Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kapılar dondu açılmıyor

'Accent Forum - Club' forumunda KM943 tarafından 13 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. KM943

KM943 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar soğuktan dolayı kapılar dondu açılmıyor açmak için yarım saat uğraştım, yarım saat sonunda açtım bu seferde kapatamadım :( bunun için bir çözüm bilen varsa şimdiden teşekkür ettim..
    Araç : 2001 - Accent 1.3 LX MPI

2. unbreakable

unbreakable Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abicim Ankara'da oturuyorsun tecrübeli olman lazım. Ben dünden kapımın fitillerini pudraladım. Sabah 06:45 de 1 kerede açıldı. Birde fitilleri düzenli olarak temizleyin pis kalmasın.

3. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Kapı lastiklerinin ve lastiklerin yapıştığı kısım kuru ve temiz olmalı.

PUDRALAMA mantıklı bir yoldur.
    Kilit sistemi sıkıntısı olursa donmayı önleyici sprey akşamdan açma kilidi içine sıkılabilir.

Genelde bu tip durumlar Kapı içi kilit sisteminde oynama olmuş ise (değişim) yapmaktadır.

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Geçen kış donan kilide servisin hediye verdiği automix buz çözücü sıkmıştım kilidi açmaya faydası oldu. Kapı fitilleri için de donmasına engel olacak ve yumuşak tutacak pudra gibi bir ürün veya plastik bakım ürünlerinden kullanabilirsiniz.

5. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadasım galiba sorunun çözüldü

Çünkü bu sabah aynısını bende yasadım kapıyı cektim cektim gelmedi
    bi geldi kilit takılı kaldı -4 derece idi hava yarım saat önce 1 derece oldu güneş actı hicbir sorun yok kendiliğinden düzeldi hatta benim otomatik anten bile cıkmadı.

kilitlenmeyen kapıyı elinle tut cekili vaziyette içerde kapı lambası yanmasın
    içerden kapıları kilitle ac kilit düzelir :)

6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    çok sık başımıza gelebiliyor..ben 4 kapıyı da deniyorum..elbet biri açılıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifama öyle yapın..bi elinizle kapı kolunu diğer elinizle kapı direğini tutup çekinhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yav uraşmayın alın bi kutu vazelin belli başlı yerlere sürün, ben dün "sonax kapı lastiği donmaya ne bilim ney" diye bi ürün aldım onu sürdüm. komşi sabah kapılara asılıyodu ben hoop açtım girdim, havam oldi.

8. KM943

KM943 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok teşekkür ederim ilginiz için biraz geç oldu ama pudraladım ve kapalı garaja çektim arabayı :)) artık donmaz inşallah ;)

9. grkngkcn

grkngkcn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bugün tavsiye üzerine WD 40 diye bi ürün aldım çok iyi diolar donmalara ve korozyona karşı.kapı kilit yuvalarına ve lastiklerine sıktım bakalım yarın sabah denicem nasıl oldu.
    Düzenleyen : grkngkcn

10. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ya wd 40 silah yağlamada ya da çalışmayan mekanik aksamların pasını sökmede falan kullanılır. onu neden kapıya sıkıyorsunuz ki kokusu da kötü onun ya

11. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

kokusunu boşver kullanım alanı bu değil.efsane bir malzemedir.bisiklet ve motorsikletçiler çok kullanır.pas giderir temizler yağlar temizler çalıştırır. ama soğukla ve kapı fitilleri ile ne alaka.anlamadım.iyi gelir belkide ama.
    fitiller için başka malzemeler var. en ucuzu vazelin sürmek veya fitiller çok yeni ise kapının yapışmaması için talk pudrası sürmek çözüm olur.
    Ayrıca donmuş kapıyı şurdan burdan kanırtıp açmaya kalkmayın.sıcak su ile işe başlayın(kaynar değil)

12. mujdat77

mujdat77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    müjdat soysal
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Fitillere vazelin uygulamak en basit ve en ucuz maliyetli yoldur. Tavsiye ederim...

13. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ama çok ince tabaka uygulamak vazelini, abartmadan sürmeli yoksa üste başa bulaşıyor oturup kalkarden. ben dün sonaxın kapı lastiği donmaya karşı spreyini kullandım. koku bulaşma falan olmadı fiyatı da hepsiburada da 4-5 tl gibi bişeydi, kışı çıkarır.

14. grkngkcn

grkngkcn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar sadece lastiklerdeğil,kapı kilitleride donabilir o açıdan önermiştim ahanda sabah oldu birasdan gidip denicem bakalım işe yarıomu lastiklerdehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gifama kutup başı ve kilitlerde yarayacaktır sanırım.birde lastikte işe yararı şöyle izah ediorlarüzerinde çok ince bir yağ tabakası oluşturarak suyun lastikle temasını kesmesi.ama akşama yazarım bakalım işe yarıomu...

Bu Sayfayı Paylaş