuttular gitti cimentolar yıkama ci tanıdık olduğu için ses çıkartmadi üç yıkama. Parası alsa alırdı GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yanliz urun daha cok fayans icin falan diyor metal boyali yuzeylerle alakli birsey yok, siz kullandinizmi bu urunu? Boyaya etkisi yokmu?
Bende araci ilk aldığımda bir kac damla olmustu cok ufak oldumu yikamayla cikiyor ama o zaman bile boyayi veya vernigi kaldirma ihtimali var, benim arabada pacadan neredeyse arka kapiya kadar parca parca bayagi var
şirket aracım ile girdiğim bir şantiyede yazıktır ki çamurluk ve ön kapıların çıta altı etek kısmı beton olmuştu, hazır betoncuların en büyük zevkle yaptıkları beton dökümü sonrası kalan beton artıklarından dolayı, bir kaç yıkama ile çıkar dedik ama çıkmayınca çözüm aramaya başladık. Önce oto detay temizliği yapan firmalarda ki yok zift çözücü yok beton asfalt arındırıcı maddeleri inceledik iki adet ürün denedik nafile. Aradan 1 ay geçti koçtaş kartalda bu ürünü görünce aldım denedim yalnız sulandırmanız gereken bir ürün bunu atlazsanız bir şey olmuyor. Tecrübe ile sabit normal kullanma talimatının iki katı oranında su katmıştım ben.