Merhabala Aracımın sadece sağ tarafında sapı sltlarında ve lastiklerin üstünde ki yerlerde pas ve çürüme belirtilerine rastladım. Bu garanti kapsamında mıdır ? Düzenleyen : mertm
hemen yetkili servise başvur derim, ama yapacakları aracı boyamak olacak, iyi mi olur kötü mü olur tartışılır, arabayı değiştirmen iyiliğine olabilir
değiştirmek derken hyundai tarafından değil heralde ? beim satmam konsuunda mı bu fikriniz ? benimde canım sıkıldı bu duruma. aradım az önce servisi. gözüm gibi bakıyorum cilasını temizliğini ihmal etmiyrum her tarafını kuruluyorum özellikle. kendilerinede analttım. garanti kapsamına girip girmediğine bakamk içni görmeleri gerekirmiş. öyle dedi. bide yetkili serviste daha önce işlem gören kısımlarda meydana geldi bu sadece. onların da suçu biraz
hımmm, ooralara boya mı yapıldı daha önce, o zaman sorun olmaz, yeniden booyanır ben fabrika boyası paslanıyor sandım Düzenleyen : Coşkun Özcan
evet sürtünmeden dolayı ufak bi hasar vardı. onu giderdiler ve boyadılar oraları. ve sadece onların işlem yaptıkları yerde var ? normalmidir yinede bu ?
Önceki bir hasarın tamirat yeri ise yine bir nebze anlaşılabilir bir durum.. servise bastırıp tekrar adam gibi boyatırsın.. Onların hatasıysa sakın para falan vermeye de kalkma derim.. Servisler hep anasının gözü
Bende 3 sene önce kaza yaptığımda on tampon degıstı. Boyayı yapan usta plastık astarı yapmamıs.7 8 ay oncetamponun boyası dokulmeye basladı ama ne dökülme neredeyse tamponda boya kalmadı. o donem servise götürdüm kabul etmedıler neymiş aradan 3 sene geçmiş normalmiş. Vaktim olmadığı ıçın bu gune kadar ılgılenememıstım. Dün servisi aradım ve direk bana müdürünü bağlayın dedim. Servis müdürüde bana tamponu vurmussundur ve esneme sonucu boyanız dokulmustur zaten normaldede 2 sene sonra boyanın dökülmesi normal demezmi deli oldum. 2 senede bir ben tamponmu boyatıcam bu ne sacmalık diye sert cıkıncaservis müdürüyumusadı bıraz. 2 eylulde 90000 km bakımına gıdıcem ozaman bı bakalımkarar verelimdedi. Bahsettiğim yer ise anadolu yakasının en büyük yetkili servisi.
Boya hatasından dolayı paslanma gerçekleşmiş gibi gözüküyor, boyayı yapan yetkili servis maduriyetinizi karşılayacaktır.
Sorun servisin işçiliğinden kaynaklanıyor bu durumda ve yaptıkları iş garantili olduğuna göre ücretsiz tekrar boyamak durumundalar. Bence verin servise ücretsiz yapsınlar ayrıca servis danışmanına da özellikle belirtin sorunun onların işçiliğinden kaynaklandığını.
elinde yaptırdığın işle ilgili iş emri belgesi veya fatura çıktısı varsa bunlarla servise başvur. bunlar yoksa bile bu belgelerin bir örnekleri serviste mevcuttur. boya açılmışsa plastik astarının atılıp atılmadığı zaten bellidir. acaba niye atmamış usta gerek görmemiş olabilir. servis danışmanı ile görüş
Korozyona karşı garanti normalde 5 yıldır. Fakat oraya işlem yaptıkları için, işlemin yapılış tarihinden sonra garantisi 1 seneye düşer. Anlamak biraz zor ama öyle maalesef. Eğer işlemin yapılış tarihinden 1 sene geçmişse garanti kapsamına almayabilirler mlsf. Ama diğer yerlerde bir sorun olursa bu süre aracın teslim tarihinden itibaren 5 sene korozyon garantisi vardır bildiğime göre.
benim aracımda sol arka kapıda cam dibinde ve iç tarafta fitilin olduğu kısımlarda çürüme vardı sevise gittim malesef komple kapımı deyiştirdiler