Arkadaslar merhaba, Arac hareket edince kapilar otomatik kitliyor burada sorun yok.nezamanki araci durdurup sofor kapisinda insem arka kapilar ne icerden ne disardan acilmiyor. Tus basip acmam gerekiyor.onceki aracimda sofor kapisi acilinca butun kapilar acilmaktaydi normal bir durummu elantra icin?
aracın yol bilgisayarından ayarlanabiliyor. kullanma kılavuzunda da yazıyor. vitesi P konumuna getirdiğinde bütün kilitleri açabilir, kontağı kapattığında açabilir, ya da hiç kilitlemeyebilir.
Hocam yanitiniz icin tesekkurler. Aracim 2015 model bu nedenle yol bilgisayari bulunmuyor. Arac p modunda olmasina ragmen arka kapilar bahsettigim sekilde acilmiyor. Baska bir cozumunuz varsa dugmeye basmadan yada arabayi stop etmeden sevinirim. Bahsetmeyi unuttum cocuk kilidi deaktif durumda.
yol bilgisayarı dediğim göstergedeki küçük ekran, trip tuşuyla girebildiğiniz ayarların içinde olması lazım. sizin aracınız makyajlı model ama aynı ayarlar olmalı. dediğim gibi kılavuzda bahsediyor. elinizde kılavuz var mı? yoksa internetten indirerek bakılabilir.
kullanım kılavuzundan: Otomatik kapı kilidi açma Kapalı - Otomatik kapı kilidi açma işlemi iptal edilecektir. Anahtar - Kontak anahtarı kontaktan çıkarıldığında (akıllı anahtar sistemsiz) tüm kapıların kilidi otomatik olarak açılır. Güç Kapalı - Motor kapalı iken, tüm kapıların kilidi otomatik olarak açılır (akıllı anahtar sistemli). Sürücü Kapısı - Sürücü kapısının kilidi açılırsa, tüm kapıların kilidi otomatik olarak açılacaktır. Vites P Konumunda- Vites kolu P (Park) konumuna getirilirse, tüm kapıların kilidi otomatik olarak açılır.
Sürücü Kapısı - Sürücü kapısının kilidi açılırsa, tüm kapıların kilidi otomatik olarak açılacaktır. Benim sorunum bu.surucu kapisini arac calisirken actigimda arka kapilar kapali merkezi kilit tusuna basinca aciliyor. Biyerde bir hata var cozemedim aksam kontrol edecegim.