Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır kapı kolları silecek ve altındaki ızgaraları bayoyacaktım. Anca söküp boyayabildim. Sökmüşken kapı açma kollarını aydınlatmak aklıma geldi. Fakat elektriğini nerden çeksem diyordum. İşin en kolay kısmı orasıymış zaten... Hemen altta cam açma düğmelerinin ışıkları vardı onu görünce jeton düştü Aşağıda kısaca bir iki resimle anlatıcam belki yapmak isteyenler olabilir. Ben cam açma düğmelerinde falan ışık yeşil olduğu için yeşil ışık seçtim. Işığı elektrikçiden 4 parça üçlü led halinde kablolarını da lehimleterek toplam 5 tl ye aldım. (Boya işlemini daha önce bir arkadaş anlatmıştı o yüzden tekrar anlatmıyorum. Birde sökülmsei cok basit sadece birer vida var.) 1. Mandalı ve kolçağı söktükten sonra kolçaktaki soketi çıkartıyoruz. 2. Sokette uc kısımda olan (en ince) kabloları orta kısımlarından hafif hafif traşlayarak kablo telini açığa çıkarttım ve ledin kablolarını bu kısımdan bağladım. (Sokette hangi kanal olduğunu resimde gözüküyor) 3. Bağlamaları yaptıktan sonra elektrik bandıyla bantlıyoruz. Sonrasında farları açarak kontrol yapıyoruz. (bu işlemi bağlamadan öncede yapıcaz tabi) 4. Kapı açma mandalının üsten delerek ledin ısığı deliğe gelecek şekilde ledi mandalın üst tarafından bantla sabitledim. İsterseniz mandalın iç tarafından tavana çift taraflı bantlada bantlayabilirsiniz. Ben fazla ışık olmasını istemediğim için ufak bir delik açıp üstten bantladım) Birde mandalın iç kısmını karbon yada kalın siyah bantla bantlamak iyi olur. İç kısımdaki vida hoş durmuyor. Son hali... Gece Gündüz Herkese Kazasız, Belasız, Keyifli Sürüşler...
güzel olmuş elinize sağlık bana ışık şiddeti biraz yüksek gibi geldi araya direnç koyarak bir miktar daha loş yanması sağlanabilir belki.
Işık şiddeti banada fazla geldi birde beyaz tercih edilebirdi D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Resimlerde biraz fazla gibi gözükmüş ama göze çok batmıyor. Bende beyaz düşünmüştüm ama aracın içinde genelde yeşil hakim olunca yeşil yaptım. Basit bi işlem olduğundan zamanla göz yorararsa beyazla değiştiririm diye düşündüm.
Güzel uygulama. Elinize sağlık. Ben de buna benzer bi uygulama yaptım ancak ışık şiddetini dirençler ile azalttım. Direnç kullanarak daha loş bir ışık elde edebilirsiniz.