Arkadaşlar soğuktan dolayı kapılar dondu açılmıyor açmak için yarım saat uğraştım, yarım saat sonunda açtım bu seferde kapatamadım bunun için bir çözüm bilen varsa şimdiden teşekkür ettim.. Araç : 2001 - Accent 1.3 LX MPI
Abicim Ankara'da oturuyorsun tecrübeli olman lazım. Ben dünden kapımın fitillerini pudraladım. Sabah 06:45 de 1 kerede açıldı. Birde fitilleri düzenli olarak temizleyin pis kalmasın.
Kapı lastiklerinin ve lastiklerin yapıştığı kısım kuru ve temiz olmalı. PUDRALAMA mantıklı bir yoldur. Kilit sistemi sıkıntısı olursa donmayı önleyici sprey akşamdan açma kilidi içine sıkılabilir. Genelde bu tip durumlar Kapı içi kilit sisteminde oynama olmuş ise (değişim) yapmaktadır.
Geçen kış donan kilide servisin hediye verdiği automix buz çözücü sıkmıştım kilidi açmaya faydası oldu. Kapı fitilleri için de donmasına engel olacak ve yumuşak tutacak pudra gibi bir ürün veya plastik bakım ürünlerinden kullanabilirsiniz.
Arkadasım galiba sorunun çözüldü Çünkü bu sabah aynısını bende yasadım kapıyı cektim cektim gelmedi bi geldi kilit takılı kaldı -4 derece idi hava yarım saat önce 1 derece oldu güneş actı hicbir sorun yok kendiliğinden düzeldi hatta benim otomatik anten bile cıkmadı. kilitlenmeyen kapıyı elinle tut cekili vaziyette içerde kapı lambası yanmasın içerden kapıları kilitle ac kilit düzelir
çok sık başımıza gelebiliyor..ben 4 kapıyı da deniyorum..elbet biri açılıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifama öyle yapın..bi elinizle kapı kolunu diğer elinizle kapı direğini tutup çekinhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
yav uraşmayın alın bi kutu vazelin belli başlı yerlere sürün, ben dün "sonax kapı lastiği donmaya ne bilim ney" diye bi ürün aldım onu sürdüm. komşi sabah kapılara asılıyodu ben hoop açtım girdim, havam oldi.
çok teşekkür ederim ilginiz için biraz geç oldu ama pudraladım ve kapalı garaja çektim arabayı ) artık donmaz inşallah
arkadaşlar bugün tavsiye üzerine WD 40 diye bi ürün aldım çok iyi diolar donmalara ve korozyona karşı.kapı kilit yuvalarına ve lastiklerine sıktım bakalım yarın sabah denicem nasıl oldu. Düzenleyen : grkngkcn
ya wd 40 silah yağlamada ya da çalışmayan mekanik aksamların pasını sökmede falan kullanılır. onu neden kapıya sıkıyorsunuz ki kokusu da kötü onun ya
kokusunu boşver kullanım alanı bu değil.efsane bir malzemedir.bisiklet ve motorsikletçiler çok kullanır.pas giderir temizler yağlar temizler çalıştırır. ama soğukla ve kapı fitilleri ile ne alaka.anlamadım.iyi gelir belkide ama. fitiller için başka malzemeler var. en ucuzu vazelin sürmek veya fitiller çok yeni ise kapının yapışmaması için talk pudrası sürmek çözüm olur. Ayrıca donmuş kapıyı şurdan burdan kanırtıp açmaya kalkmayın.sıcak su ile işe başlayın(kaynar değil)
ama çok ince tabaka uygulamak vazelini, abartmadan sürmeli yoksa üste başa bulaşıyor oturup kalkarden. ben dün sonaxın kapı lastiği donmaya karşı spreyini kullandım. koku bulaşma falan olmadı fiyatı da hepsiburada da 4-5 tl gibi bişeydi, kışı çıkarır.
arkadaşlar sadece lastiklerdeğil,kapı kilitleride donabilir o açıdan önermiştim ahanda sabah oldu birasdan gidip denicem bakalım işe yarıomu lastiklerdehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gifama kutup başı ve kilitlerde yarayacaktır sanırım.birde lastikte işe yararı şöyle izah ediorlarüzerinde çok ince bir yağ tabakası oluşturarak suyun lastikle temasını kesmesi.ama akşama yazarım bakalım işe yarıomu...