Merhaba arkadaşlar, Aracım 2006 model Getz. Sol ön kapıdan ; direksiyonun sol al tarafındaki plastik bölümle kapıyı kapattığımızda birleşen yerden soğukgeliyor.(Pek iyi anlatamadım ama ) Emniyet kemerini çıkarttığım zamangeri sarmıyor. Eminyet kemeri bi kaç kez aşağıda kaldı ve kapıyı kapattığımda kapıya sıkıştı acaba bundan olabilirmi ?Yani kapı sert bi şekilde metal tokaya vurduğu için menteşelerden esnemiş olabirmi. Ayrıca emniyet kemerinin kendi kendine sarması için ne yapabilirim. Çok uzun yazdım kusuruma bakmayın.
soğuk gelmesiyle alakalı ya kapı ayarı yapılacak ya da kapı fitilleri değişecek. emniyet kemeriyle alakalı da mekanizmaya bakılması lazım.
Öncelikle ilginizi için teşekkür ederim. Kapı işi beni aşar servise gitmem gerekiyor. Emniyet kemerini kendim yapabilirmiyim oradaki plastik bölüm nasıl sökülür bilginiz varmı
getzlerde nasıl bilmiyorum ama kendi aracımda emniyet kemeri üst bağlantı noktası söküldükten sonra altındaki plastik parça tırnaklıdır çekince geliyor o çıktıktan sonra alttaki plastik parçada çıkıyor bu şekilde mekanizmaya ulaşılabiliyor. servise gidecekseniz gitmişken emniyet kemerini de gösterirsiniz. sonuçta güvenlikle alakalı bir durum.