Arkadaşlar araba konusunda titizim.Arabamın fikrimce boyanması gereken bazı kısımları var.Komple boyadan bahsetmiyorum tabiki.Lokal boya. Örneğin kapı dışı,çamurluk veya arka cam dipleri vb. gibi.Boyatınca paranla rezil oluyorsun o ayrı mesele tabiki.Boyalı yer kazalı olarak algılanabiliyor. Yetkili serviste boyatmayımı yoksa servis harici dışarda boyatmayımı tavsiye edersiniz. Benden önce çamurluğu boyatmışlar fakat boyayı yapan usta yapamamış hem renk tutmamış hemde boya kabarma yapmış. Servis veya diğer boya ustaları boyanın rengini ayarlarken aşağıdaki koda dikkat ediyormu ? Renk tonunu ayarlayan bir makine falan mı var yoksa göz kararımı oluyor bu iş. Bir şey daha sorayım.Kaportada darbe çarpma vs. gibi şeyler yok ise macun şartmı? Şart değilse yeni boyayı atmadan önce eski boya-astarı temizleyip öylemi boyuyorlar. Düzenleyen : under
bende o renk tutmama ısını anlamıs deılımm. bunların boya atarken bı cıhazları yok mu. arabadakı boyanın koduna gore boya ypmıolar mı
artık göz kararı boyamıyorlar. rengin koduna göre boyuyorlar. ama yinde de solma, güneş gibi durumlarda ton farkı olabiliyor. bence boyatmadan önce resimerlini çekip boyatın. satarken gösterirsiniz. yada alıcıya resimleri verirsiniz. para probleminiz yoksa yetkili serviste boyatın derim ben. bir de yetkili serviste boyattığınız aman orada kaydı olur kazadan dolayı boyanmadığı belli olur.
sanayide boya satan bir arkadaşım vardı, mesela sen geliyorsun boya kodu ile 100 gr boya istiyorum diyorsun. onun hassas terazisi var grmı giriyor ve hangi kodlu boyadan kaç gr damlatacağını terazi söylüyor ona göre veriyordu.
işçilik burda devreye giriyor heralde..gör-tan daha sıfır olan aracın kapı kollarını boyadı renk tutturamadı..hem yetkili servis hemde arac sıfır..tutturması zor olmasa gerek ama beceremediler. işte..
Doğrudur.Güneşten dolayı arabanın renginde değişim olacaktır muhtemelen. Demekki sadece boya kodu le iş bitmiyor. İyi bir usta şarthttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Peki diğer sorularıma ne dersiniz? Düzenleyen : under