arkadaşlar selam. resimde gördüğünüz getzime ufak rötüşler yapıyorum kendimce. jantları kendim boyadım mesela sedefe. şimdi de içte bişeyler yapmak istiyorum. bunlardan biri de kapı kolçakları ve kapı açma kollarının çıtalarını boyamak. kapı açma kolları kolay çıkıyor da, kolçaklar nasıl çıkıyor vidayı söktüm de zorlamak istemedim kırmamak için. bu işi daha önce yapan varmı? kapı panelini komple sökmem mi gerekiyor?
Komlpe sökülmesi şart, hatırladığım kadarıyla, kolçak dediğin yer kapı paneline arkadan ısıtılarak sabitlenmişti, düğme paneli yine altan arkadan vidalı.
bu gün kapı açma kollarını söktüm kolay oldu. ön kolçakları da söktüm vidayı çıkarttıktan sonra ön taraftan hafif kaldırınca geldiler cam açma düğmelerinin soketlerini sökünce kolayca geldi. yalnız arkalar sıkıntı. kanıttırdım azcık ama kırarım diye zorlamadım. yarın bi servis var yakında oraya gidip sorcam bakalım. kapı panelini sökmeyi bile göze aldım, vidaları söktüm hatta kapı panelinin, ama kapı paneli çıkcak gibi değildi kasmadım o yüzden. servisten öğrenicem yarın. sizle de paylaşırım cevabı belki birilerinin işine yarar. boya işi bitsin sizlerle de bitmiş hallerini paylaşırım
kolçağı sökmek için kapı panelini sökmeniz gerekiyor, ben defalarca söktüm, hiç zor değil, ama yazarak tarif etmek mümkün değil gibi.
Kapı vidalarını sökünce bir elin altta bir elin yanda önce kendine çek üst kısım cama bitişik durur iki elinle yukarı kaldır, bu kadar kolay gelsin.
resim görünmüyor ama önemli değil kırmadan çekinmeden sökme yöntemini yukarıda yazdım. Kapı kilidi ve tuş panelindeki vidayı söktüğünü farzederek yazmadım.
Hocam selamlar , bende 10 gün önce aldım . Cam düğmelerinin olduğu kolçakları çıkarttım . vidayı çıkarttıkdan sonra arka elimle öne ittirerek yukarı çektim . biraz zor çıkıyor özellikle kapı döşemesi ile denk gelen kısımlar ama kolay kırılcak tırnak yok . ileri geri sağa sol yaparak yukarı çekin parmağınızla kanırtın kenardan bişey olmaz zorlayınca çıkıyor
resmi bir resim sitesine yükleyin, image host yazın birsürü site çıkıyor. yükledikten sonra yüklediğiniz resmin web adresi(URL) görünür. mesaj yazarken smile işaretinin yanında resim ekle butonu var, o botuna bastığınızda resmin URLsini sorar, oraya URL adresini yapıştırırsanız resim görünür. ön izleme yaparak resmin görünüp görünmediğine bakabilirsiniz.
valla ben arka kapı kolçakları konusunda bir uzman yardımı aldım arkadaşlar. arka kapı kolçaklarını sökmek için kapı panelini komple sökmek gerekiyor. kapı panelinin içinden üç tane vida atmışlar kolçağa. 4 cam otomatiklerde durum nasıldır bilmem ama benim arka kapılar eski tip çevirmeli kol. o yüzden arka kolçakları anca kapı panelini sökerek çıkarabiliyorsunuz.kapı panelinde de en çok cam açma kolunu çıkarmak uğraştırıyor. )