Çok doluyum bari sizlerle paylaşayım istedim.. Arkadaşlar aracı benim aldığım ilandaki resimlerini kopyalamışlar... Arabamı sürekli sahibinden üzerinden ilana veriyorlar. 5 oldu. Her seferde bu dolandırılan saf demeyeceğim kendini akıllı sanan şark kurnazları benim numaramı bulup beni rahatsız ediyorlar (genelde emniyetten aldıklarını söylüyor %99 doğru telefonumu paylaşan polislerde ayrı bir skandal tabi) Olayla ilgili başıma gelenler özetle; - İlk olayda şikayetçi oldum ne polis ne savcı iplemedi. Polis bunun sana bir zararı olmaz ki birilerini dolandırıcaklardır dedi. İçerde 5-6 polis vardı ısrarla şikayetçi oldum en yetkilisi beni vazgeçirmeye çalıştı muamele berbattı kendimi zor tuttum haklıyken haksız duruma düşmemek için, vatansever muhafazakar bir insan olarak bir kez daha polisler beni deli etti. Sitede mutlaka polisler vardır kimse alınmasın yada alınsın paşa gönlü bilir farketmez cunku genelleme yapmıyorum, benimde canım kanım bir sürü insan polis. Bana iyisi denk gelmemiş diyelim! Ki bunu icten diyorum, cunku genelleme iyilere haksızlık olur kul hakkı olur. Tabi mesele sadece polis değil, polis ben ısrar edince olayın adını koymak için yanımda savcıyı aradı adam tınlamadı polisi tersledi. Onlarında "bazıları" ayrı bir dunya her meslkte oldugu gibi... Olayın adı belli "nitetlikli dolandırıcılık" aslında cezası da var. Yakalananlar tutuklanıyorlar ve hapis cezası alıyorlar. - Anladıgım ve netten araştırdıgım bu tipler olayları gerceklestirenler bir iki kisi değil bunlar çete. Çok organize çalısıyorlar. Baskası uzerine hatlar, hesaplar, vs.. vs.. Çok organizeler... Ama şunu söyleyim devlet istesin yakalanmamaları imkansız.. Ki çökertilen de çok çete var.. Ve biliyorum hemen olmuyor ama istenince yakalanmaması imkansız. Son bir kez daha sikayetci oldum. - Kapora verenler ise ayrı bir olay. Arkadaş görmediğin bir araba için bilmediğin bir adama nasıl para gönderiyorsun? Artık bunlara acımıyorum neden mi? Arabayı piyasasından 10 milyar asagı gorunce gözleri donuyor arkadas bi dusun neden 10 milyar asagı? Çok uyanık ya ucuza kapatacak. *** Arkadaşlar durum böyle bıktım gerçekten... Plakayı değiştir diyenler oldu ama boş yere niye uğraşıp hemde 200-250 lira vereyim. İnat ettim suçsuz yere ben niye bedel ödeyim ki... Zaten çözüm olur mu o da mechul? Rahatsız oldugum bir diger konu dolandırılanların emniyetten numarama ulasması bu numaramı paylasanlar her kimse bimere yazdım hikaye sonuc cıkmadı. O bilgilerin gizliliği namustur paylasanda namussuz işte. Polis bi arkadasa sordum sistemde var dedi. Bende kamuda calısıyorum yeri geliyor bir bilgiyi paylasmamak için kavga ediyorum kac kere basıma geldi. Acaba adresimi de paylasır mı diye çekinmiyor değilim. Cunku bu dolandırılan şark kurnazlarından beni arayanlar bana hesap sorar gibi konusuyor. Ee sen bide tutup bunlara adresimi de verirsen, kaldı ki birine vermisler. Benim basım belaya girebilir. Adam cıkar gelir. Marş basmıyor ki beni dolandırıcı sanar, sanıyor... Hayır kendimden yana derdim yok ailem var sonucta. Tek yaşasam umrumda olmaz. Sahibinden.com sitesine gelince adamlar bunlara canak tutuyor. İlana sikayet ediyorsun 24 saatte kaldırmıyor. Açık plakalı ilanı direk yayına alıyor ama ilanı kaldırmak için benden ruhsatı fakslamamı istiyor! Aracın bana ait oldugunu ispatladım plakamı kara listeye alın yayınlamıyın onaylamıyın diyorum oyle bir sistem yok diyorlar. Halbuki oldukca basit oneri de sundum plaka manuel elle girilse sistem istenmeyen plakaları engeller. Adamların umrunda değil. Sahibinden.com a dava açmayı dusundum ama bişey çıkmayacagı belli öyle değil mi... SONUÇ... Sahibinden.com un umrunda değil Polisin umrunda değil Savcının umrunda değil Dolandırıcı başına birsey gelmeyceğini biliyor benle dalga gecercesine(olayı farkettiğimi biliyorlar) ilana koyup duruyor Dolandırılan sadece 200-300 lirasına yanıyor bide beni rahatsız ediyor Emniyette bazı şahıslar belki tanıdık vesilesiyle kişisel bilgilerimi oyuncak ediyor paylasıyor VELHASIL... Olan bana oluyor siin stres.. telefon numaramı değişme arefesindeyim sürekli kapalı tutuyorum artık. Bu kadar hukuk sistemi kokusmus suclular cenneti bir ulke nerede var?.. Ahir zaman işte "nitelikli dolandırıcılık" sıradan bir suç olmuş. İşini duzgun yapmayanlar her yeri sarmış. Her zaman derim bi üst düzey birinin (işadımı, savcı, hakim, milletvekili vs.. vs..) oglunu dovsunler, bide sıradan senin benim oglumu. Bakalım alacakları ceza aynı mı oluyor? Boyle sistemin Allah cezasını versin dostlarım...
Polis e gercekten bu sekilde bir is dustugunde malesef herkes hemen hemen ayni durumlara dusuyor. Gecmis olsun. Siz direk plaka degistirin bence. Bu durumda kulagimiza kupe olsun. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Evet pes ettim artık plaka değiştireceğim. Kimisi araba bi tanıdıgna satıp geri alman gerekiyor diyor plaka değişikliği için. Kimisi de adresini değişmesi gerekiyor son 1 ay içerisinde diyor. Bilemiyorum emniyete gidip soracağım ilk fırsatta. Plakamı da seviyordum ama yapacak bişey yok artık. Bos yere zamanımdan ve cebimden gidecek para da cabası. Ama cektiklerimden iyidir.
Bence direkt savcılığa dilekçeyle suç duyurusunda bulunun gerekli evraklarınızla. Dilekçenizi kayda alıp soruşturma yapmak ve sizi bilgilendirmek zorundalar kanunen...Söz konusu sitede hala ilan varsa onun da tarihi gözükecek şekilde çıktısını ya da fotosunu çekip dilekçeye ekleyin.. Memleket ne hale gelmiş ya hayret...
Plakayı değiştirmekle oluyorsa, değiştirin kurtulun bence hiç uğraşmayın avukatla vs. avukatlara elini veren kolunu kaptırıyor. sizin aileinizin sağlığıdan daha önemli değildir herhalde 200 tl plaka parası. geçmiş olsun.
Geçmiş olsun, en kısa ve stressiz yol plaka değiştirmekten geçiyor sanırım. O memurlar da aldıkları maaşın helal olduğuna inanıyor ya...
öncelikle geçmiş olsun numaranızın paylaşılması konusunda söylediklerinizde haklısınız. Şikayetiniz konusunda bilmediğiniz birşey var polis gecikmesinde sakınca bulunan hallerde mürcatınızı alır ve tüm işlemleri savcının talimatına bağlıdır. nitekim savcıyı da aramışlar üslupları farklı olsa da gerekeni yapmışlar. Bence arkadaşların dediği gibi bu konuyu takip etmek isterseniz polise değil savcılığa yazılı müracat edin. Plaka değiştirmek için il dışı adres değişikliği yapmanız lazım sanırım.