Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kapı Kilit Motoru & Hoparlör & Su Pompası [3'ü 1 Arada]

'Getz Forum - Club' forumunda fume tarafından 7 Aralık 2017 tarihinde açılan konu

1. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    680
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Merhaba, aracım 2004 model Hyundai Getz 1.3 GLS (LPG'li), henüz birkaç haftalık sahibiyim.

1. Aracımda kumanda ile açılıp kapanan merkezi kilit sistemi var. Birkaç gün önceki şiddetli yağmurdan sonra şöför kapısı kumandadan kilitlenmez oldu. Diğer kapılar kilitlenip açılabiliyor. Ancak bu kapıyı anahtarla kilitleyip açabiliyorum. Elektrik ustası "kapı kilit motorundan" dedi, parçaya 200 TL, işçiliğine 70 TL olarak toplamda 270 TL istedi. Parçayı alternatif pazarlardan kendim bularak onarım bedelini biraz düşürmek istedim ancak "4 pin, 3 pin, 4 kablo vs." şeklinde değişik türleri var. Aracımın modeline uygun kapı kilit motoru hangisidir? Nereden temin edebilirim?

2. Yine aynı şekilde şöför kapısındaki hoparlör patlakmış. Hoparlör ölçülerinde de bir karmaşa var. Forumumuz dahil birkaç yerde orijinal hoparlör için "16 cm" veya "13 cm" yazıyor. Aracımın modeline uygun kapı hoparlörünün ölçüsü nedir?

3. Son olarak arka cam su püskürtmesi çalışmayınca aynı elektrikçiye kontrol ettireyim dedim. "Bağlı değil" dedi, "tek çıkışlı su motoru var, sadece ön cama verebilir. Çift çıkışlı motor lazım, onu da bulmak lazım" dedi. Bu parçayı nereden temin edebilirim? Fiyatını öğrenebilir miyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2. osmanhalim

osmanhalim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    osman halim dinsel
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    kapı kilit motoruna tofaş'ın kilit motorunu uyduruyorlar. 50 tl tofaş motor fiyatı. aynı işi görüyor, hiç fark olmuyor. ustanıza bir sorun.

fume bunu beğendi.
  3. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    680
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Keşke o da sizin gibi yönlendirse, alternatif sunsaymış. Eski Hyundai ustasıymış, belki ondan orijinalden kaçınmamak istedi. Ben de orijinal taraftarıyım da, bu biraz sürpriz masraf olduğundan düşünmek istedim. Teşekkür ederim.

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,158
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    60-70 liraya komple kumandalı merkezi kilit sistemi veriyorlar.

13-14 yaşındaki bir araba için 270 lira çok fazla.

Ali Bey, siz bir zahmet kapı döşemesini sökün, gerçekten zor değil. bu sayede hem kilit motorunu bulursunuz hem de hoparlörü görürsünüz.

https://urun.gittigidiyor.com/otomo...lsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

sizin kilit, sürücü kapısını manuel kilitleyince diğer kapıları da kilitler, yani sürücü tarafındaki motor hem merkezi kilit beyninden komut alır, hem de kendisi kilitlendiğinde merkezi kilit beynine komut gönderir.

fume bunu beğendi.
  5. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    680
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Çok teşekkür ederim, verdiğiniz linki inceleyeceğim. YouTube'da kapı döşemesini açma videosu bulmuştum, hafta sonu izleyip şansımı denerim. Elimden gelirse ne alâ, iki sorunu da tek seferde çözmüş olurum. Sağ olun.

6. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,932
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    1- Kapi kilit motoruna zaten söylendiği gibi tofaş pompası takılabilir. O kadar para vermeyin. Ben kendi aracıma taktırdım (pompa 12.5 TL, işçilik 50 TL). Forumda birisi Getz'e kendisi takmıştı. Mesajı bulamadığım için paylaşamadım.

2- Ses sistemciler kapı panellerini tamamen sökmeden sadece hoparlör kısmını gevşeterek ölçüm yapabiliyorlar. Ya da merkezi kilit pompası tamir olurken bakmak en mantıklısı olabilir.

fume bunu beğendi.
  7. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    680
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Ben forumda detaylı bir arama yapayım, bahsettiğiniz mesajı bulmaya çalışayım. Bakarsınız, yardımla hafta sonu hallederim. Teşekkür ederim.

8. burakdogan.pt

burakdogan.pt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Burak Doğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Kapı hoparlörü ölçülerini bulabildiniz mi?

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda

Bu Sayfayı Paylaş