Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kapıyı Açma/Sökme Konusunda Yardım (Hyundai Elantra 1996-2000)

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda iltermutlu tarafından 30 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. iltermutlu

iltermutlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ilteriş mutlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (1996-2001) RD
    Aracımın sol arka kapısını açmaya/sökmeye çalıştım fakat kapı açma kolu yüzünden başaramadım.
    Kapının etrafındaki tüm vidaları sötküm, cam otomatiğin oradaki ve iç kapı açma kolunun içindeki vidayı da söktüm. Kapıyı açmak istediğimde, iç kapı kolu yüzünden başarılı olamıyorum.
    Kapının ve ik kapı kolunun resmini de ektedir. Resimde görünen vidayı söküp denedim ama başaramadım...
    Nasıl açmam gerektiği konusunda yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar:

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bu modelinkini sökmedim ama büyük ihtimalle kapı kolundaki vidayı söktükten sonra o kısmı ya mevcut deliğinden içeri geçireceksiniz. eğer kendi yuvasından içeriye geçmiyorsada ona gelen teller vardır. bu teller plastik kliplerle kapı açma koluna tutturulmuştur. bu klipsi sökerek telden kolu kurtaracaksınız. ondan sonra zaten plastik klipsler vardır alt kısımdan kendinize doğru çekerseniz onlardan kurtulur daha sonra yukarıya doğru cam kısmını da kurtarınca açılmış olur.

3. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Biraz kaba kuvvetle kendine çerçeveyi çek mandalın kaldırıp dene, arkada geçme tel var ama öne gelince sökülecek payı vardır.

4. iltermutlu

iltermutlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ilteriş mutlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (1996-2001) RD
    Bülent Bey yardımlarınız için çok teşekkürler, bahsettiğiniz gibi kapıyı açmayı başardım.
    Sol ön kapyı açınca arka kapı açılıyordu fakat kilitleyince arka kapı otomatik kitlenmiyordu. Kapıyı açıp biraz bakındım ama tamir edemeden geri kapattım malesef...

5. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Tam bilgili değilim ama yapacaklarını şöyle tarif edeyim bu tür tamirat elinden geliyor gibi , mekanizmayı incele kumandaya basınca selenoide/motora elektrk geliyor mu, (hiç hareket var mı az kımıldarsa yağsız kalmıştır sürtünme vardır) ölçü aleti bağla yoksa oto lambası bağla yanarsa sorun parçada, yanmazsa soket kablo öndeki soket diye devam eder şoför kapısındaki karta kadar takip edilecek sanırım.

Bu Sayfayı Paylaş