iyi akşamlar iki akşamdan berli arabamın kapısı donuyor anahtarı sokuyorum girmiyor sonra sıcak su dokuyorum açılıyor ama biraz sonra tekrar donuyor bunu başka şekilde nasıl hallede bilirim yardımcı olursanız sevinirim
Mantıklı mı bilmiorum ama sıcak suyu döktükten sonra antiririzli cam uyu dökün belki o zaman donmaz yada cam suyunu bi derece ısıtıp dökün o zaman donmaz zira ben camların hepsini cam suyuyla yıkadım baya bi fayda sağladı su damlacıkları donardı eskiden cam üstünde artık donmuyo ( bu seferki kardan sonra )
piyasada bir çok ürün var şahsen ben hiç kullanmadım ama işe yarayabilir, aşağıdaki linkte bir kaç tanesi mevcuthttp://www.hepsiburada.com/search.aspx?catID=16&sText=Kilit%20Buz%20%c3%87%c3%b6z%c3%bcc%c3%bc%20Sprey Düzenleyen : eroglu1977
ben pazar akşamı bir deneyeyim dedim. alarmın düğmesine bastım ses var ama kilit açılmadı. anahtarı sokup çevirdim bu sefer kilitlerin hepsi açıldı. şoför kapısını çektim gelmedi donmuş, biraz zorlayınca açıldı sonra kapattım, kilidi tutmadı. sonra arabayı çalıştırdım filan 5 dk filan çalıştı öyle durduğu yerde sonra biraz kilidin diliyle oynadım sonra kapattım normal şekilde kapandı.
Normal antifirifi sakın kilitlere kullanmayın hele kaportaya değdirmeyin boyayı mahfedersiniz ama yukardaki linkte de olan veya daha farklı sıvı formdaki buz çözücü solusyonlar etkili olacaktır antifiriz zarar verir.
bu sorun araçıyla fazla km yapmayanlar ve kapıda yatan araçlarda çok görülüyo mesela benim aracım kar yagmıştı 2 gun işe gitmedim eriyen kar suları arka kapının mekanızmsını dondumuş kapı acılıyo herşey tmm ama kapanmıyo zarzor bi şekilde kapattıktan sonra ankara içi 250 km civarı yol yaptım aynı gün kalöriferi actım sıcak arabanın içi hamam gibi oldu gün boyu şimdi öyle bi sorun kalmadı bide aracın uzerinde kar bırakmayın gece yagdıysa gunduz hemen temizleyin bence
öncelikle bu konuyu açtığı için abdullah arkadışma teşekkür ederim.Kaç gündür arama motorundan bu konuyu bulmaya çalışıyordum.Yaklaşık bir haftadan beri aynı sıkıntılar bndede var şöför kapısı anahtarla bile acmıyor sag kapıdan girmek zorunda kalıyorum aracı hergün kullanmadığım için tamirciyide götürmedim binecegimde aşagıya sıcak suyla inmek zorunda kalıyorum alarım zaten iş yapmıyor ses var ama açıp kapamıyor mekanizmadan tık tık ses geliyor ama işlem görmüyor sizce kapı döşemesini söküp kendimiz halledebilirmiyiz yağla veya buz çözücülerle gecmiş yıllardada donuyordu ama bu seferbi başka oldu ne tavsiye edersiniz? acaba kapı içine bi yerlerden su felanmı alıyorki..
evet Aralık ayında benim başıma da geldi silikon sprey aldım bir kutu onu kapı lastiklerine sıktım bir daha donma olmadı..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
Geçen sene hepsiburadadan buzlanmayı önleyici sprey almıstım. Onu sıkıyordum anahtar deliklerine ve lastiklere hiç donmamıştı. Bu sene donuyor bu bir sorun değil çok takma. Bazen sağdan giriyorum. Bugun kumandayla ac kapa yapa yapa açıldı. Normalde donmustu. Bir çözüm daha var. Milenyumların kullanım kılavuzunda da yazıyor. Çakmakla anahtarın ucunu ısıtacaksın. Sokacaksın her yerde sıcak su bulunmaz sonuçta Ama dikkat edilmesi gereken nokta uc noktayı ısıtacaksın. Yoksa imblrzrlı anahtarı bozarsın. Ben ucunu baya ısıtıyorum anahtara bişey olmadı. Ama öncelikle sağ kapıyı deniyorum. Çözüm havalarn ısınması 1 ay sürer en fazla
Demekki ben o kadar teri boşuna döktüm cuma akşamı abimlerden geldim evin orda kapıları alarm ı kitledim kapıyıda kontrol edip eve çıktım evin biraz aşağısındaydı c.tesi sabah baktım tam kapıda yer boş alayım yukarı arabayı dedim bindim arabaya kapıyı cekiyorum kapanmıyor indim arabadan dedim biri mi zorlamış arabayı içine baktım ne alınan bişi var nede bi kıpırdama neyse bi sokak dolandım arabayı park edecekken bi baktım kapı kapandı ama yaşadıgım stresi anlatamam demekki donma oluyomus ki karda kışta her gün temizledim kar bırakmadım ilk arabam olduğu için bişi yaparken bile korkuyorum aman kredi borcum bitsin bitmeden bişi cıkmasın diye ama baskı balata triger derken 1000 - 1500 arası bişiler gitti hatta ön takımda rotlar ve amortisörlerde değişecek arabası olanlar diyodu "Araba masraf kapıda yatması bile masraf" içimden derdim hadi ordan yaa şimdi ben diyorum "Araba Masraf Masraf"