bu lekeler sizce neden kaynaklı. Hiç farkında olmadan gerçekleşti. Petrollerde araç yıkamadan sonra mı gerçekleşti acaba. 5-6 ay oldu bu izler.
ben leke göremedim... su lekelerini mi diyorsunuz ??? altında uzun zaman önce kalmış, kireçli su lekesi mi ?? yoksa taze su lekesi mi ??
Eğer aracınızı yıkadınız ve silmedinizse ve bu lekeler oluşmuşsa elma sirkesiyle küçük bir alanda deneyin başarılı sonuç alırsanız tamamına uygulayın kireç lekesine elma sirkesinin çözün olduğunu duymuştum.
deneyecem sirkeyi bakalım. Ama su mu bu yoksa petrollerdeki köpük izimi bilemedim. Aracı aldığımda soğukken yıkayıp yola çıktım hemen. Ama silmedim hatırlıyorum. Sirke çözüm olur inşaallah
Petrollerde kullanilan köpükler çok sağlıklı kimyasallar değil kırk çeşit ve kalitede oluyor sular ise genellikle kuyu suyu cok leke bırakıyor özellikle güneşli ve çok soguk havalarda yikamamak gerekiyor diye düşünüyorum.
Bir zamanlar Astramı uzun yolculukta yaz günü girdiğimiz mola yerindeki işgüzar biri yıkamış bırakmış , haberim yok , tam çıkacağız yıkama parası istemeye geldi , dedim hangi arabayı yıkadınız ,sizin arabayı deyince neyse verdik bir şey gitti , ikimci mola yerinde durduk baktık özellikle kaput harita gibi , adam sadece hortum ve köpük yıkayıp silmemiş , kalan damlacıklar sıcak kaput ve tavanda öylece kalmış ve kireci berbat halde ortaya çıkmıştı , bir kaç gün öyle gezdim Tarsus'a gelmiştim , bir kaportacıya geldim , danışınca , dükkanın yanından sulama kanalı geçiyor , kanalı gösterdi ileride müsait yer olduğunu elemanın da yardımcı olacağını , önce aracı kanal suyu ile bir güzel yıkanması gerektiğini ( killi su oluyormuş ) sonra ıslak olarak yanaşmamı ve pasta geçeceğini söyledi ve denilen yapılınca arabam ilk günkü parlaklığına kavuştu desem yeridir.
Zamanında bende aynı sorunu yaşamıştım. Benim camlarda çoktu, kaportada değil. Sirkeli su ile denedim tam çözemese de etkili olmuştu. Yalnız sirkeyi çok kullanınca bir kaç gün kokusu gitmiyor bilginiz olsun. Bu arada benim açtığım konuya değişik öneriler gelmişti. Aşağıya linkini koyuyorum size yardımcı olabilir. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/...u-damlasi-lekeleri-nasil-giderilebilir.35848/
Sirkenin boyaya zarar verebileceğini duymuştum, kaportaya zarar vermesin diye su ile seyrelterek kullandım. 3 kiloluk yoğurt kovasına su ile sirke karışımı yaptım. Sirke oranını önce az tuttum çözüm alamayınca sirke oranını artırdım. Sonra zamanla aracı yıkaya yıkaya, camları sile sile azaldı. Birde üstünden 1 kış geçtiği için şuan yok diyebilirim. En kısa yoldan çözümü pasta cila uygulanması sanırım.
kış geçti benden ama değişen birşey yok.sirke kullanmadım.sadece mazot ile silmiştim. Çıktı zannettim araç kuruyunca lekeler geri geldi. Araç ıslakken yağmurda falan lekeler görünmüyor zaten kuruyunca lekeler ortaya çıkıyor.
Çok değişik yöntemler var.İş yerimin tam karşısında Taksi durağı var onların da tekniği Çamaşır Suyu kullanmaları. Tabi Suya ne kadar Çamaşır Suyu kattıkları da önemli.