Merhaba arkadaşlar youtube den aracımla ilgili videolara bakarken birşey dikkatimi çekti adam kapıyı açınca uyarı sesi veriyor, bende öyle birşey yok sadece göstergede uyarı işareti çıkıyor. Sizde durum nasıl,bende sadece emniyet kemeri için ses çıkıyor başkada ses yok arabada
Park lambaları yada farlar açık iken uyarı veriyor olabilir. Birde öyle deneyin. Anahtarı çıkarmadan da uyarı varmıyordu sanki ben öyle hatırlıyorum.
benimde aracımın netteki videolarında kapı açınca uyarı sesi çıkıyor vede emniyet kemerleri takılmadığında...fakat kendi aracımda o seslerden eser yok önceki sahibi iptal ettirdi sanırım
yok santa fe'lerin türkiyede satılanlarında emniyet kemeri sesli uyarısı yok. ya yurtdışı modeli ya da sonradan yapılmış.
Bu tip uyarılar genelde gelişmiş bir ülkenin standart olarak istemesiyle başlıyor. mesela kanada satılan bütün araçlarda emniyet kemerine sesli uyarı istiyor. hatta sesin bile standartı oluyor. otomobil firmaları o ülkeye sattıkları ürüne bu özelliği eklemek zorunda kalıyor. sonrasında bu özelliği isteyen ülke sayısı artıyor ve sonunda üretici firma bütün araçlarında standart olarak sunuyor. bildiğim kadarıyla türkiyede emniyet kemeri sesli uyarısı devletin bir standartı değil.
Bu uyarıları bazen susturabılıyorlarda benım eskı aracımda da dırekt kapatıyordu. sonradan donanımın orjınalınde ötmesı ama kapanmama durumu olması gerektıgını ogrenmıstım. getzde ötmese cogu zaman acık kalır heralde cunku ekranda da uyarı lambası yok.