arkadaşlar çarşamba günü arabamı yıkattım.sağ arka kapının altında siyah bir leke vardı 10 -15cm arası.çamur lekesidir yıkayınca geçer diye önemsemedim.ama yıkama sonrasıtemizlenmediğini gördüm.yıkamacıya sorduğumda yeni hyundailerde devamlı olduğunu kapıda ki yağların aktığınısöyledi.aracın 1 yıllık olduğunu söylediğimde senin ki yeni akmış dedi.bi dahakine gaz yağı getir temizleyelim dedi.merak ettiğim sizlerde de böyle birşeyoldu mu?
şimdi aklıma geldi.arabanın yıllık bakımında arka kapılardan özellikle 1 tanesinden cam açılırken sürtünmeli bie ses geliyodu.ben önemsemiyodum (aslında geçmedi de) ama serviste kapı içlerini söküp mekanizmaya yağlama yaptılar.acaba ondan olabilir mi?
Bende de var kapıların alt kısımlarında izi belli oluyor özellikle deliklerden çıkıyor önemsemedim aradabi temizliyorum.
kapıların içine su girmekteve kapı altlarında bulunan deliklerdende tahliye ediliyor bu olay devamlı böyle olacağından dolayı kapının içine alt kısmına yağ gibi bir madde akıtıyorlar paslanma yapmasın diye bu olay gayet normaldir ......
evet benim aractada arka kapının birinden gress yağı gibi bir yağ akıyor. üstelik orjinal halinden. ben de bakıma gittiğimde soracağım nedendir diye.
Benim aracımda da vardı. Bir süre bekledim yağ iyice aktı. Ardından güzel bir temizlik yaptım. Şimdi hafif bir akıntı var ama zamanla kesilir merak etmeyin