Arkadaşlar 1.4 Team Era kullanmaktayım. Bildiğiniz gibi Era'ların en full'leri dışındaki tüm modellerinde kapı kolları ve aynalar aracın orjinal renginde değil,siyah. Bu bence oldukça çirkin görünüyor. Ben kapı kolları ve aynaları aracın kendi rengi olan beyaza çevirmeyi düşünüyorum.Bu işlemi serviste yaparsam bana yaklaşık olarak 600 TL'ye maal oluyor(bu fiyat sadece kapı kolları ve aynaların sökülüp,zımpara,astar ve boya işlemi yani fuller'deki parçaları takmıyorlar) Bu yüzden ben dışarda yaptırmayı düşünüyorum. Bana folyo ile kaplama yapmayı önerdiler fakat araştırdığımda küçük parçaları yaparlarsa çok sağlıklı durmayacağını ve potluk yapabileceğini söylediler.O yüzden boyatmayı düşünüyorum. Bu işlemi yapan arkadaşlar var mı? Diğer arkadaşlar ne düşünürler,düşüncelerinizi merak ediyorum.
Çıkmacılardan bakmayı düşündünüz mü peki ? Boyama işlemi çok sağlıklı olmuyor, bir süre sonra boya atması oluyor genelde.
Boya işlemini ben de tavsiye etmiyorum, bir süre sonra boyada atma oluyor...İşin uzmanı bir kişiye folyo yaptırmanızı öneririm. Folyo işi zahmetli olduğu kadar ekonomiktir... Düzenleyen : mujdat77
boyama işlemini işinin ehli birisi yaparsa sorun çıkmaz. artı boyattıktan sonra şeffaf folyo ile kaplatarak koruma altınada alabilirsiniz. beyaz folyo kaplatsanız olur ama renk tutmaz sırıtabilir. bir de iyi bir folyo kaplamacı bulmak lazım. parçalar girintili çıkıntılı olduğu için sıkıntı çıkabilir.
Dışarıda 150-200 tl ye yaptırabilirsiniz sanırım. İşçiliği güzel biri yaparsa atma sorunu olmaz. Arkadaş astrasına yaptırdı çok da memnun 1 yıldan fazla oldu. Mürselin dediği gibi folyoda ton farkı olacaktır. Şahsen boyatmayı tercih ederdim.
Ben krom kaplama aldım. Cam çıtaları ve kapı kolları krom kaplama.Yan aynalarıda boyattım toplam 30 TL tuttu. Krom kaplamalar orjinal omsanın 120 TL. Hepsi içinde 150 Tl ye mal oldu. Aynalarımda herhangi bir sorun yok şimdilik. Boyatalı 6 ay oldu.
Boya atmasından korkuyorsanız krom parçalar alınıp zımparalansa ve onlar aracın rengine boyansa nasıl olur acaba??
Ben yaptırdım tanıdık vardı Bayrampaşa ERK de yaptırdım 10 numara yaptılar araya kaynattım onları bodykit boyuncaktı onlarıda araya sıkıştırdım caktırmadan bedavaya yaptırdım bi işlemden geçiyomuş pürüzü fln gitti aynı full deki gibi oldular bnden kuruş almadılar 145tl fatura kestiler... 600 felan degil 145tl ye yaptılar ancak HERKESIN DIKKATINI CEKEREK SÖYLÜYORUM BAYRAMPAŞA ERK E GİTMEYİN ! dışarda taktırdıgım xenon farım orda degiştirildi ve kayıt dışı degiştirilmiş biz yapmadık ispatla komple set takıyım diyor şerefsizler... b.çekmeceden erdemir dibimdeyken taa oraya gidiyodum bu şerefsizlikleri üstüne orayı bıraktım...
Aracı ilk aldıgımda 3sene evvel haftası arka tamponu sürtmüştü vale bende parasını ondan almak kaydıyla yaptırmıştım seviste o arada'da aynaları boyattım 50 tl vermiştim serviste hala en ufak bir atmaolmadı ben boyatmaktan yanayım iyibir ustaya tabi
bana sorarsanız sahibinden.com a bakın kazalı arabalardan isteyin kargo hep birlikte geleceğinden tek olacaktır.hem boya tutmadı derdiniz de olmaz en garantisi bu he 600 tl den de az tutacağına inanıyorum...bizim komşu hataydan getirtmişti kargoyla kaça hallettiğini bilmiyorum ama.
Bu işlem için sakın 600 TL falan harcamayın Herhangi bir oto boyacısı hatta cesaret edebilirseniz siz bile boyayabilirsiniz.<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
Gri renk ile siyah renk birbirini bütümlüyor. Aracınızı yıkayın çekin kenarar karşısına geçip inceleyin.Gerçekten gri-siyah çok güzel duruyor. Ben bu yüzden boyatmaktan vazgeçtim.Hem orjinallikte güzel...Zaten nikelajda arabanın görüntüsünü mafediyor,parlak parlak kaba duruyor.Çok fazla aksesuar arabanın varolan güzelliğini yok ediyor,ama bazı insanlar aksesuar delisi olduklarından bunun farkında değiller malesef Ama beyaz renk araca siyah kapı kolu yakışmıyor bunu bende kabul ediyorum
Şu da güzelmiş aslında. http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...sis-stil-ayna-uzeri-led-sinyal-49858475/detay