Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kapı Hoparlöründen Gelen Garip Sesler

'Teyp-Cd-Mp3-Usb Çalar' forumunda gsliahmet tarafından 25 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    mrb arkadaşlar herkese iyi günler 99 model yumurta kasa aracım var sorunum aracımın sağ kapı hoparlöründen garip sesler geliyor müzik çalarken sanki kapının içinden biri müziği kısık sesle tekrar ediyorhafifden birde hışırtı var kapının döşemesini söktüm hoparlör 13 inçti yenisini taktım bir güzelce döşemeyi kapattım ancak yine aynı sesler geliyor sizce bu sorun başka nerden kaynaklanıyordur şimdiden çok teşekkür ederim

2. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teybin ayarlarında sıkıntı olabilir

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    3 ihtimal var,
    ya o hoparlöre giden teyp çıkşınız arızalandı
    ya hoparlöre giden kabloda şaseye kısa devre yapıyor
    ya da hoparlöre giden -(eksi) kablo kopmuş, hoparlörün kendisi şaseye iletiyor.

1. arızayı çözmek kolay olmaz, teyp sökülecek, içi açılacak. yeni bir teyp almak daha kolay olur.

2. ve 3. durumu çözmek daha kolay. arızayı şöyle anlarsınız, teybi yerinden çıkartın, teyp soketini teypten ayırın. hoparlörü de çıkartın. teyp tarafındaki soketten o hoparlöre giden kablonun + ve -(eksi) ucunun aracın şasesine bağlantısını multimetreyle kontrol edin. kısa devre sinyali alırsanız yeni kablo döşeyin.

multimetreniz yoksa teypten geçici olarak o hoparlöre dışardan kablo bağlayın, aynı hışırtıyı duymuyorsanız arıza kablodandır.

Bu Sayfayı Paylaş