mrb arkadaşlar herkese iyi günler 99 model yumurta kasa aracım var sorunum aracımın sağ kapı hoparlöründen garip sesler geliyor müzik çalarken sanki kapının içinden biri müziği kısık sesle tekrar ediyorhafifden birde hışırtı var kapının döşemesini söktüm hoparlör 13 inçti yenisini taktım bir güzelce döşemeyi kapattım ancak yine aynı sesler geliyor sizce bu sorun başka nerden kaynaklanıyordur şimdiden çok teşekkür ederim
3 ihtimal var, ya o hoparlöre giden teyp çıkşınız arızalandı ya hoparlöre giden kabloda şaseye kısa devre yapıyor ya da hoparlöre giden -(eksi) kablo kopmuş, hoparlörün kendisi şaseye iletiyor. 1. arızayı çözmek kolay olmaz, teyp sökülecek, içi açılacak. yeni bir teyp almak daha kolay olur. 2. ve 3. durumu çözmek daha kolay. arızayı şöyle anlarsınız, teybi yerinden çıkartın, teyp soketini teypten ayırın. hoparlörü de çıkartın. teyp tarafındaki soketten o hoparlöre giden kablonun + ve -(eksi) ucunun aracın şasesine bağlantısını multimetreyle kontrol edin. kısa devre sinyali alırsanız yeni kablo döşeyin. multimetreniz yoksa teypten geçici olarak o hoparlöre dışardan kablo bağlayın, aynı hışırtıyı duymuyorsanız arıza kablodandır.