Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kapılardan neden ses gelir?

'Accent Forum - Club' forumunda Wolverine tarafından 1 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Ön kapılardan ses geliyor bozuk yola girince. Şoför kapısını aracı kullanırken açınca ses kesilmiyor, orda sıkıntı sanırım ortadaki sütunda, yani ön kapı ile arka kapıyı ayıran bölümde, tavandan döşemeye inen kısımda yani, araç azcık sallanınca çıt çıt diye bir ses kafamın içinde ötüyor sanki.

Sağ ön kapıdansa gıcırtı, hafif de tıkırtı gibi bir ses geliyor, orda ise kapıyı açınca ses kesiliyor araç giderken.

Her iki kapının cam fitilleri, kapı iç fitilleri ve dış fitilleri değişti. Eskimiştiler, değişmeleri gerekiyordu, belki bu sesler de kesilir dedim, kesilmedi.

Kapıları kendim söktüm, sallanan herhangi bişey bulamadım, vidaları sıktım değişen bişey yine yok.

Sağ koltuğa biri oturduğunda ordan gelen ses az da olsa azalıyor ama tam kesilmiyor, bunu da anlamıyorum.

Bu seslerin kaynakları neler olabilir? Nereye ne yapmamı önerirsiniz?

Yavuzturkben bunu beğendi.
  2. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kapı altı çıtası diye tahmin ediyorum.yani eşik altı. bence orta dikmeyi iyice sökün emniyet kemerinin toka ve bağlantı yerlerini kontrol edip civataları sıkın. dikmeyle alt eşik çıtasının birleştiği yere elinizi koyup arabayı sallayın.ses büyük ihtimalle burdan geliyor.bu da kronikmiş ilim yaptım artık bu konuyu...en son elmas oto da hallettiler.

3. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Her 2 kapının da orta kısımlarını yani plastik aksamı söktüm, dipten topuğa kontrol ettim, gevşemiş hiçbir parça veya civata yoktu. Ses yapacak bişey de bulamadım. Çaresiz geri taktım. Sol taraftan ses gelmeye devam etti ama sağdaki ses sanki azalmıştı. Yalnız ben sadece orta kısmın ortadan aşağısını sökebildim, üstte emniyet kemer üst bağlantı yeri var ve o kısım çok sıkı duruyordu, o nedenle orta bağlantının üst tarafını sökemedim, o kısmı nasıl sökebiliriz? Orayı sökersem en azından soldan gelen sesi önleme imkanım olabilir.

Düzenleyen : Wolverine

4. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    eşik altındaki metale elinizi koyup birine de arabaya sallamasını sağlayın.sanki araba yolda cukurlara girermiş gibi silkeleyin.dediğim yerden çıkmazsa kapı pandizotlarını söküp kapı içini ve menteşeleri kontrol etmenizi öneririm.

5. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Kapı pandizotları dediğimiz yer neresidir arkadaşım?
    Bir de bugün farkettim, aracı sürerken kapıdan ses geldiği anda kapalıyken uzandım ve kapıyı kendime doğru kapı kolunu tutarak çektim, o anda ses kesildi. Yani kapıyı içe doğru çekip sıkıştırdığımda ses gitti.
    Ne yapmak lazım bu durumda?

6. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kapının iç kaplamasından bahsediyorum pandizot için. önce civataları sökün.kolçağın ordaki yuvarlak kapagın içindede var.onu da sökün.sonra yavas yavas kenarlardan segmanları kurtarın.cam açma düğmelerini fişini çekin.artık kapının içine istediğiniz işlemi yapın yıkayın yağlayın .ne kadar civata varsa sıkın.kilitlere de bakın.menteşe karşılıklarına da bakın.saygılar.

7. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Mrb bende bu aralar boyle bir sesden dolayi rahatsizim benim admiremin sag kapisindan ses geliyor sesin geldigi noktayi tespit ettim sag cam kaldirma kismindaki plastik hafif gevsemis tikirti yapiyor bu sikijtiyi nasil giderecegim konusunda yardimlarinizi bekliyorum kapi yuzunu sokmem mi gerekiyor yardimci olan arkadaslara simdiden tskler

8. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    İyi bi kapi ayar ustasina götürün sorununuzu halledecektir kapi menteselerinde yada kapi kilitlerinde bi sorun vardir

9. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    Kapida herhangi bir sorun yok daha once baktirdim tikirti cam kaldirma dugmesinin bulundugu plastikten geliyor bunu nasil giderebilirim

10. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    kapı iç döşemesini sökün ve kapı kapalıyken aracın içinden ufak ufak kapıyı yumruklayın...

yada teybi açın, bass sesli bir müzik olsun...Belli ki bir yer rezonans yapıyor...

Bu şekilde sesin yada zırıltının geldiği yeri tespit edip, kalın yapışkanlı süngerle besleyin...

11. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    [​IMG] tekrar merhaba arkadaslar sesin geldigi yer belli sanirim msj anlatamadim o nedenle resim cektim cam acma dugmesinin bulundugu plastikten geliyor araya yapistirici sikarak kotu goruntu olmasini istemiyorum o nedenle resimde elimle tutarak belirtigim kismi nasil sabitlerim ses yapmasini engellerim

12. karmate027

karmate027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ahmet Berk
    Araç Modeli:
    Bu kisimi tutan ic kisimda vida tarzi birsey varmidir kapi yuzunu soksem bu gevseme yapmis kisimi sabitleyebilirmiyim

13. mertk

mertk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Mert K.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Abim kapı panelini sökersen alt tarafından işlemi rahatlıkla yapabilirsin

Bu Sayfayı Paylaş