Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kaporta ve aynalardaki sarı lekeler

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda i20 Troy tarafından 30 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Arkadaşlar merhaba,

Aracımın kaporta aksamında sarı kahverengi renkler oluşuyor... Nemli bezle güzelce silince bu lekeler çıkıyor... Lekeler toplu iğne ucunda minik minik oluyor... Tırnağa takıldığı zaman kabuk gibi kalkıyor altında sarımsı iz bırakıyor... Sonra bu izi silince lekesi çıkıyor... Leke aynı zamanda ayna üzerinde de oluyor... Yani bu bölgeler plastik ve üzeri beyaz boya kaplı... Eğer pas olsa plastik ayna üzerinde paslanma olur mu? araç 2012 i20 Troy beyaz.

Lekelerin çoğunu dün yıkarken sildim. 3-4 haftadır yıkayamamıştım... Kalanlardan 1-2 tanesini zoom yaparak çektim... Fikir ve önerilerinizi bekliyorum...

Zoom yaparak çektiğim resimler...

2. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Böcek yapıştıysa onların izi olabiliyor sarı renkte..

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam böcek değil... Böcek olsa kanadı manadı vs bişileride olur... Sanki kül kurum gibi birşey geliyor yapışıyor gibi ama kurumlarda siyah görünüyor normalde... Anlamadım valla..

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sanki birşey boyaya zarar vermiş gibi, bende tam birşey anlayamadım Selim.

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    İşin ilginç tarafı silince leke çıkıyor ve farklı yerlerde oluşabiliyor... Hani sürekli aynı nokta da olsa tamam dicem burası paslandı... Ama pas değil sanki... Boyaya zarar verebilece birşey olduğuna eminim ama...

Biraz önce aşağıya indim ve otoparkta duran diğer araçlara baktım... bunlardan birisi fiat GP beyaz renkli... 1-2 yerde aynı lekeler mevcut idi... Apartmanın önündeki toyota coralla 2012 model metalik gri renk aynı leke den onda da vardı... Diğer arabalara da bakacağım...

Eğer bu leke pas değilse Aksaray ilinin hava şartlarından dolayı böyle bir korozyon yada leke oluyor, Eğer ki bu leke pas ise uzun süre yıkanmadığında daha çok oluyor... Lekenin türünü çok merak ediyorum... Keşke canlı görebilseniz... Video çekebilirsem video eklicem...

Leke hakkındaki görüşleri bekliyorum...

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
  7. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    aynısı benim araçtada var.taşlama makinasının çıkardığı kıvılcımlar yapışmış ve üzerinde paslanmış gibi.kil uygulaması ile çok rahat çıkıyor.yalnız sanki aynı yerden tekrar çıkıyor gibiler:RpS_sad: inşallah boyadan kaynaklı sorun değildir.

8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Evet bu tarif uygun oldu... taşlama makinesinin breyz den çıkan kıvılcım sanki o noktada sönümlenmiş ve etrafını yakmış gibi duruyor... üstü çok hafif kurum kaplı... kurumları kaldırınca altta sarımsı lekesi kalıyor...

Islak bezle iyice ovalayınca yada böcek/zift temizleyiciyi üzerine sıkınca leke 1-2 ovalama ile geçiyor...

Hocam ayna üzerine bakar mısın aynanın üzerinde de çıkıyor mu... Ben ayna üzerinde de gördüm... Aynanın altı plastik ve üzerinde boya var... Pas olsa plastik paslanır mı ?

9. Furkan Çınar

Furkan Çınar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Furkan ÇINAR
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Çok ilginç ... İlk defa gördüm desem yalan söylemem heralde . Arkadaşlarınız arasında konuşurken falan hiç bu konudan şikayetçi olan başka kimselerde var mı acaba ??? Yani ilin tamamında var mı ki böyle bir sorun ? Yoksa oturduğunuz bölgede mi oluyor ?

10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Şu ana kadar hiç olmadı... İşe gittiğimde bakacam arkadaşların araçlarına... Bakalım onlarda oluyor mu olmuyor mu... Yoksa benim bulunduğum muhitten ötürü mü...

Oturduğum yerin 1 sokak ilerisi E 90 kara yolu... Bulunduğum yerin etrafında 3 farklı petrol istasyonu var... Araç geçişi olarak çok hareketli bir yer...

11. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    evet aynada da var.

12. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Aynalar plastik üzeri boya kaplama... Yani lekeler pas değil... Başka bir şey...

13. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracını yıkattıgın veya yıkadıgın suya dikkat et suyun içinde bulunan pas meteryalleride vs. yapmış olabilir eski aracımdan biliyorum bu tür lekeleri oto yıkamacıya tankerle su gelirdi onla yıkarlardı aracı her kuruladıgımda bu tür lekelerle karşı karşıya kalırdım zor bela cıkarırdım daha ilginci yan camlardada pütürlü olarak vardı tırnakla bazıları cıkıyordu bazıları cıkmıyordu

14. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Serkancım söylediğin mantıklı geliyor... Başka şehirde yıkama yaptırıp gözlemlicem... Bakalım o zaman da olacak mı ?

15. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    özelden yazdığımı buraya da ekleyeyim, başka arkadaşlarımıza da fikir olabilir.

boyadaki minik lekeler çeşitli nedenlerden olabilir. mesela dış cephesinde boya yapılan binalardan rüzgar ile çok ilerideki araçlara bile boya tanecikleri yapışabiliyor. size satıştan önce bekletildiği otoparkta bile çeşitli nedenlerden tozlar zerreler yapışmış olabilir. kesin sebebi şudur diyemiyorum. tavsiyem kil ile boyayı temizleyin, o tip boya lekelerini bir çok arkadaşım kil ile temizledi. 100 gr kil rahat yeter. önce 50 gr ile temizleyin yeterli gelmezse kalanı tekrar uygularsınız.

yıkamacıyı değiştirdikten sonraki gözlemlerinizi takipteyim.

16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    yorumlarınız için teşekkür ederim... bugün işyerinde 1-2 arkadaşın aracına baktım... Bu tür lekeleri pek göremedim... sadece BMW sahibi bir müdürün aracının 1-2 noktasında bu lekelerden vardı... Sanırsam oturduğumuz muhit yada yıkama suyu ile alakalı... sorunum lekeler silince çıkıyor tekrar farklı noktalarda geri geliyor... nedenini henüz saptayamadım ama ilerleyen günlerde tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim...

Bu Sayfayı Paylaş